Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Patates püreli tavuk kavurma tarifi

Patates pireli tavuk kavurma tarifi işte size bir tavuk yemeği daha tavutan yapacağınız o kadar çeşitli yemekler varki bir taneside patates püreli tavuk kavurma tarifi..... Malzemeler 500 gr tavuk göğüs eti 1 adet soğam 1 adet yeşil biber 2 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı toz biber 2 su bardağı garnitür 3 yemek kaşığı sıvı yağı 1 çay bardağı sıcak su tuz karabiber püresi için 4 t ane haşlanmış patates yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 çay bardağı süt tuz karabiber Üzeri için 4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Yapılışı Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun kıydığınız biberide ekleyip 2 dakika kavurun. Tavla zarından daha küçük doğranan tavuğu ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun toz biberi ekleyip karıştırın suyunu tuzunu garnitürü ve karabiberi ekleyin 5 dakika kısık ateşte pişssin altını kapatın Püre için patatesleri iyice ezin süt, yarım su bardağı kaşar rendesi, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. B...

Kuru pasta nasıl yapılır (tuzlu)

Canınız atıştırmalık bir şeyler mi istedi? O halde evde kendiniz yapacağınız tuzlu kuru pasta tam da size göre. Pratik tuzlu kuru pasta tarifi: Malzemeler 150 gram margarin  1 çay bardağı sıvı yağ 2 çay bardağı yoğurt 2 yumurta 1 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker 1 paket kabartma tozu Alabildiğine un Üzeri için; Yumurta sarısı Susam Çörekotu Tuzlu kuru pasta tarifi  Un dışındaki tüm malzemeleri bir kaba ekleyip, karıştırın. Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, şekil verin. Ardından yağılı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerilerine yumurta sarısı sürün, çörek otu ve susam serpilir. 180 derecede pişirin. milliyet

Selpak’tan Türkiye’de bir ilk: Selpak Yağ Emici Havlu Tek yaprakla 180 kilokaloriye kadar yağ emiyor!

                                        Vazgeçilmez lezzetlerden olan patates kızartması, mücver, köfte gibi yemekler yüksek kalori oranları sebebiyle sofralarda daha az yer alabiliyor. İşte tam bu durumlar için Selpak’tan yeni yağ emici havlu. Türkiye’de ilk ve tek olan Selpak Yağ Emici Havlu, tek yaprağıyla 180 kilokaloriye kadar yağı emer kızartmaların tadı da keyfi de size kalır.                                                                                                                                                 ...

Gelin Çantası

 Gelin çantası kakaolu pancakenin içine krema yada kremşanti konulmuş şekli oluyor. Kreplerin tek tarafı pişiyor üstü pişmeden alınıyor ve poşetin içine konuluyor ki kıvrılabilsin. Ben hem kremalı hem kremşantili yapıyorum. Hazır pudingi koyu kıvamlı hazırlayıp onu da koyabilirsiniz arasına. Yemesi çok keyifli gerçekten, deneyin efendim. Malzemeler; 1 yumurta 1 kahve fincanı toz şeker 3 kaşık sıvıyağ 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 2 kaşık kakao 1/2 paket kabartma tozu Arası için; 1 su bardağından biraz eksik süt 1 paket sade kremşanti hindistancevizi Yapılışı; Kremşantiyi sütle çırpıp dolaba kaldırın. Yumurta ve toz şekeri çırpın iyice. Sonra diğer malzemeleri ekleyin iyice karıştırın. Teflon tavayı iyice kızdırın. Kesinlikle yağlamayın. Bir yemek kaşığı yada küçük bir kepçe ile  kek hamurundan yuvarlak olacak şekilde dökün. Büyüklüğü aslında size kalmış birazda. yani çay tabağı kadar da olabilir daha bir minnak da olabilir fakat daha büyük olmasın. Kalınlığı da ne çok ince ...

Firik pilavı tarifi

Firik pilavı tarifi. Pilav çeşitlerinden firik pilavı değişik bir tad firik pilavı tarifi.... Malzemeler 250 gram kuşbaşı kuzu eti 1 çorba kaşığı sıvıyağ 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı biber salçası Yeteri kadar sıcak su 1 su bardağı haşlanmış nohut 500 gram firik 1 su bardağı bulgur 2 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber,pulbiber Firik Pilavı Yapılışı KUŞBAŞI kuzu etini sıvıyağda soteleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve biber salçasını ilave edip, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Etler yumuşayana dek pişirin. Haşlanmış nohut ve firiği ilave edip, karıştırın. Bulgur ve tuzu ekleyip, yeniden üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Kaynamaya başladığında ocağın altını kapatıp demlendirin. Tencereyi ocaktan alıp, üzerine tereyağında kızdırılmış karabiber ve pulbiberi gezdirerek servis yapın. Firik: Açık yeşil renkli, is kokulu bir bulgur çeşidi olan firik, Gaziantep Mutfağı'nda sıkça kullanılır. Buğday başağı tazeyken alınıp sazlıkların arasına yerleştirilir. Sazlar biraz yakılıp...

3 renkli kek tarifi

3 renkli kek tarifi 5 çay için kolaylıkla yapabileceğiniz 3 renkli kek tarifi . İşte üç renkli kek tarafı..... Kek için:  150 gram oda sıcaklığında tereyağı  1 çay kaşığı  vanilya  ekstratı  1 + 1/4 su bardağı pudraşekeri  3 adet yumurta, 2+1/4 su bardağı un  3/4 su bardağı+2 çorba kaşığı süt  Turuncu gıda boyası  2 çorba kaşığı elenmiş toz kakao  1 çay bardağı damla çikolata  Üzeri için: 1 paket toz krem şanti  1 su bardağı soğuk süt  Turuncu gıda boyas . TEREYAĞINI derin bir kaba alıp mikserle çırparak kabartın.  Vanilya  ekstratı ve pudraşekerini yağa ekleyip mikserleyin. Yumurtaları teker teker yedirin. Elenmiş un ve 3/4 su bardağı sütü ekleyin. Mikserle çırparak tüm malzemenin iyice karışmasını sağlayın. Karışımı üçe bölün ve birini sade bırakın. İkinci karışıma turuncu gıda boyası ekleyip karıştırın. Üçüncü karışıma ise kakao ve 2 çorba kaşığı sütü yedirin. Küçük muffin kalıplarına 3 karışımdan eşit mikta...

Kum Kurabiyesi

Bakmayın resminin güzel olmadığına. Yiyip de beğenmeyenine rastlamadım. Adını yoğururken tane tane oluşundan alıyor sanıyorum. Birleşmiyecekmiş zannediyorsunuz. Dolaba girip çıkınca bir de üstüne fırın, bakmışsınız muhteşem bir kurabiye tarifiniz olmuş. Deneyin siz de beğeneceksiniz eminim. Tarifi  buradan  aldım arkadaşlar. Ben sizin yerine yaptım denedim, gerisi size kalmış. Malzemeler; 250 gram oda sıcaklığında margarin 1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ 4 yemek kaşığı mısır nişastası 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket vanilin 1 çay kaşığı tarçın aldığı kadar un (tarifte 200 ml lik su bardağı ölçüsünde 5 su bardağı diyor ben ölçmedim) Bulamak için; 1 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilin 1 çay kaşığı tarçın Yapılışı; Margarini ocakta eritiyoruz biraz da sararana kadar ocakta tutuyoruz, sonra soğumaya alıyoruz. Yağı dondurucuya alıyoruz donması için.  Donan yağın içine un hariç malzemeler eklenir yoğurmaya başlanır. Un ilavesi başlar. Biraz kuru ve dağınık bir hamur elde edi...