Ana içeriğe atla

Patates püreli tavuk kavurma tarifi

Patates pireli tavuk kavurma tarifi işte size bir tavuk yemeği daha tavutan yapacağınız o kadar çeşitli yemekler varki bir taneside patates püreli tavuk kavurma tarifi.....

Malzemeler

500 gr tavuk göğüs eti
1 adet soğam
1 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz biber
2 su bardağı garnitür
3 yemek kaşığı sıvı yağı
1 çay bardağı sıcak su
tuz
karabiber



püresi için

4 t ane haşlanmış patates
yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı süt
tuz
karabiber

Üzeri için

4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun kıydığınız biberide ekleyip 2 dakika kavurun. Tavla zarından daha küçük doğranan tavuğu ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun toz biberi ekleyip karıştırın suyunu tuzunu garnitürü ve karabiberi ekleyin 5 dakika kısık ateşte pişssin altını kapatın Püre için patatesleri iyice ezin süt, yarım su bardağı kaşar rendesi, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Bir fırın kabına tavuklu harçı alıp üzerini düzenleyin üzerine patates püresini ekleyin rendelenmiş kaşarlarıda serpin 190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pişene kadar pişirin.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

LORLU ANNE KURABİYESİ

 Bugün ülkemiz için önemli bir gün. Hayırlısıyla, vatandaşlık görevimizi yerine getireceğiz. Şu parti bu parti meselesi değil, ülkemiz için hangisi hayırlıysa o yada onlar gelsin inşallah diyorum. Rabbim hayırlara vesile etsin.  Bu kurabiyeler, yoğurt yapmak için aldığım süt kesilince, kesilen sütten lor yapmamla meydana geldi.  Eskilerden annelerimizin yaptığına benzettiğim için, anne kurabiyesi de demek istedim ismine. Biraz kıtır oluyor üzerindeki şekerden dolayı. Biz çok severek tükettik umarım sizler de beğenirsiniz. Eskileri yad edelim biraz olmaz mı ? Malzemeler; 2 yumurta (birinin beyazı üzerine) 250 gram tereyağ (oda sıcaklığında) 1 su bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu ( 1 çay kaşığı dolu karbonat kullandım ben daha güzel kızarması için) isteğe göre portakal kabuğu rendesi yada vanilin 1,5 su bardağı tuzsuz lor peyniri aldığı kadar un üzeri için biraz toz şeker Yapılışı; Yumurtanın birinin beyazını ayırırız. Şeker ile yumurtayı şeker eriyinceye kadar çırpar...