Ana içeriğe atla

Gelin Çantası


 Gelin çantası kakaolu pancakenin içine krema yada kremşanti konulmuş şekli oluyor.
Kreplerin tek tarafı pişiyor üstü pişmeden alınıyor ve poşetin içine konuluyor ki kıvrılabilsin.
Ben hem kremalı hem kremşantili yapıyorum. Hazır pudingi koyu kıvamlı hazırlayıp onu da koyabilirsiniz arasına.
Yemesi çok keyifli gerçekten, deneyin efendim.

Malzemeler;

  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 3 kaşık sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 kaşık kakao
  • 1/2 paket kabartma tozu
Arası için;
  • 1 su bardağından biraz eksik süt
  • 1 paket sade kremşanti
  • hindistancevizi
Yapılışı;
  1. Kremşantiyi sütle çırpıp dolaba kaldırın.
  2. Yumurta ve toz şekeri çırpın iyice. Sonra diğer malzemeleri ekleyin iyice karıştırın.
  3. Teflon tavayı iyice kızdırın. Kesinlikle yağlamayın. Bir yemek kaşığı yada küçük bir kepçe ile  kek hamurundan yuvarlak olacak şekilde dökün. Büyüklüğü aslında size kalmış birazda. yani çay tabağı kadar da olabilir daha bir minnak da olabilir fakat daha büyük olmasın. Kalınlığı da ne çok ince olup kırılsın nede çok kalın olsun.
  4. Üstü göz göz olunca tavadan alıp tepsiye koyun. Tepsiyi bir büyükçe poşetin içine geçirirseniz, daha iyi olur. Kekler üst üste gelmesin yoksa yapışır.
  5. Hazırladığınız pancakeler soğuyunca hazırladığınız kremşantiyi arasına koyup ikiye katlayın. Kenarlarını kaşıkla düzleyip hindistancevizine batırın. Üzerini isteğe göre çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...


Bu blogdaki popüler yayınlar

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Kolay yağlama tarifi (Kayseri)

Kayseri yöremize ait bir yemek çeşidi  Kayseri yöremize ait yağlama yı bir de böyle deneyin. Hem çok pratik ve hızlı, hem de çok lezzetli! Malzemeler 1 paket lavaş 1/2 çay bardağı sıvı yağ 300 gr kıyma 2 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 3 adet domates 1 yemek kaşığı salça 1/2 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Yapılışı Kıymayı renk değiştirene kadar kavurun, soğanları ve sarımsakları ekleyip 5 dakika pişirin. Domates, salça, su, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Domatesler pişip kaybolana kadar pişirin. Lavaşları ısıtın. Bir kat lavaş üzerine pişirdiğiniz kıymalı harçtan her tarafına gelecek şekilde yayın. Üzerine tekrar lavaş serin ve tekrar kıymalı harç koyun. Malzemeniz bitene kadar bu işlemi yapın. En üstte kıymalı harç olmalı. Üçgen dilimler halinde keserek süzme yoğurt ve kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz.

Portakallı Islak Kek - Muffin

Merhabalar yeniden, Keklerimizi pazar günü yapıp yedik. Portakal mevsimi gelmişken bundan bolca faydalanmayı bir borç bilircesine, her yerde kullanıyorum. Salatalara limon suyunun yanında portakal suyu da ekliyorum mesela, yada kabuğunu sütlü tatlılarıma mutlaka ilave ediyorum. Bu kez hem  kabuğunu kekin içine hem de kekin üzerine pişirmeden portakal suyu - su ve şeker üçlüsü ile ıslatmayı tercih ettim. Sonuç olarak kekler yumuşacık bol portakal kokulu ve nefis oldular. Evimizin minik misafirleri de beğendiklerini söylediklerine göre lezzeti onaylandı.  Kapalı Ankara havasında ancak bu görüntüleri alabildim. Bazen gerçekte çok daha güzel olan şeyler resimde olduğundan daha vasat çıkar ya işte, bu kekler de inanın daha canlı daha cıvıl cıvıldı.  Üzerindeki şeker hamurlu çiçekleri İzgi ve Bengi ile beraber yaptık. Oyun hamuru ile oynar gibi uğraştık didindik en sonunda birazcık başardık sanki :)  Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı şeker 1 küçük çay bardağı sıvıyağ 1 kü...