Ana içeriğe atla

Kum Kurabiyesi




Bakmayın resminin güzel olmadığına. Yiyip de beğenmeyenine rastlamadım.
Adını yoğururken tane tane oluşundan alıyor sanıyorum. Birleşmiyecekmiş zannediyorsunuz. Dolaba girip çıkınca bir de üstüne fırın, bakmışsınız muhteşem bir kurabiye tarifiniz olmuş.
Deneyin siz de beğeneceksiniz eminim.
Tarifi buradan aldım arkadaşlar. Ben sizin yerine yaptım denedim, gerisi size kalmış.

Malzemeler;

  • 250 gram oda sıcaklığında margarin
  • 1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • aldığı kadar un (tarifte 200 ml lik su bardağı ölçüsünde 5 su bardağı diyor ben ölçmedim)
Bulamak için;
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı;
  1. Margarini ocakta eritiyoruz biraz da sararana kadar ocakta tutuyoruz, sonra soğumaya alıyoruz. Yağı dondurucuya alıyoruz donması için. 
  2. Donan yağın içine un hariç malzemeler eklenir yoğurmaya başlanır. Un ilavesi başlar. Biraz kuru ve dağınık bir hamur elde edilir. (birinci resimdeki gibi) Elde sıkılınca şekil alıyor alması lazım. (Un ölçüsünü tutturmak için ilk 4 subardağını ekleyin sonuncuyu kıvamına bakarak ekleyin margarin yada tereyağın un tutma özelliği farklılık gösteriyor )
  3. Elde edilen hamur ikiye ayrılır streç ile kaplanıp rulo haline getirilir, donması için buzluğa kaldırılır. (20-30 dakika kadar)
  4. Üzerine bulamak için vanilin, toz şeker ve tarçın karıştırılır bir tabakta. 
  5. Buzluktan çıkan kurabiye hamuru bir parmak kalınlığında kesilir. Hazırladığımız tarçınlı karışıma bulanır ve tepsiye dizilir.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık 10 dakika kadar kenarları hafif kızarıncaya kadar bekletilir. Tepsiden hemen kaldırılmaz iyice soğuyunca alınır yoksa dağılır. Afiyet Olsun...
Not; isterseniz hazırladığınız bu kurabiye hamurunu hemen pişirmeyebilirsiniz. Hamuru hazırlayıp buzluğa kaldırdığınızda istediğiniz zaman çıkartıp pişirebilirsiniz. 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Elmalı Kafes Kurabiye

Mutlu haftalar sevgili dostlar, Elmalı kurabiye hemen hemen herkesin seveceği kurabiyelerden. Çok farklı şekillerde yapılır. Ben bu kez kafes şeklini denedim. Görüntüsü bakımından herkesin seveceği, tadını da beğeneceklerini umduğum bir tarif odu. Bu şekli vermeyi bilmeyenler için ayrıntılı fotosunu paylaşacağım inşallah. Sağlıcakla kalın. Malzemeler; 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1/3 su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı pudra şekeri dolu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin aldığı kadar un İç harcı için 5 adet elma 1 türk kahvesi fincanı ceviz 1 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı şeker üzeri için; pudra şekeri Yapılışı; Elmalı soyup, rendeleyin. Bir tavaya alıp üzerine şeker, tarçın ekleyip biraz kavurun. Ceviz ekleyip altını kapatın soğumaya alın. (fazla kurutmayın) Tereyağ, yoğurt, pudra şekeri birlikte çırpın. Sıvıyağ, vanilin ekleyin karıştırın. Un ekleyin ve ardından kabartma tozunu ekleyin. Yoğurun (gerekirse un ilavesi yapılabilir) Hamurdan

En Kolay Crumble

En Kolay Crumble  Malzemeler; 2 adet orta boy şeftali 5 - 10 adet kırmızı erik 1 paket fındıklı bisküvi Servis için dondurma Yapılışı; Çabuk ve kolay bir tatlı yapmak için tüm gereken malzemeler bunlar. Pişmiş meyve ve kıtır hamur seviyorsanız onları bir de dondurmayla buluşturun tamam.  Şeftalilerin kabuklarını soyun, eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve hepsini küp küp

Mısırunlu Poğaça

 Oğlum için yaptığım bu poğaçanın içine tereyağından sıvıyağa, yumurtadan peynire, yeşillikten ceviz ve nişastaya kadar pek çok malzeme ekledim tabi asıl özelliğini veren mısırununu da ihmal etmedim.  Çatlak patlak gibi durduğuna bakmayın lezzetli ve kolay poğaçalar bunlar, Hatta fırına sürmeden önce poğaçaların üzerini bıçak yardımıyla artı şeklinde çizerseniz oradan çatlayıp daha şık da görünebilir. Ben mi neden yapmadım, sonradan aklıma geldi :( Her neyse mayasız poğaça yapmak biraz da içini doldurup doluşturmaktan hoşlanıyorsanız benim gibi denemenizde fayda var. Malzemeler; 1 sb mısırunu 100 gram oda sıcaklığında tereyağ 2 yemek kaşığı ceviz içi 1 yemek kaşığı mısırnişastası 1 küçük çay bardağı yoğurt 2 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1/2 tatlı kaşığı tuz (peyniriniz çok tuzluysa azaltılabilir) 1 paket kabartma tozu bir tatum nane maydanoz (ince doğranmış) 1 küçük çay bardağı kadar ince doğranmış peynir  2 su bardağı un Yapılışı; Tereyağ, sıvıyağ yumurtalar (birinin sarısı üzerine a