Bonibonlu kurabiyeler yıllar yıllar öncesinde denediğim tariflerden. Çikolatalısını çok seviyoruz biz. Kurabiyenin içine bu şekilde erimiş çikolata girince, kurabiye biraz sert ve gevrek oluyor. Yani nasıl anlatayım o ağızda dağılan kıyır kıyır diye tabir ettiğimiz tadı almıyorsunuz. Böyle olması bu kurabiyelerin kötü olduğu anlamına gelmiyor, aksine yemesi çok hoş hem de doyurucu bol bol çikolata tadı alabileceğiniz muhteşem kurabiyeler oluyor. Deneyin kendiniz görün :) Malzemeler: 150 gram oda sıcaklığında tereyağ (margarin de olabilir) 2 yumurtanın sarısı 1 çay bardağı pudra şekeri 80 gram sütlü çikolata 1 yemek kaşığı dolusu kakao 1,5 çay kaşığı kabartma tozu 4 çay bardağı un (gerekirse azar azar ekleyin) 2 paket bonibon Yapılışı: Tereyağ ile çikolata bir tavaya alınıp eritilir. Ilınınca bir kaseye alınıp, üzerine 1 kaşık kakao, pudra şekeri, yumurta sarıları eklenip şöyle karıştırılır. İki bardak elenmiş un ilave edilip yoğurmaya başlanır. Kabartma tozu un ilavesinden sonra yapılı...
Türkiyenin ve Dünyanın En Güzel Yemek Tarifleri