Ana içeriğe atla

Hindistancevizli - Muzlu Rulo Pasta

 Bir rulo pasta düşünün ki, incecik keki olsun ve hiç mi hiç kırılmadan kolayca rulo şeklini alsın.
Bir rulo pasta düşünün ki, içinin kreması ve üstü bol hindistancevizi aroması olsun.
Bir rulo pasta muzsuz olmaz diyorsanız o zaman muz da ekleyin Hımm müthiş.
Tadanlar tarafından çok beğenildi, umarım denersiniz, denemenize de değecektir. Kalın Sağlıcakla...
Malzemeler:

Keki için:
  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı un
  • 1 vanilin
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı su
Kreması için:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un(tepeleme)
  • 1,5 fincan şeker (türk kahvesi)
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 kaşık hindistancevizi
  • 1 paket sade kremşanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt yada su


Üstü için:
  • 1 paket sade kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
Arası ve süslemek için:
  • 2 adet muz
  • 3 kaşık hindistancevizi
  • 2-3 kaşık damla çikolata (isteğe göre)


    Yapılışı:
    1. Krem şantiyi bir bardak soğuk sütle iyice çırpıp kekin üzerine sürülmesi için dolaba kaldırıyoruz.
    2. Kek malzemeleri için, yumurta ve şekeri çırpıp, mısır nişastası, un vanilin ve su ekleyip çırpıyoruz. En son kabartma tozunu ekleyip bir daha çırpıyoruz.
    3. Fırın tepsimize (büyük boy olandan), yağlı kağıt seriyoruz, yağlı kağıdın üzerine de birkaç damla yağ damlatıyoruz ki iyi çıksın. Üzerine kek harcımızı her yerine eşit gelecek şekilde düzleştirerek yayıyoruz.
    4. Önceden ısıttığımız fırında 160 derecede pişiriyoruz.
    5. Kek fırından çıkınca, biraz ılımasını bekliyoruz. Sonra rulo halinde sarıp ıslak havluya sarıyoruz.
    6. Kreması için 2 su bardağı sütü, bir tencereye alıp un,şeker,yumurta sarısı,hindistancevizini koyup karıştırıyoruz. Tencereyi ocağa koyup sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan indirip ılımaya bırakıyoruz.
    7. Krema ılınırken, biz bir çay bardağı süt yada su ile kremşantiyi çırpıp kremaya ekliyoruz. (ara kremasının kıvamını koyulaştırsın diye) Yüksek ayarda çırpıyoruz. 
    8. Muzları dilimliyoruz. Rulo şeklinde sardığımız pandispanyayı, açıyoruz. Kağıdından çıkartıyoruz. İçini hiç ıslatmadan, kremamızı yayıyoruz.
    9. Resimdeki gibi muzları en kenardan başlamak üzere, koyuyoruz, arasına isteğe göre damla çikolata da döküyoruz. Sıkıca rulo halinde sarıyoruz. Kenarlarından birer dilim kesip kenarlarını düzlüyoruz. Servis tepsisine alıyoruz.
    10. Üzerini dolaptan çıkardığımız kremşantiyle sıvıyoruz. Kenarlarını temizleyip, üzerini düzledikten sonra her yerine gelecek şekilde hindistancevizi serpiştiriyoruz. En üstünü muz dilimleri ve çikolata ile süsleyip soğuması için tekrar dolaba kaldırıyoruz. Afiyet Olsun...


      Bu blogdaki popüler yayınlar

      Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

      Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

      Kolay yağlama tarifi (Kayseri)

      Kayseri yöremize ait bir yemek çeşidi  Kayseri yöremize ait yağlama yı bir de böyle deneyin. Hem çok pratik ve hızlı, hem de çok lezzetli! Malzemeler 1 paket lavaş 1/2 çay bardağı sıvı yağ 300 gr kıyma 2 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 3 adet domates 1 yemek kaşığı salça 1/2 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Yapılışı Kıymayı renk değiştirene kadar kavurun, soğanları ve sarımsakları ekleyip 5 dakika pişirin. Domates, salça, su, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Domatesler pişip kaybolana kadar pişirin. Lavaşları ısıtın. Bir kat lavaş üzerine pişirdiğiniz kıymalı harçtan her tarafına gelecek şekilde yayın. Üzerine tekrar lavaş serin ve tekrar kıymalı harç koyun. Malzemeniz bitene kadar bu işlemi yapın. En üstte kıymalı harç olmalı. Üçgen dilimler halinde keserek süzme yoğurt ve kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz.

      Portakallı Islak Kek - Muffin

      Merhabalar yeniden, Keklerimizi pazar günü yapıp yedik. Portakal mevsimi gelmişken bundan bolca faydalanmayı bir borç bilircesine, her yerde kullanıyorum. Salatalara limon suyunun yanında portakal suyu da ekliyorum mesela, yada kabuğunu sütlü tatlılarıma mutlaka ilave ediyorum. Bu kez hem  kabuğunu kekin içine hem de kekin üzerine pişirmeden portakal suyu - su ve şeker üçlüsü ile ıslatmayı tercih ettim. Sonuç olarak kekler yumuşacık bol portakal kokulu ve nefis oldular. Evimizin minik misafirleri de beğendiklerini söylediklerine göre lezzeti onaylandı.  Kapalı Ankara havasında ancak bu görüntüleri alabildim. Bazen gerçekte çok daha güzel olan şeyler resimde olduğundan daha vasat çıkar ya işte, bu kekler de inanın daha canlı daha cıvıl cıvıldı.  Üzerindeki şeker hamurlu çiçekleri İzgi ve Bengi ile beraber yaptık. Oyun hamuru ile oynar gibi uğraştık didindik en sonunda birazcık başardık sanki :)  Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı şeker 1 küçük çay bardağı sıvıyağ 1 kü...