Ana içeriğe atla

Hindistancevizli - Muzlu Rulo Pasta

 Bir rulo pasta düşünün ki, incecik keki olsun ve hiç mi hiç kırılmadan kolayca rulo şeklini alsın.
Bir rulo pasta düşünün ki, içinin kreması ve üstü bol hindistancevizi aroması olsun.
Bir rulo pasta muzsuz olmaz diyorsanız o zaman muz da ekleyin Hımm müthiş.
Tadanlar tarafından çok beğenildi, umarım denersiniz, denemenize de değecektir. Kalın Sağlıcakla...
Malzemeler:

Keki için:
  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı un
  • 1 vanilin
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı su
Kreması için:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un(tepeleme)
  • 1,5 fincan şeker (türk kahvesi)
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 kaşık hindistancevizi
  • 1 paket sade kremşanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt yada su


Üstü için:
  • 1 paket sade kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
Arası ve süslemek için:
  • 2 adet muz
  • 3 kaşık hindistancevizi
  • 2-3 kaşık damla çikolata (isteğe göre)


    Yapılışı:
    1. Krem şantiyi bir bardak soğuk sütle iyice çırpıp kekin üzerine sürülmesi için dolaba kaldırıyoruz.
    2. Kek malzemeleri için, yumurta ve şekeri çırpıp, mısır nişastası, un vanilin ve su ekleyip çırpıyoruz. En son kabartma tozunu ekleyip bir daha çırpıyoruz.
    3. Fırın tepsimize (büyük boy olandan), yağlı kağıt seriyoruz, yağlı kağıdın üzerine de birkaç damla yağ damlatıyoruz ki iyi çıksın. Üzerine kek harcımızı her yerine eşit gelecek şekilde düzleştirerek yayıyoruz.
    4. Önceden ısıttığımız fırında 160 derecede pişiriyoruz.
    5. Kek fırından çıkınca, biraz ılımasını bekliyoruz. Sonra rulo halinde sarıp ıslak havluya sarıyoruz.
    6. Kreması için 2 su bardağı sütü, bir tencereye alıp un,şeker,yumurta sarısı,hindistancevizini koyup karıştırıyoruz. Tencereyi ocağa koyup sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan indirip ılımaya bırakıyoruz.
    7. Krema ılınırken, biz bir çay bardağı süt yada su ile kremşantiyi çırpıp kremaya ekliyoruz. (ara kremasının kıvamını koyulaştırsın diye) Yüksek ayarda çırpıyoruz. 
    8. Muzları dilimliyoruz. Rulo şeklinde sardığımız pandispanyayı, açıyoruz. Kağıdından çıkartıyoruz. İçini hiç ıslatmadan, kremamızı yayıyoruz.
    9. Resimdeki gibi muzları en kenardan başlamak üzere, koyuyoruz, arasına isteğe göre damla çikolata da döküyoruz. Sıkıca rulo halinde sarıyoruz. Kenarlarından birer dilim kesip kenarlarını düzlüyoruz. Servis tepsisine alıyoruz.
    10. Üzerini dolaptan çıkardığımız kremşantiyle sıvıyoruz. Kenarlarını temizleyip, üzerini düzledikten sonra her yerine gelecek şekilde hindistancevizi serpiştiriyoruz. En üstünü muz dilimleri ve çikolata ile süsleyip soğuması için tekrar dolaba kaldırıyoruz. Afiyet Olsun...


      Bu blogdaki popüler yayınlar

      Elmalı Kafes Kurabiye

      Mutlu haftalar sevgili dostlar, Elmalı kurabiye hemen hemen herkesin seveceği kurabiyelerden. Çok farklı şekillerde yapılır. Ben bu kez kafes şeklini denedim. Görüntüsü bakımından herkesin seveceği, tadını da beğeneceklerini umduğum bir tarif odu. Bu şekli vermeyi bilmeyenler için ayrıntılı fotosunu paylaşacağım inşallah. Sağlıcakla kalın. Malzemeler; 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1/3 su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı pudra şekeri dolu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin aldığı kadar un İç harcı için 5 adet elma 1 türk kahvesi fincanı ceviz 1 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı şeker üzeri için; pudra şekeri Yapılışı; Elmalı soyup, rendeleyin. Bir tavaya alıp üzerine şeker, tarçın ekleyip biraz kavurun. Ceviz ekleyip altını kapatın soğumaya alın. (fazla kurutmayın) Tereyağ, yoğurt, pudra şekeri birlikte çırpın. Sıvıyağ, vanilin ekleyin karıştırın. Un ekleyin ve ardından kabartma tozunu ekleyin. Yoğurun (gerekirse un ilavesi yapılabilir) Hamurdan

      En Kolay Crumble

      En Kolay Crumble  Malzemeler; 2 adet orta boy şeftali 5 - 10 adet kırmızı erik 1 paket fındıklı bisküvi Servis için dondurma Yapılışı; Çabuk ve kolay bir tatlı yapmak için tüm gereken malzemeler bunlar. Pişmiş meyve ve kıtır hamur seviyorsanız onları bir de dondurmayla buluşturun tamam.  Şeftalilerin kabuklarını soyun, eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve hepsini küp küp

      Mısırunlu Poğaça

       Oğlum için yaptığım bu poğaçanın içine tereyağından sıvıyağa, yumurtadan peynire, yeşillikten ceviz ve nişastaya kadar pek çok malzeme ekledim tabi asıl özelliğini veren mısırununu da ihmal etmedim.  Çatlak patlak gibi durduğuna bakmayın lezzetli ve kolay poğaçalar bunlar, Hatta fırına sürmeden önce poğaçaların üzerini bıçak yardımıyla artı şeklinde çizerseniz oradan çatlayıp daha şık da görünebilir. Ben mi neden yapmadım, sonradan aklıma geldi :( Her neyse mayasız poğaça yapmak biraz da içini doldurup doluşturmaktan hoşlanıyorsanız benim gibi denemenizde fayda var. Malzemeler; 1 sb mısırunu 100 gram oda sıcaklığında tereyağ 2 yemek kaşığı ceviz içi 1 yemek kaşığı mısırnişastası 1 küçük çay bardağı yoğurt 2 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1/2 tatlı kaşığı tuz (peyniriniz çok tuzluysa azaltılabilir) 1 paket kabartma tozu bir tatum nane maydanoz (ince doğranmış) 1 küçük çay bardağı kadar ince doğranmış peynir  2 su bardağı un Yapılışı; Tereyağ, sıvıyağ yumurtalar (birinin sarısı üzerine a