Ana içeriğe atla

Ballı-Çikolatalı-Muzlu Krepler




Bloğunda krep tarifi bulunmayan bir blokçu için, krepli rulo tarifi vermek ilginç oldu :)
Halihazırda tarifi verilmesi beklenen krep fotolarım var fakat kısmet Bengisu'nun doğum günü menüsünü vermekmiş.
Dediğim gibi bazı rahatsızlıklarımdan dolayı kolaya kaçtım doğum günü menüsünü hazırlarken.
Krep ve çikolata her  çocuğum sevdiği şeylerdir diye düşündüm. Nitekim bunda da yanılmadığım ortaya çıktı. Sevilerek tüketildi.Sizler de dar zamanlarınızda kolayca hazırlayabilirsiniz bu ruloları, ayrıca görüntüsü kadar tatları da muhteşem.
Benim ölçülerime göre 6 adet büyük krepler ortaya çıktı. Siz ölçüyü yarıya indirebilirsiniz tabi. Kalın Sağlıcakla..

Malzemeler:
Krepler için:
  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı süt
  • 3 çay bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu (çay kaşığının ucuyla)
  • portakal kabuğu rendesi
  • 1/2 tatlı kaşığı kadar sıvıyağ
İçi için:
  • Bal
  • Kahvaltılık çikolata
  • Krep başına bir tane muz (büyük olanından)
  • Kürdan
Yapılışı:
  1. Yumurta ve şekeri çırpıyoruz. İçine kakao, süt,sıvıyağ,portakal kabuğu rendesi katıyoruz, şöyle karıştırıyoruz.
  2. Un ekliyoruz, kabartma tozu ekliyoruz. Unu kontrollü kullanmakta yarar var, akışkan krep hamuru olacak sonuçta.
  3. Krepleri tavaya alırken ocağın altının ne çok yüksek ne de çok yavaş almamasına dikkat edin.Tavayı mutlaka önceden kızdırın.
  4. Yapışmaz tavaya isterseniz çok az sıvıyağ gezdirin isterseniz krep tavası kullanın, bir kepçe krep hamurundan koyup, düzleştiriyoruz. Üst kısmının ıslıklığı kuruyunca tersini çevirip diğer tarafını da pişiriyoruz. Krepler havalanınca kolay rulo olsun diye rulo şekline getirip öyle devam ediyoruz.
  5. Kreplerin kenarlarını ben düzgün olsun diye kestim, siz isterseniz kesmeyebilirsiniz. Krebin içine önce bir kaşık kadar bal koyuyoruz, onun üzerine ekmeğe sürdüğümüz çikolatadan sürüyoruz. Krebin alt kenarının ucuna muzu yerleştiriyoruz, sıkıcı sarıyoruz.
  6. Rulo haline getirdiğimiz krebi bir santim kadar olacak şekilde kesiyoruz. Kestiğimiz parçaya kürdan batırıp servis tabağına alıyoruz. Afiyet Olsun...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Kolay yağlama tarifi (Kayseri)

Kayseri yöremize ait bir yemek çeşidi  Kayseri yöremize ait yağlama yı bir de böyle deneyin. Hem çok pratik ve hızlı, hem de çok lezzetli! Malzemeler 1 paket lavaş 1/2 çay bardağı sıvı yağ 300 gr kıyma 2 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 3 adet domates 1 yemek kaşığı salça 1/2 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Yapılışı Kıymayı renk değiştirene kadar kavurun, soğanları ve sarımsakları ekleyip 5 dakika pişirin. Domates, salça, su, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Domatesler pişip kaybolana kadar pişirin. Lavaşları ısıtın. Bir kat lavaş üzerine pişirdiğiniz kıymalı harçtan her tarafına gelecek şekilde yayın. Üzerine tekrar lavaş serin ve tekrar kıymalı harç koyun. Malzemeniz bitene kadar bu işlemi yapın. En üstte kıymalı harç olmalı. Üçgen dilimler halinde keserek süzme yoğurt ve kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz.

Portakallı Islak Kek - Muffin

Merhabalar yeniden, Keklerimizi pazar günü yapıp yedik. Portakal mevsimi gelmişken bundan bolca faydalanmayı bir borç bilircesine, her yerde kullanıyorum. Salatalara limon suyunun yanında portakal suyu da ekliyorum mesela, yada kabuğunu sütlü tatlılarıma mutlaka ilave ediyorum. Bu kez hem  kabuğunu kekin içine hem de kekin üzerine pişirmeden portakal suyu - su ve şeker üçlüsü ile ıslatmayı tercih ettim. Sonuç olarak kekler yumuşacık bol portakal kokulu ve nefis oldular. Evimizin minik misafirleri de beğendiklerini söylediklerine göre lezzeti onaylandı.  Kapalı Ankara havasında ancak bu görüntüleri alabildim. Bazen gerçekte çok daha güzel olan şeyler resimde olduğundan daha vasat çıkar ya işte, bu kekler de inanın daha canlı daha cıvıl cıvıldı.  Üzerindeki şeker hamurlu çiçekleri İzgi ve Bengi ile beraber yaptık. Oyun hamuru ile oynar gibi uğraştık didindik en sonunda birazcık başardık sanki :)  Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı şeker 1 küçük çay bardağı sıvıyağ 1 kü...