Ana içeriğe atla

Bengisu 1 yaş daha büyüdü :)


      Benim ortanca kuzum, göz bebeğim, güzel kızım...
18 Mart 2007 'de doğdu, minik tombicik, kara kız olarak :)
Hep en küçükken, aramıza katılan Dursun Eren ile abla oldu, ortanca kaldı.
Çoğu kez üzülüyorum yetemiyorum diye. En çok da böyle ortada kalan yavrucuğuma yetemediğimi düşünüyorum.
Hastalığıma rağmen bir şekilde doğum gününü kutladık, bir yaşına daha girdi kuzum.
Bütün ömrün boyunca sağlığın, mutluluğun ve huzurun daim olsun kuzum.
Yeni yaşın sana hayırlara vesile olsun, İyiki Doğdun Yavrum.

Masada naçizane hafif şeyler vardı. Dediğim gibi ağır geçirdiğim grip ve başkaca sorunlarım yüzünden bu kadarını yapmaya yetti gücüm.
İsterseniz hızlıca masadakilere bir göz atalım.

Krep sarması, çok pratik bir o kadar da güzel bir tatlı. Çocuklara hitap edeceğini düşündüğüm için doğum günü menüsünde kullandım. Gayet başarılıydı, denemelisiniz.


Peynirli poğaçalar yumuşacık olmuşlardı. Klasik ve bilindik olduğu kadar vazgeçilmez de oldular.


  Daha önce de beze denemem olmuştu. Fırınımın gazabına uğrayıp yanık bezeler yapmıştım. Sonra anladık ki fırının termostatı bozulmuş :) Neyse servise yalvar yakar hafta sonu doğum günü var falan dedik de pazartesiden önce yaptıkdık. Bu bezelere de böylece kavuşmuş olduk. Bezeleri renkli de yapabilirdim, fakat yapmadım çünkü kapatılacak bir eksikleri yoktu. Bembeyaz kıyır kıyır olmuşlardı kendileri :)


Çemenli rulolar büyükler tarafından en beğenilen tarifim oldu. Çemen sevmeyenler, haşhaş zeytin ezmesi de kullanabilirler. Yumuşacık minik minik rulolarım favorim oldu.


Bonibonlu kurabiyeler yine çocuklara hitap edeceğini düşündüğüm bir tarifti. Bu kurabiyelerin içinde çikolata kullandım. Bundan dolayı biraz sertçe oluyor, fakat bildiğimiz sertlik değil bu, tam da kıvamında ağızda dağılan leziz bir kurabiye, ayrıca da büyük büyük yaptım ki kendi gözüm de doysun diye


Bunun yanısıra masaya son anda koyduğum fırında unuttuğum ıspanaklı böreğim vardı, Bir de kendi yaptığım limonatam. 3 Adet portakaldan tam 5 kg limonata çıktığını Umut Sepeti'nde görünce dememek istedim. Bol bol yetti, hatta sonraki günde de çocuklar tarafından tüketildi.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1