Ana içeriğe atla

Bonibonlu Kurabiye


Bonibonlu kurabiyeler yıllar yıllar öncesinde denediğim tariflerden. Çikolatalısını çok seviyoruz biz.
Kurabiyenin içine bu şekilde erimiş çikolata girince, kurabiye biraz sert ve gevrek oluyor. Yani nasıl anlatayım o ağızda dağılan kıyır kıyır diye tabir ettiğimiz tadı almıyorsunuz.
Böyle olması bu kurabiyelerin kötü olduğu anlamına gelmiyor, aksine yemesi çok hoş hem de doyurucu bol bol çikolata tadı alabileceğiniz muhteşem kurabiyeler oluyor. Deneyin kendiniz görün :)

Malzemeler:

  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağ (margarin de olabilir)
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 80 gram sütlü çikolata
  • 1 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4 çay bardağı un (gerekirse azar azar ekleyin)
  • 2 paket bonibon

Yapılışı:
  1. Tereyağ ile çikolata bir tavaya alınıp eritilir.
  2. Ilınınca bir kaseye alınıp, üzerine 1 kaşık kakao, pudra şekeri, yumurta sarıları eklenip şöyle karıştırılır.
  3. İki bardak elenmiş un ilave edilip yoğurmaya başlanır. Kabartma tozu un ilavesinden sonra yapılır. Gerektikçe un eklenenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir. (Benim ölçüme göre 4 çay bardağı un yeterli oldu)
  4. Hamurdan cevizden çok az irice parçalar koparılır ve yuvarlanır, tepsiye dizilir. 
  5. Kurabiyelerin üstüne 3 tane bonibon konulur, parmağımızla iyice bastırılır. 
  6. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 12  dakika kadar pişirilir. (Pişip pişmediğine bakıp da almanızda fayda var) Afiyet Olsun...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Elmalı Kafes Kurabiye

Mutlu haftalar sevgili dostlar, Elmalı kurabiye hemen hemen herkesin seveceği kurabiyelerden. Çok farklı şekillerde yapılır. Ben bu kez kafes şeklini denedim. Görüntüsü bakımından herkesin seveceği, tadını da beğeneceklerini umduğum bir tarif odu. Bu şekli vermeyi bilmeyenler için ayrıntılı fotosunu paylaşacağım inşallah. Sağlıcakla kalın. Malzemeler; 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1/3 su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı pudra şekeri dolu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin aldığı kadar un İç harcı için 5 adet elma 1 türk kahvesi fincanı ceviz 1 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı şeker üzeri için; pudra şekeri Yapılışı; Elmalı soyup, rendeleyin. Bir tavaya alıp üzerine şeker, tarçın ekleyip biraz kavurun. Ceviz ekleyip altını kapatın soğumaya alın. (fazla kurutmayın) Tereyağ, yoğurt, pudra şekeri birlikte çırpın. Sıvıyağ, vanilin ekleyin karıştırın. Un ekleyin ve ardından kabartma tozunu ekleyin. Yoğurun (gerekirse un ilavesi yapılabilir) Hamurdan

En Kolay Crumble

En Kolay Crumble  Malzemeler; 2 adet orta boy şeftali 5 - 10 adet kırmızı erik 1 paket fındıklı bisküvi Servis için dondurma Yapılışı; Çabuk ve kolay bir tatlı yapmak için tüm gereken malzemeler bunlar. Pişmiş meyve ve kıtır hamur seviyorsanız onları bir de dondurmayla buluşturun tamam.  Şeftalilerin kabuklarını soyun, eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve hepsini küp küp

Mısırunlu Poğaça

 Oğlum için yaptığım bu poğaçanın içine tereyağından sıvıyağa, yumurtadan peynire, yeşillikten ceviz ve nişastaya kadar pek çok malzeme ekledim tabi asıl özelliğini veren mısırununu da ihmal etmedim.  Çatlak patlak gibi durduğuna bakmayın lezzetli ve kolay poğaçalar bunlar, Hatta fırına sürmeden önce poğaçaların üzerini bıçak yardımıyla artı şeklinde çizerseniz oradan çatlayıp daha şık da görünebilir. Ben mi neden yapmadım, sonradan aklıma geldi :( Her neyse mayasız poğaça yapmak biraz da içini doldurup doluşturmaktan hoşlanıyorsanız benim gibi denemenizde fayda var. Malzemeler; 1 sb mısırunu 100 gram oda sıcaklığında tereyağ 2 yemek kaşığı ceviz içi 1 yemek kaşığı mısırnişastası 1 küçük çay bardağı yoğurt 2 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1/2 tatlı kaşığı tuz (peyniriniz çok tuzluysa azaltılabilir) 1 paket kabartma tozu bir tatum nane maydanoz (ince doğranmış) 1 küçük çay bardağı kadar ince doğranmış peynir  2 su bardağı un Yapılışı; Tereyağ, sıvıyağ yumurtalar (birinin sarısı üzerine a