Ana içeriğe atla

Bonibonlu Kurabiye


Bonibonlu kurabiyeler yıllar yıllar öncesinde denediğim tariflerden. Çikolatalısını çok seviyoruz biz.
Kurabiyenin içine bu şekilde erimiş çikolata girince, kurabiye biraz sert ve gevrek oluyor. Yani nasıl anlatayım o ağızda dağılan kıyır kıyır diye tabir ettiğimiz tadı almıyorsunuz.
Böyle olması bu kurabiyelerin kötü olduğu anlamına gelmiyor, aksine yemesi çok hoş hem de doyurucu bol bol çikolata tadı alabileceğiniz muhteşem kurabiyeler oluyor. Deneyin kendiniz görün :)

Malzemeler:

  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağ (margarin de olabilir)
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 80 gram sütlü çikolata
  • 1 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4 çay bardağı un (gerekirse azar azar ekleyin)
  • 2 paket bonibon

Yapılışı:
  1. Tereyağ ile çikolata bir tavaya alınıp eritilir.
  2. Ilınınca bir kaseye alınıp, üzerine 1 kaşık kakao, pudra şekeri, yumurta sarıları eklenip şöyle karıştırılır.
  3. İki bardak elenmiş un ilave edilip yoğurmaya başlanır. Kabartma tozu un ilavesinden sonra yapılır. Gerektikçe un eklenenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir. (Benim ölçüme göre 4 çay bardağı un yeterli oldu)
  4. Hamurdan cevizden çok az irice parçalar koparılır ve yuvarlanır, tepsiye dizilir. 
  5. Kurabiyelerin üstüne 3 tane bonibon konulur, parmağımızla iyice bastırılır. 
  6. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 12  dakika kadar pişirilir. (Pişip pişmediğine bakıp da almanızda fayda var) Afiyet Olsun...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1