Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Mikro Tatlı Tarifi

Mikro tatlı tarifi... Malzemeler: Keki için:  • 2 yumurta  • 1çay bardağı şeker  • 1 çay bardağı yoğurt  • 1 çay bardağı sıvı yağ  • 2 yemek kaşığı kakao  • Vanilya, kabartma tozu  • 2 bardak un  Kreması için: • 125gr margarin  • Yarım su bardağı un  • 2 su bardağı süt  • Yarım su bardağı şeker, vanilya  Yapılışı: Yumurta ve şekeri çırpın ve diğer malzemeleri karıştırarak kekin hamurunu elde edin. Uygun kalıba dökerek mikro dalgada 650 derecede 8dk pişirin. Kek pişerken kremasını hazırlayın: Margarini eritin. Ununu ekleyin. Un kokusu gidene kadar kavurun. Sütünü ve şekerini ekleyerek pürüzsüz bir kıvamda pişirin. Vanilyasını ekleyin. Ocaktan aldıktan sonra mikserle 5dk çırpın. Hazırladığınız kremayı kekinizin üstüne ılık haldeyken yayın(kekinizin de ılık olmalı).Daha sonra üzerine arzuya göre çikolatalı sos veya benim kullandığım gibi meyveli bir sos dökerek kısa sürede hafif ve lezzetli bir tat elde edersiniz.  Alıntı

Urfa Külünçesi

Malzeme 1 kilo un 2 kabarma tozu 1 vanilya 2 su bardağı süt 2 su bardaşğı şeker 1 yemek kaşığı çörek otu 2 yemek kaşığı susam 1 paket yağ 1 tatlı kaşığı külünçe ilacı Yapılışı Paket yağ eritilir.Ilımaya bırakılır. Şeker, yağ ve süt hariç diğer malzemeler karıştırılır. Ilık olan yağ, unlu karışıma eklenir. Yoğrulmaz iki elinizin arasına alıp birbirine sürünüz. Hepsini iyice birbirine yedirdikten sonra (süt ve şekeri ocakta ılıtınız şeker erisin) süt ve şeker karışımını ekleyiniz. Yapışkan bir hamur olacak ama yoğurmaya devam edin. İyice yoğurduktan sonra bekletin 10 dk. O arada hamur istenilen kıvama gelecek cıvıklığı geçecektir. Hamur hazır olunca iri domates büyüklüğünde yumaklar yapın. Tabak büyüklüğünde açın oklava yada merdaneyle açın. Çatalla delikler açın şekil olsun diye bardakla yada başka bir kalıpla şekiller verin. Üstüne çok bastırmayın alttan çıkmasın kalıp izi çatalı iyice bastırın delsin. Dörde bölün. Yağlanmış tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırınd

Fıstıklı sütlaç tarifi

Fıstıklı sütlaç nasıl yapılır fıstıklı sütlaç tarifi.... Malzemeler Yarım su bardağı kırık pirinç Bir buçuk su bardağı su 5 su bardağı süt 1 su bardağı tozşeker Yarım su bardağı robottan geçirilmiş yerfıstığı 1 çorba kaşığı nişasta Fıstıklı Sütlaç Yapılışı Yıkanmış pirinci tencereye alın. Üzerine su ekleyip, suyunu çekene dek pişirin. Süt ve tozşeker ilave edip bir taşım kaynatın. Yerfıstığı ekleyip karıştırın. Nişastayı su ile açıp, tencereye ilave edin. Bir taşım daha pişirip servis kaselerine pay edin. Üzerlerini dilediğiniz şekilde süsleyip, soğuduktan sonra servis yapın. Takvim

Okma tarifi

Okma,  Tire’ye özgü bir salata çeşidi olup, özellikle kahvaltı sofralarında yer bulmakta ve severek tüketilmektedir. Malzemeler 1 adet büyük boy domates 1 adet çarliston ya da sivri biber 1 adet orta boy salatalık 1 adet küçük boy soğan 4 çorba kaşığı çökelek 2 çorba kaşığı zeytinyağı 5 adet kalamata zeytin 3-4 dal ısırgan Tuz Kekik Okma Yapılışı Domates, biber ve salatalığı irice doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerine yemeklik doğranmış soğan, çökelek ve zeytinyağı ekleyin. İyice ovup servis tabağına alın. Tuz ve kekik serpin. Zeytin ve taze ısırgan yaprakları ile süsleyerek servis yapın takvim

Mısır mücveri tarifi

Mısır mücveri tarifi mısır mücveri nasıl yapılır değişik yemek tarifi arayanlar için mısır mücverini deneyin lezzetli mısır mücveri tarifi...  malzemeleri:   1/3 bardak mısır unu 1/4 bardak un 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 1/2 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber 1 tutam ince kıyılmış maydanoz 1/3 bardak süt 2 bardak mısır Zeytinyağı yapılışı:   Mısır unu, un, kabartma tozu, tuz, karabiber ve maydanozu bir kaba alın. Sütünü ekleyerek çırpın. Mısırı ilave edip çırpmaya devam edin.Tavayı biraz ısıttıktan sonra bir miktar zeytinyağı döküp kızdırın. Bir kaşık yardımıyla karışımdan döküp arkalı önlü pişirin. Bütün hamur bitene kadar devam edin.

Katmer poğaça tarifi

Misafirler ve sizin için katmer poğaça tarifi. Katmer poğaça nasıl yapılır işte tarifi... Yapımı çok kolay olan lezzetli katmerli poğaça tarifi için işte gerekenler:  malzemeler 1 yumurta (sarısı ve akı ayırılarak) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı kuru maya 1 su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tuz 2 çay kaşığı şeker Kıvamına göre un Çörek otu veya susam İçine: Tereyağ Peynir* (zevkinize göre eritilmiş çikolata veya fındık ezmesi de konulabilir) Katmer poğaça nasıl yapılır? Yarım çay bardağı ılık suda mayayı eritin ve üstüne süt, yumurta akı, şeker, sıvı yağ ve tuzu ekleyin. İyice karıştırın. Yapışkan kıvamda olmayacak şekilde yumuşak bir hamur kıvamı elde etmek için hamuru yavaş yavaş ekleyin. Hamuru 8 parçaya bölüp her birini tabak büyüklüğünde açın. Üstüne tereyağ sürerek açtığınız hamurları üstüste dizin, en sona kalan hamurun üstünü yağlamayın. Daha sonra tekrar hamuru ezmeden 65 cm kadar açın, 16 dilime ayırın. Hamur dilimlerinin geniş kısmına iç malzemeyi koyup sarın. 30 dakika k

Yayla çorbası tarifi

Vücudumuz kilitlendiği zaman çorba ve çay gibi sıcak içecekler içeriz ve kendimize geliriz ayrıca vücuda şifa olan çorbaların kan dolaşımına ve hücrelerimize çok faydalı etkileri vardır.  Boşuna “Hastaya çorba” dememişler, hasta insanlara bir tabak yerine bir tencere çorba yapıp götürmek gerekir çünkü hasta o çorbayı içtikçe kendine gelecektir. Sevilen çorbalardan yayla çorbası kışın sıcak yazın soğuk içilir ve yoğurttan yapıldığı için protein değeri oldukça yüksek ve ferahlatıcı bir çorbadır. Malzemeler: 2 litre su 1 yemek tabağı dolusu yoğurt 1 kahve fincanı pirinç 2 çorba kaşığı un 1 yumurta 1 çorba kaşığı kuru nane 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1çorba kaşığı tereyağı 2 tatlı kaşığı kaya tuzu veya deniz tuzu 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Yapılışı: Çukur bir kapta un, yumurta, yoğurt el blendırı ile iyice çırpılır. Pirinç çorbaya konulmadan önce küçük tavada iyice haşlanır. 2 litre su kaynatılır ve kaynayan sudan 2-3 kepçe bir kaç seferde alınarak çırptığımız yoğurt karışımına dökü