Ana içeriğe atla

Yayla çorbası tarifi

Vücudumuz kilitlendiği zaman çorba ve çay gibi sıcak içecekler içeriz ve kendimize geliriz ayrıca vücuda şifa olan çorbaların kan dolaşımına ve hücrelerimize çok faydalı etkileri vardır.  Boşuna “Hastaya çorba” dememişler, hasta insanlara bir tabak yerine bir tencere çorba yapıp götürmek gerekir çünkü hasta o çorbayı içtikçe kendine gelecektir.
Sevilen çorbalardan yayla çorbası kışın sıcak yazın soğuk içilir ve yoğurttan yapıldığı için protein değeri oldukça yüksek ve ferahlatıcı bir çorbadır.
Malzemeler:
2 litre su
1 yemek tabağı dolusu yoğurt
1 kahve fincanı pirinç
2 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 çorba kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı kaya tuzu veya deniz tuzu
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:
Çukur bir kapta un, yumurta, yoğurt el blendırı ile iyice çırpılır. Pirinç çorbaya konulmadan önce küçük tavada iyice haşlanır.
2 litre su kaynatılır ve kaynayan sudan 2-3 kepçe bir kaç seferde alınarak çırptığımız yoğurt karışımına dökülür ve karıştırılır amaç yoğurdumuz kesilmesin. Bu karışım 2 litre suyun içine atılır ve karıştıra karıştıra çorba pişirilirken içine tuz, haşlanmış pirinçler ve kuru nane atılır. Çorba kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirilir ve zeytinyağı ile tereyağı bir tavada kırmızı toz biber ile kızdırıldıktan sonra çorbanın üzerine dökülür.
Sibel Koçarslan

Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1