Ana içeriğe atla

Urfa Külünçesi

Malzeme
1 kilo un

2 kabarma tozu
1 vanilya
2 su bardağı süt
2 su bardaşğı şeker
1 yemek kaşığı çörek otu
2 yemek kaşığı susam
1 paket yağ
1 tatlı kaşığı külünçe ilacı

Yapılışı
Paket yağ eritilir.Ilımaya bırakılır. Şeker, yağ ve süt hariç diğer malzemeler karıştırılır. Ilık olan yağ, unlu karışıma eklenir. Yoğrulmaz iki elinizin arasına alıp birbirine sürünüz. Hepsini iyice birbirine yedirdikten sonra (süt ve şekeri ocakta ılıtınız şeker erisin) süt ve şeker karışımını ekleyiniz. Yapışkan bir hamur olacak ama yoğurmaya devam edin. İyice yoğurduktan sonra bekletin 10 dk. O arada hamur istenilen kıvama gelecek cıvıklığı geçecektir. Hamur hazır olunca iri domates büyüklüğünde yumaklar yapın. Tabak büyüklüğünde açın oklava yada merdaneyle açın. Çatalla delikler açın şekil olsun diye bardakla yada başka bir kalıpla şekiller verin. Üstüne çok bastırmayın alttan çıkmasın kalıp izi çatalı iyice bastırın delsin. Dörde bölün. Yağlanmış tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

nefisyemektarifleri

Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1