Malzeme
1 kilo un2 kabarma tozu
1 vanilya
2 su bardağı süt
2 su bardaşğı şeker
1 yemek kaşığı çörek otu
2 yemek kaşığı susam
1 paket yağ
1 tatlı kaşığı külünçe ilacı
YapılışıPaket yağ eritilir.Ilımaya bırakılır. Şeker, yağ ve süt hariç diğer malzemeler karıştırılır. Ilık olan yağ, unlu karışıma eklenir. Yoğrulmaz iki elinizin arasına alıp birbirine sürünüz. Hepsini iyice birbirine yedirdikten sonra (süt ve şekeri ocakta ılıtınız şeker erisin) süt ve şeker karışımını ekleyiniz. Yapışkan bir hamur olacak ama yoğurmaya devam edin. İyice yoğurduktan sonra bekletin 10 dk. O arada hamur istenilen kıvama gelecek cıvıklığı geçecektir. Hamur hazır olunca iri domates büyüklüğünde yumaklar yapın. Tabak büyüklüğünde açın oklava yada merdaneyle açın. Çatalla delikler açın şekil olsun diye bardakla yada başka bir kalıpla şekiller verin. Üstüne çok bastırmayın alttan çıkmasın kalıp izi çatalı iyice bastırın delsin. Dörde bölün. Yağlanmış tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
nefisyemektarifleri