Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Trileçe

   Daha önce yemediğim bu tatlı, bir efsane oldu. Yapmayanı kalmadı desem yalan söylemiş olmam herhalde. Günümde arkadaşım Meral sağ olsun yapıp getirmiş. Malzemeler bakımından oldukça zengin, bol sütlü, çook lezzetli. Eğer siz de benim gibi daha önce yemediyseniz bilin ki çok şey kaçırıyorsunuz arkadaşlar. Malzemeler; Keki için; 5 yumurta 1,5 su bardağı şeker 1,5 su bardağı un 2 paket vanilin 1 silme çay kaşığı kabartma tozu bir çimdik tuz Şerbeti için; 3 su bardağı süt 2 paket krema 1/2çay bardağı kahve kreması tozu Üzeri için; 1 paket meyveli sos (kuru toz olanlardan, çikolata sos gibi olanından) Yapılışı; Fırını 160 derecede ayarlayın. Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın, beyazlara sarı hiç karışmasın. Beyazların içine bir çimdik tuz atarak iyice çırpın. Şekeri ekleyip daha da çırpın, öyleki ters çevirdiğinizde yere düşmeyecek kadar olmalı. Sarıları da iyice çırpın. Sonra tahta bir spatula ile, sarılarını yavaş yavaş beyaza ekleyin. Un, vanilin ve kabartma tozunu da azar a

Arkadaş Günümden - Islak Pasta

   İzgisu'nun, anaokulu arkadaşlarından bazı velilerle 5 yıldır bir arkadaş grubu kurduk. O kadar samimi olduk ki, sanki her biriyle birer kardeş gibi olduk. 5 yıldır, günler yapıyoruz. Bu kez ikinci turu dönmek istediler, fena olmadı hani.     Bu günlerin bir özelliği var, günde herkes birşeyler yapıp getiriyor. Ev sahibi çoğu kez bir salata yapıyor, gerisini arkadaşlar getiriyor. Benim masamdakileri de  onlar yapıp getirdi. Ben sadece ıslak pasta yaptım.     Halime- dereotlu poğaça, Nuray- katmer poğaça, Meral- trileçe, Nurcan- rus salatası, Emsal- sigara böreği, Hicran-yaprak sarma, Canan ise peynirli çörek getirmiş. Hepsi de sağolsunlar, herşey çok güzeldi. Siz hep gelin olur mu kızlar ;) Günümüz tabii ki de ramazandan 15 gün kadar önceydi. Islak pasta tarifi, yine instagramdan aldığım bir tarif, tarifin sahibi farklı tarifler mutfağı. Adından da anlaşılacağı gibi bu pastanın keki ıslak oluyor. Yazın yemesi daha bir hoş olsa da her daim yenilebilecek güzel ve lezzetli bir pasta

Sulu Köfte

Sulu Köfte Malzemeler; 250 gr kıyma 1/2 çay bardağı kırık pirinç 1 adet kuru soğan Tuz, karabiber 2 adet patates 1 yemek kaşığı salça Tereyağı ve sıvı yağ Kuru nane Yapılışı; Kıymayı soğan, pirinç, tuz ve karabiberle yoğurarak küçük misket köfteler yapın. Unlanmış tepside yuvarlayarak köfteleri una bulayın. Bir tencerede yağlarla salçanın kokusu çıkana kadar kavurun ve

Dankekli - Kirazlı Pratik Pasta

  Bir dankek fırtınası esti geçti buralardan. Ben almam aslında böyle hazır kekleri. Annem bir poşet aburcurla birlikte dankek ıslak keki de koyunca benim de en pratiğinden en kolayından ve hazırda bulunan bu kadar kirazdan minik bir pasta yapayım, bir kerede yensin, bir çırpıda bitsin istedim.   Zaten kızlar da dolabı orayı burayı kurcalamaya "Anne evde tatlı birşeyler yokmu ?" demelere başlamışlardı. Ben kolayca pasta yaptım diye yutturdum, onlar ise yeyip mutlu oldular.   Ben sadece bir tane dankekle yaptığım için, ince dilimler yaptım ve 5' e böldüm. Siz daha fazla olsun isterseniz, o zaman iki dankek kullanmakta yarar var. Kalın sağlıcakla... Malzemeler; 1 paket dankek ıslak kek 2 su bardağı süt 1 yemek kaşığı nişasta dolu 1 yemek kaşığı un dolu 1 paket vanilin 1/2 su bardağına yakın şeker 1/2 paket kremşanti 12 adet kiraz Yapılışı; Dankeki 5' e bölüyoruz. Her bir dilimin ortasından kesiyoruz. Kirazları küçük küçük doğruyoruz. Tencereye süt, şeker, nişasta,un,  k

EKŞİLİ KÖFTE

  Hayırlı cumalar sevgili dostlar, Hem ramazan, hem cuma böyle günlerimizi iyi değerlendirmemiz dileğiyle... Ekşili köfteyi ilk kez denedim, ama uzun zamandır denemek istediğim lezzetlerdendi. Ramazandan çok önceleri yapıldı, pasta işlerine ağırlık verdim ramazandan önce ki yemekler ramazana fikir olsun istedim. Tarifini sevgili   Sibel 'den aldım. Bu şekilde çok lezzetli oldu, size de tavsiye ederim. Malzemeler; 250 gram kıyma (iki kere çekilmiş kullandım) 1 orta boy kuru soğan 1,5 yemek kaşığı pirinç 1 yemek kaşığı irmik tuz, karabiber 1 yumurta beyazı Terbiyesi için; 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı yoğurt  2 yemek kaşığı limon suyu YAPILIŞI; Pirinçlerin üzerini geçecek kadar su koyup diri kalacak şekilde haşlıyoruz. Köfteleri hazırlamakla işe başlıyalım. Kıymayı bir kaba alıp, içine kuru soğanı rendeliyoruz, pirinç, irmik, karabiber,tuz ve yumurta beyazını ekliyoruz. Köfte yoğuruyoruz, ve minik köfteler yapıyoruz.  Hafifçe unladığımız tepsiye yaptığımız köftele

Telli Baba Tatlısı

  Bu aralar sık sık görüyordum telli baba tatlısını. Üzerindeki ve içindeki kadayıflardan dolayı bu ismi aldığını düşünüyorum şahsen. Hazır ramazandayız, bayram falan derken şerbetli tatlı da paylaşmak lazım değil mi?  Biz beğendik , hatta ertesi güne kalınca daha da bir güzel oldu. Misafirlerinize yapabileceğiniz bir tatlı, ayrıca da son derece bereketli.   Ben karbonat kullandım tatlıda. Ver fırına izlediğimiz sıralarda, orada şerbetli tatlıların kekremsi bir tadı olması gerektiğini bunun için de kabartma tozu yerine karbanotın tercih edilebileceğini aynı zamanda da daha güzel kızarmasını sağladığını söylemişlerdi. Ben de bu yüzden karbonat kullandım tatlımda, sonuç gerçekten güzeldi. Denemeniz dileğiyle...    Tarif Oktay Usta' dan uyarlamadır... Malzemeler; 200 gram oda sıcaklığında  tereyağ yada margarin 2 yemek kaşığı yoğurt 1,5 çay kaşığı karbonat 1 su bardağı pudra şekeri 2 yumurta 3,5 su bardağına yakın un vanilin İç malzemeleri; 1 türk kahvesi fincanı kadar kadayıf (taze)

Domates Soslu Fırın Köfte

  Bu resmi instagramda yayınlayalı birkaç gün oldu. Yemek ise ramazandan önce yapıldı yenildi. Ben akşam üzeri çarçabuk hazırlamak zorunda kaldığım için hazır köfte harcı kullandım bu kez. Siz isterseniz bildiğiniz gibi soğanlı ve galetalı köfteler ile de hazırlayabilirsiniz. Yada benim gibi kızartmayıp çiğden de tepsiye alabilirsiniz ve daha fazla pişirirsiniz. Dediğim gibi benim çabuk yetiştirmem gerektiği için bu şekilde hazırlandı.Yapacaklara şimdiden afiyetler olsun... Malzemeler; 500 gram kıyma 1 adet yumurta 1/2 su bardağı su 1/2 paket köfte harcı Sosu için; 4 adet domates 4 diş sarımsak sıvıyağ,tuz,karabiber, pulbiber yeşil biber 2 küp şeker  Yapılışı; Kıymanın içine yumurta kırılır, su eklenir ve köfte harcı konulur, yoğururuz. Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elips şeklinde yuvarlarız. Hafifçe çok az yağda, arkalı önlü pişiririz. (çok az pişirin içi daha çiğ kalsın) Domatesleri rendeleriz, tavaya alır, içine biraz sıvıyağ ekleriz. Tuz, şeker, karabiber, ve 4 diş sar