İzgisu'nun, anaokulu arkadaşlarından bazı velilerle 5 yıldır bir arkadaş grubu kurduk. O kadar samimi olduk ki, sanki her biriyle birer kardeş gibi olduk. 5 yıldır, günler yapıyoruz. Bu kez ikinci turu dönmek istediler, fena olmadı hani.
Bu günlerin bir özelliği var, günde herkes birşeyler yapıp getiriyor. Ev sahibi çoğu kez bir salata yapıyor, gerisini arkadaşlar getiriyor. Benim masamdakileri de onlar yapıp getirdi. Ben sadece ıslak pasta yaptım.
Halime- dereotlu poğaça, Nuray- katmer poğaça, Meral- trileçe, Nurcan- rus salatası, Emsal- sigara böreği, Hicran-yaprak sarma, Canan ise peynirli çörek getirmiş. Hepsi de sağolsunlar, herşey çok güzeldi. Siz hep gelin olur mu kızlar ;)
Günümüz tabii ki de ramazandan 15 gün kadar önceydi. Islak pasta tarifi, yine instagramdan aldığım bir tarif, tarifin sahibi farklı tarifler mutfağı. Adından da anlaşılacağı gibi bu pastanın keki ıslak oluyor. Yazın yemesi daha bir hoş olsa da her daim yenilebilecek güzel ve lezzetli bir pasta bu.
Malzemeler;
Pandispanyası için;
- 3 yumurta (oda ısısında)
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı sıcak su
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 1 paket kakaolu kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 3 yemek kaşığı labne peyniri
Ara katı için;
- 1 paket sade kremşanti
- 1 su bardağına yakın soğuk süt
Pandispanyayı ıslatmak için;
- 1,5- 2 su bardağı kadar süt
- Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
- Bir taraftan çırpma işlemi devam ederken bir taraftan da sıcak su eklenir. Elekten geçirilmiş un, kakao ve kabartma tozu ilave edilir. (birden dökülmeyecek, köpüklerin sönmemesi gerekiyor)
- Kek kalıbımızın altına kendi ölçülerinde yağlı kağıt kesilir. Kenarları yağlanmaz. Kek hamurunu döker, tezgaha bir iki kez vururuz.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık 25 dakika kadar pişiririz. Kürdan testiyle kontrol edip, fırını kapatırız. Keki soğumaya alırız, bir gün önceden yapılırsa kek, daha iyi kesilirmiş bilginize.
- Kremasını hazırlamaya başlarız. Kremşantiyi sütle çırpıp, dolapta bir süre bekletiriz. Aynı zamanda sade kremşantiyi de sütle çırpıp onu da dolaba alırız.
- Kakaolu kremşantiyi çıkartıp, labne ekleriz, çırparız.
- Kalıbımızın altına streç film sereriz kenarlarından taşacak şekilde. Böylece servis tabağına alırken büyük kolaylık sağlıyor.
- Keki ikiye keseriz.Alt kısmını kalıba yerleştiririz. Bir bardak kadar sütle ıslatırız.
- Kekin üzerine hazırladığımız kremanın 2/3 ünü dökeriz. (kakaolu olan). İsteğe göre kremanın üzerine damla çikolata vs, dökebilirsiniz.
- İkinci parçasını yine sütle ıslatıp, üstüne kapatırız. Sade kremşantiyi ıslak kekin üzerine süreriz.
- Kalan kakaolu kremayı da üzerine sıvarız, dolaba soğumaya alırız. Servis etmeden önce istediğimiz şekilde süsleriz. (ben evdeki bonibonları kullandım) Afiyet olsun...