Ana içeriğe atla

Trileçe

   Daha önce yemediğim bu tatlı, bir efsane oldu. Yapmayanı kalmadı desem yalan söylemiş olmam herhalde. Günümde arkadaşım Meral sağ olsun yapıp getirmiş. Malzemeler bakımından oldukça zengin, bol sütlü, çook lezzetli. Eğer siz de benim gibi daha önce yemediyseniz bilin ki çok şey kaçırıyorsunuz arkadaşlar.

Malzemeler;
Keki için;

  • 5 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 paket vanilin
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
  • bir çimdik tuz
Şerbeti için;
3 su bardağı süt
2 paket krema
1/2çay bardağı kahve kreması tozu

Üzeri için;
  • 1 paket meyveli sos (kuru toz olanlardan, çikolata sos gibi olanından)


Yapılışı;
  1. Fırını 160 derecede ayarlayın. Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın, beyazlara sarı hiç karışmasın.
  2. Beyazların içine bir çimdik tuz atarak iyice çırpın. Şekeri ekleyip daha da çırpın, öyleki ters çevirdiğinizde yere düşmeyecek kadar olmalı.
  3. Sarıları da iyice çırpın. Sonra tahta bir spatula ile, sarılarını yavaş yavaş beyaza ekleyin. Un, vanilin ve kabartma tozunu da azar azar ekleyin, bir taraftan da dikkatlice karıştırın,yumurtanın beyazları sönmesin.
  4. Kekimiz hazır olduğuna göre orta boy tepsiye alıyoruz. Tepsiyi tereyağ ile yağlayıp, keki döküyoruz ve fırına veriyoruz. Fırında pişme aşaması çok önemli.  Tepsinin üstü kızardığı halde içi pişmediyse, üzerine alüminyum folya örtüp, fırının derecesini 150 ye almanızı öneririz. Keki fırından çıkarmadan önce mutlaka kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol etmelisiniz.
  5. Kek ılınırken şerbeti hazırlıyoruz, Şerbeti bildiğimiz şerbetller gibi ocakta pişirmeyeceğiz. Süt ve kahve kreması tozunu birlikte köpürene kadar çırpıyoruz. Kremayı da ilave edip, iyice çırpıyoruz. Ilınan kekin üzerine her yerine değecek şekilde döküyoruz. Soğumaya alıyoruz.
  6. Orman meyveli sosu hazırlamaya başlıyoruz. Paketin üzerindeki talimatlara uyarak sosu pişiriyoruz ve ılımaya bırakıyoruz. Ilınan meyveli sosu, kekin üzerine eşit miktarda döküp, buzdolabına kaldırıyoruz. Afiyet Olsun...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Elmalı Kafes Kurabiye

Mutlu haftalar sevgili dostlar, Elmalı kurabiye hemen hemen herkesin seveceği kurabiyelerden. Çok farklı şekillerde yapılır. Ben bu kez kafes şeklini denedim. Görüntüsü bakımından herkesin seveceği, tadını da beğeneceklerini umduğum bir tarif odu. Bu şekli vermeyi bilmeyenler için ayrıntılı fotosunu paylaşacağım inşallah. Sağlıcakla kalın. Malzemeler; 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1/3 su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı pudra şekeri dolu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin aldığı kadar un İç harcı için 5 adet elma 1 türk kahvesi fincanı ceviz 1 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı şeker üzeri için; pudra şekeri Yapılışı; Elmalı soyup, rendeleyin. Bir tavaya alıp üzerine şeker, tarçın ekleyip biraz kavurun. Ceviz ekleyip altını kapatın soğumaya alın. (fazla kurutmayın) Tereyağ, yoğurt, pudra şekeri birlikte çırpın. Sıvıyağ, vanilin ekleyin karıştırın. Un ekleyin ve ardından kabartma tozunu ekleyin. Yoğurun (gerekirse un ilavesi yapılabilir) Hamurdan

En Kolay Crumble

En Kolay Crumble  Malzemeler; 2 adet orta boy şeftali 5 - 10 adet kırmızı erik 1 paket fındıklı bisküvi Servis için dondurma Yapılışı; Çabuk ve kolay bir tatlı yapmak için tüm gereken malzemeler bunlar. Pişmiş meyve ve kıtır hamur seviyorsanız onları bir de dondurmayla buluşturun tamam.  Şeftalilerin kabuklarını soyun, eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve hepsini küp küp

Mısırunlu Poğaça

 Oğlum için yaptığım bu poğaçanın içine tereyağından sıvıyağa, yumurtadan peynire, yeşillikten ceviz ve nişastaya kadar pek çok malzeme ekledim tabi asıl özelliğini veren mısırununu da ihmal etmedim.  Çatlak patlak gibi durduğuna bakmayın lezzetli ve kolay poğaçalar bunlar, Hatta fırına sürmeden önce poğaçaların üzerini bıçak yardımıyla artı şeklinde çizerseniz oradan çatlayıp daha şık da görünebilir. Ben mi neden yapmadım, sonradan aklıma geldi :( Her neyse mayasız poğaça yapmak biraz da içini doldurup doluşturmaktan hoşlanıyorsanız benim gibi denemenizde fayda var. Malzemeler; 1 sb mısırunu 100 gram oda sıcaklığında tereyağ 2 yemek kaşığı ceviz içi 1 yemek kaşığı mısırnişastası 1 küçük çay bardağı yoğurt 2 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1/2 tatlı kaşığı tuz (peyniriniz çok tuzluysa azaltılabilir) 1 paket kabartma tozu bir tatum nane maydanoz (ince doğranmış) 1 küçük çay bardağı kadar ince doğranmış peynir  2 su bardağı un Yapılışı; Tereyağ, sıvıyağ yumurtalar (birinin sarısı üzerine a