Ana içeriğe atla

Kayıtlar

fincanda kek tarifi

Akşam televizyon izlerken canınız kek istedi ama uzun uzun uğraşmak istemiyorsanız fincanda kek tarifimiz tam size göre... Malzemeler: 1 muz 1/4 bardak fıstık veya fındık ezmesi 2 çay kaşığı şeker 3 kaşık kakao Yapılışı: 1 adet muzu çatal ile ezin. Fıstık ezmesi ekleyip iyice karıştırın. Şeker ve kakaoyu iyice karışana kadar çırpın. Karışımın üzerine kakaolu sosu koyup mikrodalgada 1 dakika pişirin. Sıcak servis ediniz. posta.com.tr

Bayatlamayan Poğaça nasıl yapılır?

Sabah kahvaltıda, çay saatlerinde ya da aniden misafirimiz geldiğinde hayat kurtarıcı o! Bayatlamayan poğaça... Bayatlamayan poğaça nasıl yapılır? Sizler için   bayatlamayan poğaça nın formülünü veriyoruz! Hamuru için: 1 adetyumurta 1/2 su bardağıyoğurt 1/2 su bardağızeytinyağı 3/4 su bardağıılık süt 1/4 su bardağıılık su 1/2 paketyaş maya (21 gram) 1/2 yemek kaşığıtoz şeker 3,5 su bardağıun 1/2 tatlı kaşığıtuz İçi için: 300 gram az yağlı beyaz peynir 1/4 demet maydanoz Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 tatlı kaşığı çörek otu Püf Noktası Hazırladığınız poğaçaların büyüklüklerine göre adet sayısı değişiklik gösterebilir.Hamuru mayalandırma süresine dikkat edin, ılık olması gereken malzemeler dışında kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.Unu yavaş yavaş ekleyip hamuru yoğurma işlemini sürdürün. Kullandığınız un oranı 1/2 su bardağı kadar azalıp artabilir. Pişirme Önerisi Bayatlamayan poğaçayı; peynir yerine kavrulmuş kıyma, köz

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma

Matcha'lı kek tarifi

Match keki tarifi   İşte matcha ile hazırlayabileceğiniz Matcha’lı kek tarifi... Malzemeler:  1/4 fincan hindistan cevizi yağı veya eritilmiş tereyağı 1 fincan şeker 2 yumurta 1/2 fincan badem sütü veya normal süt 1 fincan un 1 yemek kaşığı matcha 1 çay kaşığı kabartma tozu 1/4 çay kaşığı tuz Hazırlanışı:  Yağ ve şekeri mikser yardımıyla çırpın. Daha sonra süt ve yumurtayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Bir başka kapta karıştırdığınız un, matcha, kabartma tozu ve tuzu karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin. Daha sonra yapışmaz kağıtla kapladığınız ekmek kalıbına karışımı dökün. Önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika kadar pişirin. Dışı kızarınca keki fırından çıkarabilirsiniz.  posta

Damat böreği tarifi

Damat böreği tarifi... Damat böreği nasıl yapılır börek çeşitlerinden bir tanesi damat böreği neden damat böreği denilmiş bilinmez ama işte size damat böreği tarifi.... Malzemeler:  •     1 kilo yufka  •     2 tane tavuk but  •     1 tane kuru soğan  •     Bir tutam karabiber  •     1 tatlı kaşığı tuz  •     2 su bardağı yoğurt  •     2 çorba kaşığı tereyağı  •     1 çay kaşığı kırmızı toz biber  Hazırlanışı:  Tavuğu tencereye koyup içine bütün soğanı ve tuzu koyup haşlayalım  Haşlanınca küçük parçalara ayırıp karabiberle tatlandıralım. Yufkayı tezgahta üst üste serip 4 üçgene keselim. Üçgenin içine tavuğu yayıp rulo saralım. Gül şekli verip tepsiye dizelim. Orta ısılı fırında pişirelim. Tereyağında kırmızı biberi yakalım. Fırından çıkan böreğin üstüne yoğurt döküp yağ gezdirelim. Sıcak servis yapalım.  özelyemekler.com

Limonlu peykek tarifi

Malzemeler:   75gr un  50gr şeker  50gr tereyağ  50gr toz badem  Kreması için  3 adet yumurta (sarısı ve beyazını ayırın)  450 gram labne peyniri  3/4 su bardağı şeker  1 adet limon kabuğu rendesi  3 yemek kaşığı limon suyu  3 yemek kaşığı vanilyalı toz puding  1 Türk kahvesi fincanı süt  1 paket vanilya  Hazırlanışı:   Un, toz şeker, oda sıcaklığında bekletilip yumuşatılmış tereyağ ve incecik toz haline getirilmiş badem yoğurulur. Hamurun kıvamı, robotta çekilmiş bisküvi kırıntısı gibi olmalıdır. Yağlanmış kelepçeli kalıba taban hamuru yerleştirilir.  Yumurta beyazı kar haline getirilir. Ayrı bir kapta labne peyniri, yumurta sarıları ile çırpılır. Şeker, vanilya ve limon kabuğu ilave edip karıştırmaya devam edilir. Toz pudingi küçük bir kasede bir kaşık yardımıyla sütte eritin.  Pudingi ve limon suyunu labneli karışıma ekleyin. Yumurta karını yavaş yavaş bir kaşık yardımıyla diğer karışıma yedirip, kalıba dökün. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 50-60 dakika pişirin. Soğuduktan s

Hayat kurtaracak pratik bilgiler

Hayatınızın her anında mutfağınızda, odanızda, işinizde yada yaşamınızın her anında sizi kurtaracak pratik bilgiler. - İçindeki madde bozulduğu için bir gaz açığa çıkar ve bu gaz da yumurtayı su üstüne çıkarır. Yani batmayan yumurta bozuktur. - Tenceredeki yemeğin taşmamasını istiyorsanız üzerine tahta bir kaşık bırakın. Asla taşmayacaktır. - Cep telefonu kamerlarınızı silgi ile silerek netleştirebilirsiniz.  - Bal, bozulmayan tek maddedir. Işık ve ısıya maruz kalmayan bal binlerce yıl sonra bile tüketilebilir. Mısır'da birçok tapınak içinden çıkan balın hala yenilebildiği görülmüştür. - Avokado çok hızlı bir şekilde kararır ve üzerinde bakteri ürer. Buna izin vermeden tüketmelisiniz. Ayrıca Avokado kuşlar için zehirlidir.  - Biberin çok acı olduğunu rengine bakarak değil boyutuna bakarak anlayabilirsiniz. Küçük biber her zaman daha çok acıdır.  - Soğan doğrarken ağlamak istemiyorsanız, doğramaya başlamadan önce soğanları 15 dakika buzlukta bekletin. -Dolmalık biber alırken, biberi