Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Çıtırt Muskalı Börek

Çıtırt Muskalı Börek Malzeme Listesi: 2 Yufka 50 Gr. Kaşar 100 Gr. Köy Peyniri 100 Gr. Sucuk 1 Tutam Maydanoz 1 Yumurta Kızartmak İçin: Sıvıyağ Hazırlanışı: İç harcı için, kaşar peyniri ve köy peynirini karıştırma kabına reneliyoruz. Sucuk ve maydanozu doğruyoruz. Ekleyip karıştırıyoruz. Yufkaları ikiye bölüp üst üste koyuyoruz. 4 parmak kalınlığında şeritler kesiyoruz. Baş kısmına harcımızdan koyup muska şeklinde sarıyoruz. Yumurtanın akını kaseye döküyoruz. Yufkaların birleşme kısmını yumurta akına bulayıp yapıştırıyoruz. Diğer yufkalar içinde aynı işlemi uyguluyoruz. Kızgın yağda kızartıp servis ediyoruz.

Ayvalı Cevizli Kek

Ayvalı Cevizli Kek Malzeme Listesi: 4 Yumurta 1 Çay B. Süt 1 Çay B. Sıvıyağ 1 Su B. Esmer Toz Şeker 1 Çay B. Toz Şeker 1 Su B. Toz Ceviz 1 Pk. Kabartma Tozu 1 Tatlı K. Vanilya Şekeri Ustasından Un Ölçüsü Tabanı İçin: 2 Ayva 2 Çorba K. Tereyağı 2 Çorba K. Toz Şeker Hazırlanışı: Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz ve şekerleri ilave edip mikserle iyice çırpıyoruz. Köpürünce sıvıyağı, sütü ve cevizi ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Kabartma tozunu, vanilyayı unla beraber karışımımıza ekliyoruz. Tepeleme 5 çorba kaşığı un ilave ediyoruz ve çırpıyoruz. Kelepçeli kek kalıbımızın zeminini sıvıyağla yağşadıktan sonra içine yağlı kağıt kesip yerleştiriyoruz. Ayvaları soyup çekirdeklerini çıkarıyoruz. Elma dilimi şeklinde dilimliyoruz. Kalıbımızın zeminine önce tereyağı sürüp toz şeker serpiyoruz. Üzerine ayva dilimlerini diziyoruz. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını fırçayla ayvaların da üzerine sürüyoruz. Hazırladığımız kek karışımını kalıbımıza döküyoruz. Ön

Portakallı Örgü Çörek

Portakallı Örgü Çörek Malzemeler: 4,5 Su B. Un Yarım Paket Yaş Maya 1 Su B. Süt 1 Çay B. Su 2 Yumurta 3 Çorba K. Tereyağı 1 Çorba K. Mahlep 1 Çorba K. Portakal Kabuğu Rendesi 5 Çorba K. Toz Şeker Üzeri İçin: Yumurta Sarısı File Fındık Hazırlanışı: Öncelik sütü ve suyu bir cezve içinde ılıtıyoruz. Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasına yaşmayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine sütü, suyu, yumurtayı, tereyağını alıyoruz. Mahlepi, portakal kabuğunu ve şekeri de ilave ettikten sonra ortasından yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur olmalı eğer cıvık olursa un ekleyebilirsiniz. Hamurumuzu biraz dinlendirip 6 bezeye ayırıyoruz. Her bezeyi ellerimizle ince uzun hale getiriyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz. Üç tane hamuru yanyana getirip örüyoruz. Elde ettiğimiz iki çöreği tepsiye alıyoruz. Tepsiyi streç filmle kapatarak mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalandıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. File fındık serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 190 der

Kavurmalı Kabarık Börek

Kavurmalı Kabarık Börek Malzemeler: 4,5 Su B. Un 2 Yumurta 2 Çorba K. Yoğurt 100 Gr. Tereyağı Yarım Çay B. Sirke 1 Çay B. Süt 1 Pk. Kabartma Tozu 1 Tatlı K. Tuz İç Harcı İçin: 4 Soğan 200 Gr. Kavurma 1 Tutam Maydanoz Tuz Karabiber Sıvıyağ Üzeri İçin: 1 Yumurta Sarısı Hazırlanışı: Unu karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine tuzu ve kabartma tozunu döküyoruz ve karıştırıyoruz. Ortasını açarak yoğurdu, sütü, tereyağını, sirkeyi koyuyoruz. Yumurtanın birinin sarısını üzeri için ayırıyoruz kalanını hamura kırıyoruz. Ortasından yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz ve bir süre dinlendiriyoruz. iç harcı için soğanları yemeklik doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ koyuyoruz ve soğanları kavuruyoruz. Kavurmayı da doğruyoruz ve tavaya ekliyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Maydanozları ince ince kıyıyoruz ve harcımızın altını kapatınca tavaya ilave ediyoruz. Hamurumuzu ikiye bölüyoruz. Yuvarlak tepsimizin boyutunda açıyoruz. Açtığımız bir parça ham

Pastırmalı Çıtırdayan Börek

Pastırmalı Çıtırdayan Börek Malzemeler: 1 yufka 7 adet milföy hamuru 1 şişe soda 1 çay b.mısırözü yağı 1 yumurta kaşar peyniri pastırma Hazırlanışı: Fırın kabının altını yağlayın. Daha sonra fırın kabının altını milföy ile kaplayın. Yufkayı 2 ye ayırarak milföylerin üzerine yayın. Üzerine pastırma ve kaşar peynirini serperek kalan yufkayı üzerine kapatın. Kalan milföyleri de üzerine kapatın. Sosu için ise karıştırma kabına yumurtayı, sodayı ve sıvıyağı alarak çırpın. Böreği kestikten sonra sosu üzerine döküp 180 derecelik fırında çıtır çıtır olana kadar pişirin.

Patatesli Kek Börek

Patatesli Kek Börek Malzeme Listesi: Patatesli Kek Börek 5 Patates 3 Yumurta 1 Soğan 1 Tutam Dereotu 1 Tutam Maydanoz 1 Su B. Sulu Yoğurt 1 Çay B. Sıvıyağ 1 Pk. Kabartma Tozu 100 Gr. Beyaz Peynir Tuz Karabiber Toz Kırmızı Biber Ustasından Un Ölçüsü Hazırlanışı: Patatesleri soyup küp küp doğruyoruz. Soğan, dereotu ve maydanozu ince bir şekilde doğruyoruz. Yumurtaları Karıştırma kabına kırıyoruz. Sulu yoğurt, sıvıyağ, tuz, toz kırmızı biber ve karabiber koyup çırpma teli ile karıştırıyoruz. Beyaz peyniri içine rendeliyoruz. Doğradığımız sebzeleri içine katıyoruz. Kabartma tozu ve 8 çorba kaşığı unu koyup karıştırıyoruz. Yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına karışımı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirip servis ediyoruz.

Köfte Pizza

Köfte Pizza Malzemeler: 350 Gr. Kıyma 1 Yumurta Taze Kekik Tuz Karabiber Sosu İçin: 1 Çorba K. Domates Salçası 2 Diş Sarımsak 1 Kase Domates Sos 1 Tutam Fesleğen Tuz Karabiber Zeytinyağı Üzeri İçin: 1 Pk. Mantar 1 Su B. Bezelye 1 Çay B. Tane Mısır 1 Kase Çeri Domates Kaşar Peyniri Hazırlanışı: Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Taze kekik, tuz ve karabiber katıp karıştırıyoruz. Yağlanmış orta boy bir tepsiye köfte harcını koyup bastırıyoruz. sosu için, domates salçası, rendelenmiş sarımsak ve domates sosu geniş bir kaseye alıyoruz. Fesleğeni doğrayıp içine katıyoruz. Tuz, karabiber ve zeytinyağı döküp karıştırıyoruz. Köftenin üzerine döküyoruz. Mantarları doğrayıp sıvıyağ ile tavada biraz soteliyoruz. Sotelenen mantarları, haşlanmış bezelye, tane mısır ve çeri domates koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkarmaya yakın rendelenmiş kaşar peynirini serpip kaşarlar eridikten sonra çıkarıp servis ediyoruz.