Ana içeriğe atla

Kavurmalı Kabarık Börek

Kavurmalı Kabarık Börek
Malzemeler:

  • 4,5 Su B. Un
  • 2 Yumurta
  • 2 Çorba K. Yoğurt
  • 100 Gr. Tereyağı
  • Yarım Çay B. Sirke
  • 1 Çay B. Süt
  • 1 Pk. Kabartma Tozu
  • 1 Tatlı K. Tuz

İç Harcı İçin:

  • 4 Soğan
  • 200 Gr. Kavurma
  • 1 Tutam Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvıyağ

Üzeri İçin:

  • 1 Yumurta Sarısı

Hazırlanışı:

Unu karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine tuzu ve kabartma tozunu döküyoruz ve karıştırıyoruz. Ortasını açarak yoğurdu, sütü, tereyağını, sirkeyi koyuyoruz.

Yumurtanın birinin sarısını üzeri için ayırıyoruz kalanını hamura kırıyoruz. Ortasından yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz ve bir süre dinlendiriyoruz. iç harcı için soğanları yemeklik doğruyoruz.

Tavaya sıvıyağ koyuyoruz ve soğanları kavuruyoruz. Kavurmayı da doğruyoruz ve tavaya ekliyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Maydanozları ince ince kıyıyoruz ve harcımızın altını kapatınca tavaya ilave ediyoruz.

Hamurumuzu ikiye bölüyoruz. Yuvarlak tepsimizin boyutunda açıyoruz. Açtığımız bir parça hamuru yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz. İç harcı ilk kat hamurun üzerine döküp yayıyoruz.

Diğer hamuru da tepsi boyunda açarak üzerini kapatıyoruz. Kenarlarını parmaklarımızla kapatıyoruz. Bıçakla kare dilimliyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1