Kavurmalı Kabarık Börek |
- 4,5 Su B. Un
- 2 Yumurta
- 2 Çorba K. Yoğurt
- 100 Gr. Tereyağı
- Yarım Çay B. Sirke
- 1 Çay B. Süt
- 1 Pk. Kabartma Tozu
- 1 Tatlı K. Tuz
İç Harcı İçin:
- 4 Soğan
- 200 Gr. Kavurma
- 1 Tutam Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Sıvıyağ
Üzeri İçin:
- 1 Yumurta Sarısı
Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine tuzu ve kabartma tozunu döküyoruz ve karıştırıyoruz. Ortasını açarak yoğurdu, sütü, tereyağını, sirkeyi koyuyoruz.
Yumurtanın birinin sarısını üzeri için ayırıyoruz kalanını hamura kırıyoruz. Ortasından yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz ve bir süre dinlendiriyoruz. iç harcı için soğanları yemeklik doğruyoruz.
Tavaya sıvıyağ koyuyoruz ve soğanları kavuruyoruz. Kavurmayı da doğruyoruz ve tavaya ekliyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Maydanozları ince ince kıyıyoruz ve harcımızın altını kapatınca tavaya ilave ediyoruz.
Hamurumuzu ikiye bölüyoruz. Yuvarlak tepsimizin boyutunda açıyoruz. Açtığımız bir parça hamuru yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz. İç harcı ilk kat hamurun üzerine döküp yayıyoruz.
Diğer hamuru da tepsi boyunda açarak üzerini kapatıyoruz. Kenarlarını parmaklarımızla kapatıyoruz. Bıçakla kare dilimliyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.