Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Şekerpare tatlısı nasıl yapılır?

Şekerpare tatlısı nasıl yapılır şekerpare nin evde nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorsanız şekerpare tatlı tarifi: ŞEKERPARE NASIL YAPILIR? Malzemeler:   * 250 gr. bitkisel margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında beklemiş olmalı) * Yaklaşık 4-5 su bardağı un (çok az eksik ya da fazla olabilir) * 1/2 su bardağı pudraşekeri * 4 yemek kaşığı irmik * 2 yemek kaşığı hindistancevizi tozu * 2 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı) * 1 paket kabartma tozu   Süslemek için;   * Fındık, badem, ceviz veya hindiz cevizi Şerbeti için; * 5 su bardağı su * 5 su bardağı tozşeker * 3-4 dilim limon   Yapılışı: Un, irmik, hindistancevizi, pudraşekeri ve kabartma tozunu derin bir yoğurma kabına aktarıp, ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve yumurtayı ekleyerek kulak memesi (ele yapışmayan) kıvamını alıncaya kadar yoğurun.  Hazırladığınız hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayın ve üzerlerin...

Matcha’lı kek tarifi...

İşte matcha ile hazırlayabileceğiniz Matcha’lı kek tarifi... Malzemeler:  1/4 fincan hindistan cevizi yağı veya eritilmiş tereyağı 1 fincan şeker 2 yumurta 1/2 fincan badem sütü veya normal süt 1 fincan un 1 yemek kaşığı matcha 1 çay kaşığı kabartma tozu 1/4 çay kaşığı tuz Hazırlanışı:  Yağ ve şekeri mikser yardımıyla çırpın. Daha sonra süt ve yumurtayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Bir başka kapta karıştırdığınız un, matcha, kabartma tozu ve tuzu karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin. Daha sonra yapışmaz kağıtla kapladığınız ekmek kalıbına karışımı dökün. Önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika kadar pişirin. Dışı kızarınca keki fırından çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun. posta

Kremalı yumuşak çörek tarifi

MALZEMELER Sünger malzemeleri Çeyrek bardak su 2 çay kaşığı maya 1 tatlı kaşığı şeker 3 yumurta sarısı 1 bardak krema Çeyrek bardak süt Hamuru için  3.5 bardak un Çeyrek bardak şeker Yarım çay kaşığı tuz Yarım bardak tereyağı Dolgusu için 2 yumurta 3 tatlı kaşığı şeker 3 tatlı kaşığı un 1 bardak süt 1 çay kaşığı vanilin Üzeri için 2 yumurta beyazı 2 tatlı kaşığı süt Parlayan şeker 6 tatlı kaşığı çilek reçeli YAPILIŞI Sünger yapmak için: Küçük bir kaseye veya büyük fincan suya, maya, şeker, yumurta sarısı, krema ve süt karıştırın; kenara koyun. Hamuru yapmak için: Büyük bir karıştırma kabında, un, şeker ve tuzu karıştırın. Tereyağını dörtte bir olacak şekilde parçalara bölün ve malzemelere ilave edin. Daha sonra karışımı çırpıp yoğurmaya başlayın. Süngeri, hamur karışımı kasesine dökün ve sadece eşit nemlendirilinceye kadar karıştırın. Hamur yumuşak fakat yapışkan olmayacaktır. Kaseden çıkarın, hamuru bir dikdörtgene koyun, plastikle sarın ve 12-24 saat buzdolabında saklayın. Dolgus...

Sebzeli tava keki

Çok basit bir tava keki tarifi! aniden   gelen misafirler için muhteşem çözüm. MALZEMELER 2 bardak un 1 bardak süt 2 adet yumurta 1 küçük kutu konserve mısır 1 adet rendelenmiş ve suyu sıkılmış kabak 1 paket kabartma tozu tuz, karabiber YAPILIŞI Bütün malzemeyi genişçe bir kap içinde karıştırın. Yapışmaz bir tavada kısık ateşte her iki tarafınıda 3-4 dakika pişirin.

Reçel Yapmanın Püf Noktaları.

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez tadı reçel olmadan sofralar eksik kalır. Kıvamı, tadı, hatta görünüşü ile enfes bir kahvaltı sofrası için lezzetli reçeller yapabilirsiniz.Lezzetli reçeller yapabilmeniz için bilmeniz gereken bazı püf noktaları var: . Dibinin tutmaması için reçeli kaynattığınız kabın içine cam bilye atın. Kabarmamamsı için kaba bir miktar tereyağı koyun ve reçeli tahta kaşıkla karıştırın. . Kıvamını anlamak için suya birkaç damla reçel damlatın. Eğer dağılmazsa kıvamı yerindedir.Kayısı, şeftali gibi tatlı meyvelere az; vişne, erik gibi ekşi meyvelere daha çok şeker koymalısınız. . Bazı reçellerde kullanılacak vanilya, tencere ateşten indirileceği zaman, pişen meyveye katılır.Ardından tencerenin kapağı kapatılıp soğumaya bırakılır. . Kışa saklanacak reçellerin şekerlenmemesi için içine limon ya da limon tuzu katılmalıdır. Böylece şekeri kestirebilirsiniz. . Reçeli yapılacak meyveler çürük olmamalıdır. Mümkün olduğunca taze ve olgun meyveler seçilmelidir. . Pişirilirken ...

Sivas çöreği tarifi

Sivas çöreği tarifi. Sivas çöreği nasıl yapılır? Malzemeler Kibrit kutusu büyüklüğünde maya  1 su bardağı ılık su  1 su bardağı süt  1 su bardağı yoğurt  1 su bardağı sıvıyağ  Aldığı kadar un  1 adet yumurta  Tuz  . yapılışı Mayayı ılık suda eritin. Ayrı bir yerde süt, tuz, yoğurt ve yağı karıştırın. Mayayı ilave edin. Unu yavaş yavaş yedirerek hamuru yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp, sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru ikiye bölün. İki fırın tepsisinin içine yağlı kağıt yerleştirin ve hamuru eşit kalınlıkta tepsiye yayın. Çatal ile şekillendirip, üzerine yumurta sürün. 200 derece ısıtılmış fırına koyun ve iyice kızarana kadar pişirin. . sofra.com.tr

Kısır Tarifi

KAÇ KİŞİLİK 4 kişilik HAZIRLAMA SÜRESİ 30 dakika PİŞİRME SÜRESİ 0 dakika Malzemeler 2 su bardağıince bulgur 1,5 su bardağısıcak su 1 yemek kaşığıdomates salçası 1 yemek kaşığıbiber salçası 2 adetsalatalık 4 daltaze soğan 1/2 demetmaydanoz 1/2 demetkıvırcık marul 2 adetlimon suyu 4 yemek kaşığızeytinyağı 1 çay kaşığıtuz 1 tatlı kaşığısumak 1 tatlı kaşığınane Püf Noktası Yeşillikleri iyice kuruttuktan sonra doğrayın, bekletmeden kısıra ilave edin. Nasıl Yapılır? Taze soğanları incecik kıyın. Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz kıvırcık marul ve maydanozları doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz salatalıkları küçük küpler halinde kesin. İnce bulguru oval bir tencereye alın. Biber ve domates salçasını sıcak su ile karıştırın. Bulguru salçalı sıcak su ile ıslattıktan sonra kapağını kapattığınız tencerede şişmesi için 15 dakika kadar bekletin. Kısırın sosu için; limon suyu, zeytinyağı, tuz, nane ve sumağı küçük bir kapta karıştırın. Doğradığınız yeşillik ve salatalıkları, suyunu çeken ince bulgur...