4 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
30 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
0 dakika
Malzemeler
- 2 su bardağıince bulgur
- 1,5 su bardağısıcak su
- 1 yemek kaşığıdomates salçası
- 1 yemek kaşığıbiber salçası
- 2 adetsalatalık
- 4 daltaze soğan
- 1/2 demetmaydanoz
- 1/2 demetkıvırcık marul
- 2 adetlimon suyu
- 4 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 tatlı kaşığısumak
- 1 tatlı kaşığınane
Püf Noktası
Yeşillikleri iyice kuruttuktan sonra doğrayın, bekletmeden kısıra ilave edin.
Nasıl Yapılır?
Taze soğanları incecik kıyın. Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz kıvırcık marul ve maydanozları doğrayın.
Kabuğunu soyduğunuz salatalıkları küçük küpler halinde kesin.
İnce bulguru oval bir tencereye alın. Biber ve domates salçasını sıcak su ile karıştırın.
Bulguru salçalı sıcak su ile ıslattıktan sonra kapağını kapattığınız tencerede şişmesi için 15 dakika kadar bekletin.
Kısırın sosu için; limon suyu, zeytinyağı, tuz, nane ve sumağı küçük bir kapta karıştırın.
Doğradığınız yeşillik ve salatalıkları, suyunu çeken ince bulgur ile harmanlayın.
Hazırladığınız sosu ekleyin, karıştırdıktan sonra bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Servis Önerisi
Arzuya göre; nar ekşisi, doğranmış domates ve nane gibi taze yeşillikler ilave edebilirsiniz.