Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Kıymalı Patates Dolması

 Hayat ne kadar zor olsa da şu günlerde, devam etmeli, tarif eklemeli, birşeyler üretmeli, boş durmamalı...  Patates dolmasını istediğiniz kadar patates ekleyerek çoğaltabilirsiniz. Ben bir yiyimlik olsun istedim. Patatesleri soyunca, tencereye oturtacağınız kısmını keserek düzleştirirseniz dolmalarınız dik durur. Bu da minik bir püf noktası olsun. Kalın Sağlıcakla... Malzemeler; 6 adet orta boy patates 400-500 gram kadar kıyma 1 adet kuru soğan 1 adet yeşil biber 2 kaşık domates salçası karabiber Yapılışı;  Patateslerin kabuklarını soyup, ortasını kaşık yada başka bir delici yarmıyla oyuyoruz. Patatesleri biraz tuzlayıp, yağda kızartıyoruz. Soğanı incecik doğrayıp, biraz sıvıyağda kavuruyoruz. Kıymayı ekleyip biraz daha kavuruyoruz, incecik doğranmış yeşil biberi de ekleyip tuzunu ekliyoruz, birlikte kavurup ocaktan indirmeden en son karabiberi ekleyip karıştırıyoruz. Patatesin içini kıymalı harçla doldurup tencereye alıyoruz. İki kaşık salçayı, biraz tuz eklediğimiz ...

Fransız Tostu tarifi

Ananaslı, şeftali, çilek, yaban mersini, mis gibi kokusu ile ahududu, vişne gibi birbirinden lezzetli meyvelerin yanı sıra kuru meyve parçaları ile hazırlayabileceğiniz tostların en tatlısı Fransızların meşhur tostu ile Pazar kahvaltılarını zenginleştirmeye ne dersiniz? MALZEMELER 2 dilim kadar tost ekmeği 1 tatlı kaşığı ile tereyağı 2 adet yumurta Yarım su bardağı ile süt 2 yemek kaşığı ile toz şeker Yarım paket vanilya Servisi için: 1 yemek kaşığı ile bal 1 yemek kaşığı ile yaban mersini 1 yemek kaşığı ile ahududu Püf noktası: Hazırlamış olduğunuz meyve karışımlı sosu, ekmek dilimlerinin içine çekmesi için karışımda 2-3 dakika bekletin. Pişirme önerisi: Ananas ve şeftali gibi tercih edecekseniz meyveleri tercih ederseniz dilimleyerek tost ekmeği arasına yerleştirebilirsiniz. Sonra yumurtalı karışıma bulayıp, kızartabilirsiniz. Servis önerisi: Suyu, akçaağaç şurubunu, tarçını, yağ kalkanı bir meyve olarak bilinen anason ile hazırladığınız ılık şurubu tostun üzerine gezdirebilirsiniz. ...

Kış lattesi tarifi

Kış Lattesi Malzemeleri 2 su bardağı süt 1 su bardağı kaynar su 2 yemek kaşığı siyah çay 1 adet kakule 2 adet karanfil 1 adet yıldız anason ½ çay kaşığı toz tarçın 1 çay kaşığı toz zencefil ¼ çay kaşığı karabiber Bal Tarçın Kapaklı çay süzgecine aldığınız iri yapraklı siyah çayı kaynar suda 2-3 dakika kadar demleyin. Sütü bir tencerede kaynatın. Kakulenin iç kısmında yer alan tohumlarını çıkartın. Karanfil, yıldız anason, toz tarçın, zencefil ve karabiber ile birlikte kaynamakta olan süte ekleyin. 2-3 dakika daha kaynatın. Çayı sütün içerisine süzerek ilave edin. Son olarak bardağınıza alırken yeniden süzerek alın, bal ile tatlandırın, üzerine tarçın serpin. ARDANIN MUTFAĞI

Avcı Böreği tarifi

Kıymalı börek sevenler için avcı böreği ideal bir seçenek. Oldukça besleyici olan bu börek, bulgur, biber salçası, ceviziçi katkısı ile damakları avlayacak türden… Avci BoregiMalzemeler 4 adet hazır yufka 4 yumurtanın akı 250 gr. kıyma 3 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı biber salçası Yarım çay bardağı bulgur 1 çay bardağı sıcak su Yarım su bardağı ceviz içi 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Yarım demet maydanoz 1 adet yumurta sarısı Galeta unu Yapılışı Kıymayı yemeklik olarak doğradığımız soğanla beraber kavuruyoruz. Daha sonra bulguru ve suyunu da ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Pişme işlemini bitirince cevizi, tuzu, karabiberi ve kıydığımız maydanozu ekleyelim. Diğer bir tarafta yumurta aklarını çatal yardımıyla köpürtene kadar çırpalım. Yufkalardan birini masanın üzerine yayalım. Üzerine yumurta akını iyice sürelim. İkinci yufkamızı da üzerine serelim. Onunda üzerine yumurta akından sürelim. Daha sonra yufkayı 8 eşit parçaya bölelim. Her parçanın geniş kısmına kıymalı içten koy...

Sacher cake tarifi

Sache Cake tarifi..... Malzemeler Keki için:  120 gram margarin 110 gram (yaklaşık 1 su bardağı) pudraşekeri 5 adet yumurta 130 gram (yaklaşık bir buçuk paket) bitter çikolata ya da kuvertür 110 gram (yaklaşık 2/3 su bardağı) tozşeker 130 gram (yaklaşık 1 su bardağı) un 2-3 çorba kaşığı kayısı marmeladı Çikolata kaplaması için:  200 ml (1 kutu) krema 250 gram damla çikolata 1 çorba kaşığı tereyağı Sacher Cake Yapılışı Pandispanya için, margarin ve pudraşekerini bir kaba alıp mikserle çırpın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Sarılarını karışıma ilave edip çırpın. Çikolatayı benmari usulü eritip karışıma ekleyin. Diğer taraftan yumurta aklarını tozşekerle çırparak mereng (beze) karışımı haline getirin. Çikolatalı harca ilave edin. Üzerine azar azar un ekleyin. Hamuru 16-18 cm çapında kelepçeli veya düz yuvarlak bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 1 saat kadar pişirin. Soğuduktan sonra enine 2'ye kesin. Arasına kayısı marmeladı sürün. Buzdolabında so...

Dolama kadayıf nasıl yapılır?

Dolama kadayıf nasıl yapılır işte dolama kadayıf tarifi.... Malzemeler Bir buçuk kg kadayıf 750 gram tereyağı 500 gram fındık içi 10 su bardağı tozşeker 9 su bardağı su Çeyrek limonun suyu Dolama Kadayıf Yapılışı Kadayıfı, eritip ılıttığınız tereyağıyla karıştırın. Parçalar koparıp, parmağınızda sarın ve tepsiye yerleştirin. Fırında kızarana dek pişirin. Daha sonra fırından alıp, ortalarına fındık koyun. Tekrar fırına verip 5 dakika daha pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker ve suyu kaynatın. Ocaktan alıp, limon suyunu ekleyin. Şerbet ılıkken, fırından aldığınız ılınan kadayıfın üzerine gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Takvim

Çikolotalı Aromatik puding tarifi

Çikolotalı aromatik puding tarifi.... Malzemeler 150 gram bitter çikolata 100 gram tereyağı 1 su bardağından 1 parmak az un 2/3 su bardağı tozşeker 1 çay kaşığı toz tarçın 1 adet yıldız anason 1 litre süt Süslemek için :  Frambuaz Çikolatalı Aromatik Puding Yapılışı Tereyağını derin bir tencerede eritip, elenmiş unu ekleyin. Çırpma teliyle karıştırarak birbirine yedirin. Doğranmış çikolata, tozşeker, tarçın ve yıldız anasonu tencereye ekledikten sonra sütü katın. Sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşıp kaynamaya başlayınca tencereyi ocaktan alıp, yıldız anasonu içinden çıkartın ve kalıplara bölün. Oda sıcaklığında soğutun ve üzerini strech film ile kapatıp, 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Dondurulmuş frambuaz ile süsleyip servis yapın.