Ana içeriğe atla

Kıymalı Patates Dolması


 Hayat ne kadar zor olsa da şu günlerde, devam etmeli, tarif eklemeli, birşeyler üretmeli, boş durmamalı...
 Patates dolmasını istediğiniz kadar patates ekleyerek çoğaltabilirsiniz. Ben bir yiyimlik olsun istedim. Patatesleri soyunca, tencereye oturtacağınız kısmını keserek düzleştirirseniz dolmalarınız dik durur. Bu da minik bir püf noktası olsun. Kalın Sağlıcakla...
Malzemeler;

  • 6 adet orta boy patates
  • 400-500 gram kadar kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 kaşık domates salçası
  • karabiber
Yapılışı; 
  1. Patateslerin kabuklarını soyup, ortasını kaşık yada başka bir delici yarmıyla oyuyoruz.
  2. Patatesleri biraz tuzlayıp, yağda kızartıyoruz.
  3. Soğanı incecik doğrayıp, biraz sıvıyağda kavuruyoruz. Kıymayı ekleyip biraz daha kavuruyoruz, incecik doğranmış yeşil biberi de ekleyip tuzunu ekliyoruz, birlikte kavurup ocaktan indirmeden en son karabiberi ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Patatesin içini kıymalı harçla doldurup tencereye alıyoruz.
  5. İki kaşık salçayı, biraz tuz eklediğimiz  suda eritip patateslerin üzerini geçmeyecek kadar su ekleyip tencereye ilave ediyoruz. (Arada pişip pişmediğine bakıyoruz, gerekirse su ilave edebilirsiniz)
  6. Patatesler pişince yemeye hazırdır. Afiyet olsun...




Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1