Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Peynirli pişi tarifi

Hem kolay, hem de kahvaltı masanızı şenlendirecek cinsten bir pişi yapmaya ne dersiniz? Malzemeler 4 su bardağı un 2 su bardağı ılık su 1 paket maya Yarım tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı ayçiçek yağı Beyaz peynir Maydanoz Hazırlanışı:  Bir kapta elekten geçirdiğiniz unun üzerine maya ve tuzu ekleyin. Karışıma suyu ilave edin ve yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamından biraz yumuşak hale gelen hamuru dinlenmesi için 30 dakika üzerini kapatarak bekletin. Daha sonra merdaneyle avuç içi büyüklüğünde açıp içine peynirli maydanozlu harcınızı koyup yarım daire şeklinde katlayıp kapatın. Kızgın yağda kızartın. Servis etmeden fazla yağını çekmesi için bir peçetenin üzerinde bekletmeyi unutmayın. HABERTÜRK

Mazaklı tarifi

Niğde yöresine ait olan bu güzel lezzet farklı tatlar arayanlar için... Malzemeler: 500 gram yağsız kıyma 1. 5 su bardağı köftelik bulgur 1 su bardağı irmik 2 yumurta 1 bağ maydanoz Azcık kuru nane Karabiber Pul biber 1  yemek  kaşığı salça 1 baş kuru soğan (rendeli) Tuz Diğer malzemeler; 1 baş kuru soğan 1 yemek kaşığı salça Kuru nane Tereyağ Sıcak su Yapılışı: Köftelik malzemeler karıştırılıp iyice yoğrulur. Kıvamını anlamak için küçük bir kaba sıcak su konup az limon damlatılıp içine bir iki tane köfte konup pişirilerek dağılıp dağılmadığına bakılır. Sonra arada elimiz ıslatılarak fındık büyüklüğünde bezeler hazırlanır. Ayrı bir tencerede ince doğranmış kuru soğan ve tereyağ kavrulur. üzerine Salça eklenir. Ve kuru nane katılır. üzerine kaynamış su dökülür. Ve sonra suyun içine köfteler atılır. 15 dk kadar köfteler pişene kadar kaynatılır. Tuzuna bakıp duruma göre tuz katılır.  haber7

Balkabağı Tatlısı

  Balkabağı tatlısını ben akşamdan şekerleyip, sabaha tencerede pişiriyorum. Ardından biraz fırınlıyorum. Siz isterseniz sadece fırınlayabilir yada sadece tencerede pişirebilirsiniz. Fırınlanmış balkabağı tatlısı daha karamalize olduğu için ben böyle seviyorum.   Eminim çoğunuz yapıyordur bu tatlıyı, ben blokta da yerini alsın rengiyle gözleri şenlendirsin istedim. Malzemeler; 1,5 kg ayıklanmış doğranmış balkabağı 3,5 su bardağı şeker (isterseniz şeker oranını azaltabilirsiniz) isteğe göre tarçın kabuğu (ben kullanmadım) üzeri için ceviz Yapılışı; Balkabaklarını yıkayıp geniş bir tencereye diziyoruz. Üzerine şekeri düzgünce döküyor ağzını kapatıp bir gece bekletiyoruz.(Bu şekilde çok sulanıyor siz isterseniz birkaç saat de bekletebilirsiniz) Tencereyi ocağa alıp önce yüksek sonra kısık ateşte balkabakları iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Balkabakları pişince fırın kabına alıyor, biraz şerbetli suyundan ekliyor 170 derecede hafif kendini çekinceye kadar pişiriyoruz. Ilıyınca yada

Çikolata Rüyası tarifi

Enfes çikolota rüyası tarifi tarif   www.memlekettengelsin.com   tarafından.... Malzemeler 125 gr tereyağı 1 adet yumurta 1 çay bardağı damla çikolata 1 çay bardağı beyaz çikolata 1 su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı nescafe 1 paket vanilya 2.5 su bardağı un 1 çay bardağı toz şeker(karamel için) 1 paket krema(karamel için) 80 gr sütlü çikolata(üzeri için) 2 yemek kaşığı sürülebilen çikolata(üzeri için) Yapılışı Bütün malzemeleri bir araya getirerek hamurunu oluşturun. Tart kalıbını yağlayın hamurun üzerine yayın. 200 derecede hafif kızarana kadar pişirin. Toz şekeri eritin karamel rengini alana kadar ocakta tutun. Dikkat edin ki şeker fazla yanmasın üzerine kremayı ilave edin ve karıştırın. Bu esnada şeker katılaşabilir sabırla karıştırıp şekeri eritin. Çikolatayı benmari usulü eritin üzerine sürülebilen çikolatayı ekleyin ve karıştırın. Pişen tart üzerine karameli yayın. Üzerine erittiğiniz çikolatayı yayın istediğiniz şekilde süsleyin ve servis yapın .

Ballı kıtır tarifi

Malzemeler 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 adet yumurta 1 çay bardağı süt Aldığı kadar un 1 çay bardağı bal Kızartmak için:  Sıvıyağ Süslemek için: Hindistancevizi Dut kurusu Ballı Kıtır Yapılışı B ir kaba zeytinyağı ,  yumurta, süt ve aldığı kadar un koyup, sert bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan uzun şeritler yapıp, 2-3 cm uzunluğunda verev dilimler kesin. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Yapışmaz bir tavada balı eritin. Eriyen balın içine kızarmış kıtırları ekleyip, her tarafını iyice bala bulayın. Kıtırları servis tabağına aktarıp, üzerine hindistancevizi ve dut kurusu serpip, servis yapın. .

Kapuska tarifi

Kış mevsiminde sık sık sofralarımızda yer verdiğimiz beyaz lahananın en güzel ve en sağlıklı yemeklerinden birisi: Kapuska tarifi... Kapuska malzemeleri:   Yarım lahana 1 çay bardağı pirinç 2 kaşık sıvıyağ 1 kaşık salça 1 soğan Tuz Karabiber   Kapuska yapılışı:   İnce ince kıydığınız soğanları sıvıyağda kavurun. Doğradığınız lahanaları da ekleyip kavurmaya devam edin. Lahanalar suyunu çekince pirinç, sıcak suda ezilmiş salça, tuz, karabiber ve lahanaların üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin. milliyet

Sahan köfte tarifi

Sahan köfte tarifi..... Malzemeler 500 gram az yağlı dana kıyma 1 baş dövülmüş sarmısak 3 dilim bayat ekmek içi Tuz, karabiber Sahan Köfte Yapılışı Tüm malzemeyi iyice yoğurun. Avuç içi büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayın. Düz bir tencereye köfteleri yerleştirip üzerini geçmeyecek kadar su ekleyin. Orta ateşte pişirin. takvim