Ana içeriğe atla

Çikolata Rüyası tarifi

Enfes çikolota rüyası tarifi tarif  www.memlekettengelsin.com  tarafından....

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı beyaz çikolata
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı nescafe
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı toz şeker(karamel için)
  • 1 paket krema(karamel için)
  • 80 gr sütlü çikolata(üzeri için)
  • 2 yemek kaşığı sürülebilen çikolata(üzeri için)
  • Yapılışı
Bütün malzemeleri bir araya getirerek hamurunu oluşturun. Tart kalıbını yağlayın hamurun üzerine yayın. 200 derecede hafif kızarana kadar pişirin.Toz şekeri eritin karamel rengini alana kadar ocakta tutun. Dikkat edin ki şeker fazla yanmasın üzerine kremayı ilave edin ve karıştırın. Bu esnada şeker katılaşabilir sabırla karıştırıp şekeri eritin.Çikolatayı benmari usulü eritin üzerine sürülebilen çikolatayı ekleyin ve karıştırın.
Pişen tart üzerine karameli yayın. Üzerine erittiğiniz çikolatayı yayın istediğiniz şekilde süsleyin ve servis yapın.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1