Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Kekli Fındıklı Kup

Bu çok bilindik ve çok basit bir tatlı. Eminim çoğunuzda evinizde yapıyorsunuzdur. Süslemeleri açısından ilgi gördüğü ve arşivimde yer alsın istediğim için buraya da ekliyorum. Yapması zor değil yemesi keyifli. Hazır pudinglerle de kendiniz muhallebisini hazırlamadan yapabilirsiniz. Fındık yerine başka malzemeler de kullanabilirsiniz, artan kekleriniz varsa buzlukta deneyin pişman olmazsınız... Malzemeler; 4 su bardağı süt 3/4 su bardağı şeker (şeker oranını azaltabilirsiniz size bırakıyorum) 2 yemek kaşığı mısır nişastası (dolu dolu) 2 yemek kaşığı un (dolu dolu) bir limonun kabuğu (rendeleyin) isteğe göre vanilin 1 su bardağı soğuk süt 1 paket sade yada meyveli kremşanti 6/7 dilim kakaolu kek fındık, fıstık, hazır çikolata sosu ve diğer çeşitli süsler Yapılışı; Sütü tencereye alıp, içine şeker, nişasta, un katıp iyice karıştırıyoruz. Ocağa alıp kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Yeterince koyulaşınca, içine limon kabuğu ekliyoruz. Ocaktan indirip ilk sıcaklığı çıkınca içine vanilin ka

Tereyağlı Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı

  Bu ramazan içimiz buruk yine, yurdumun farklı köşelerinde yine şehit veriyoruz sürekli. Böyle durumlarda sağlam durmaya, güçlü olmaya çalışsam da bir taraflarımız hep eksik hep mutsuz kalıyor. Rabbim onları cennetin güzel makamlarına kabul etsin inşallah. Bulgur pilavının domateslisini çok severim hele de böyle mevsimindeyken. Bu kez Ayşe ablada yediğim şekliyle tereyağlı olananını yapmayı tercih ettim. Kavrulmuş erişte yada şehriye pilavı vardır ya onun gibi diyebilirim. Tane tane olması açısından denemeye değer bence. Deneyeceklere naçizane son bir önerim ise tereyağ ve sıvıyağ oranını kendi damak tadınız yada terayağınızın özelliğine göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. İsterseniz hiç sıvıyağ koymadan yapabileceğiniz gibi( bence biraz olsun koymalısınız) isterseniz hiç tereyağ koymadan da yapabilirsiniz elbette.. Malzemeler; 2 su bardağı bulgur 1 su bardağı tel şehriye 100 gram kadar tereyağ 2-3 kaşık sıvıyağ( kavururken az gelirse gerekirse ekleyiniz) 1 subardağı tavuk yada etsuyu sıc

Papaz kavurma tarifi

Papaz kavurma tarifi ramazanda iftarda yapabileceğiniz nefis et papaz kavurma tarifi... Malzemeler:   ½ soğan  1 adet kırmızı çarliston biber  1 adet yeşil çarliston biber  1 çay bardağı sıvı yağ  200 gr. Kuzu kuşbaşı  1 tutam karabiber  1 tutam tuz  1 tutam kekik  1 tutam sebzeli çeşni  5 – 6 adet çeri domates  ½ çay bardağı su  Hazırlanışı:  Soğanı, çarliston biberleri doğrayın. Tavaya sıvı yağ koyun kızması bekleyin. Yağ kızdıktan sonra kuşbaşı etleri tavaya atarak karıştırın. Etin üzerine soğanları ilave ederek kavurun. Biberleri de ekleyin ve iyice karıştırın. Bir tutam karabiber ekleyerek kavurmaya devam edin. Çeri domatesleri ekleyin. 1 tutam tuz, kekik, sebzeli çeşni ve suyu ekleyerek iyice karıştırın. Kıvama geldiğinde servis edebilirsiniz.  Afiyet Olsun.  ozelyemekler

Mısır ve hardallı patates püresi

Mısır ve hardal ikilisinin patatesle uyumu her yemeğin yanına  yakışıyor. Malzeme 3 yemek kaşığ (100 gr) tereyağı 2 kg taze patates 1 dolu yemek kaşığı (50 gr) tane hardal 7 dal taze kekik 2 dal taze biberiye 10 yaprak taze fesleğen 1 su bardağı sıcak süt 1 tutam tuz ¼  muskat rendesi 1/2 su bardağı mısır Tarif Taze patatesleri iyice yıkadıktan sonra kabuklarıyla birlikte haşlayın. Haşladıktan sonra kabuklarını soyup, sıcakken içine önce tereyağı ardından da sırasıyla süt, tane hardal, tuz ve muskat rendesini koyun, son olarak  taze otları ve mısırı da ekleyip son şeklini verin.

Kuş lokumlu kurabiye tarifi

Bir ısırığında yumuşacık lokumla karşılaşmak sürpriz gibi... Malzeme 2 adet yumurta 1/2 pakeyt margarin 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 5 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası 5 yemek kaşığı pudra şekeri  1/4 su bardağı sıvı yağ  Aldığı kadar un  Kuş lokumu Tarifi Öncelikle hamurumuzu yoğuracağımız kaba; eritilmiş yarım paket margarin, iki adet yumurta, bir kabartma tozu, bir vanilya, beş yemek kaşığı nişasta, beş yemek kaşığı pudra şekeri ve 1/4 su bardağı sıvı yağımızı koyup yoğurmaya başlayalım. Hamurumuzu yoğurdukça içine azar azar unumuzu ilave ederek yoğurmaya devam edelim. Hamur ele yapışmayacak bir kıvam aldığında içerisine lokumları koyup yuvarlayın ve 200 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin.

Közlenmiş patlıcan çorbası tarifi

Közlenmiş patlıcanın çorbası işte size tarifi.  Patlıcanın her hali güzel  en güzel hali közlenmiş hali. Közlenmiş patlıcanın çorbası güzel oluyor. Malzemeler 4 adet patlıcan – közlenmiş, kabukları soyulmuş 4 su bardağı tavuk suyu 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 4 adet arpacık soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı tarçın 3-4 dal maydanoz Tuz Karabiber Tarifi Soğan ve sarımsağı tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Patlıcanları ilave edip kavurmaya devam edin. Kırmızı toz biber, tarçın, tuz ve karabiberi ekleyip kavurun, baharatlar aromalarını bırakınca tavuk suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısın ve böyle tüm lezzetler birbirine geçinceye kadar 5 dakika daha pişirin. Blender ile çorbayı püre haline getirin. Kıyılmış maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis edin.

Analı kızlı çorbası tarifi

Analı kızlı çorba tarifi Malatya usulü tarifi..... Hamuru için; 2 kase ince bulgur 2 yemek kaşığı irmik 250 gram yağsız iki kez çekilmiş kıyma Tuz 1 adet yumurta Aldığı kadar su İç harcı için; 3 adet orta boy kuru soğan 250 gram yarım yağlı kıyma 3 yemek kaşığı tereyağı  veya margarin Tuz, pul biber, karabiber Sosu için; 1 adet büyük boy kuru soğan 1 yemek kaşığı dolusu salça 1 su bardağı haşlanmış nohut Tuz, pul biber, karabiber Yapılışı Malatya yöresine özel, zahmetli ama bir o kadar lezzetli bir tarif ve kesinlikle çorba değil. Bir gün önceden iç harcımızı hazırlamakta fayda var, bunun için yemeklik doğradığımız soğanlarımızı yağla beraber kavurup kıymamızı ekliyoruz. Kıyma suyunu çekince baharatlarını da ekleyip soğuyunca buzdolabına kaldırıyoruz. Bulgurumuzu güzelce yıkayıp yoğurma kabına alıyoruz. Kıymamızı,  tuzunu irmiğini ekleyip arada su ekleyerek içli köfte açabileceğimiz kıvama gelene kadar yaklaşık 20 dakika yoğuruyoruz. Hamurumuzun bir kısmı ile hazırladığımız iç harcı ku