Ana içeriğe atla

Analı kızlı çorbası tarifi

Analı kızlı çorba tarifi Malatya usulü tarifi.....
Hamuru için;
  • 2 kase ince bulgur
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 250 gram yağsız iki kez çekilmiş kıyma
  • Tuz
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar su
İç harcı için;
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 250 gram yarım yağlı kıyma
  • 3 yemek kaşığı tereyağı  veya margarin
  • Tuz, pul biber, karabiber
Sosu için;
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz, pul biber, karabiber

Yapılışı

Malatya yöresine özel, zahmetli ama bir o kadar lezzetli bir tarif ve kesinlikle çorba değil.
Bir gün önceden iç harcımızı hazırlamakta fayda var, bunun için yemeklik doğradığımız soğanlarımızı yağla beraber kavurup kıymamızı ekliyoruz. Kıyma suyunu çekince baharatlarını da ekleyip soğuyunca buzdolabına kaldırıyoruz. Bulgurumuzu güzelce yıkayıp yoğurma kabına alıyoruz. Kıymamızı,  tuzunu irmiğini ekleyip arada su ekleyerek içli köfte açabileceğimiz kıvama gelene kadar yaklaşık 20 dakika yoğuruyoruz. Hamurumuzun bir kısmı ile hazırladığımız iç harcı kullanarak küçük içli köfteler yapıyoruz (bunlar köftemizin anaları) kalan hamurumuzla küçük yuvarlak köfteler yapıyoruz (bunlar köftemizin kızları) daha sonra geniş bir çorba tenceresine biraz sıvı yağ ekleyip yemeklik doğradığımız soğanı kavuruyoruz. Salçamızı ve baharatlarımızı da ekleyip üstünü geçecek kadar sıcak su ve nohutlarımızı ekliyoruz. Su kaynayınca köftelerimizi özenle suyun içine atıyoruz. Bir iki taşım kaynayınca köftemiz servise hazırdır.
http://www.nefisyemektarifleri.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1