Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Meyve Salatası

Uzun bir aradan sonra bekleyen enerji deposu bir tarif. Yine uzun bir aradan sonra güzel haberlerle görüşmek üzere..  Meyve Salatası Malzemeler; 3 adet mandalina 2 adet armut 2 adet elma 1 çay bardağı kurutulmuş yaban mersini 2 limon suyu Yapılışı; Limon suyunu sıkıp hazırlayın. Elma ve armutları soyup, çekirdeklerini ayıklayıp doğrayın. Limon suyuyla karıştırıp kararmasını

Kemalpaşalı Sütlaç

Kemalpaşalı Sütlaç Malzemeler; 1 paket Kemalpaşa Tatlısı Sütlaç  veya Yarım paket Kemalpaşa Tatlısı 1 paket hazır sütlaç Yapılışı; Bloğumu ilk açtığımda bu tarifin muhallebilisini denemiştim, muhallebisine tarçın eklemiştim. 2 sene önceki Ramazan'da Keşküllü Kemalpaşa yapmıştım, bu sene Ramazan'dan sonra da bunu yaptım. Sanırım en güzeli sütlaçlısı oldu. Zaten sütlaca meyveyi

Hellimli Tavuklu Salata

Sonbahar soframızın en sevilen tariflerinden biri Hellimli Tavuklu Salata.. Besleyiciliği ve zararsızlığıyla herkes tarafından korkmadan yenilebilir.  Hellimli Tavuklu Salata Malzemeler; 2 demet kuzu kulağı 1 paket hellim peyniri Yarım kg tavuk şinitzel Kaju taneleri Tuz ve zeytinyağı Yapılışı; Tavuk şinitzelleri ve hellim peynirlerini küçük kareler, dikdörtgenler şeklinde

Sonbahar Temalı Davet Masası ve Profosyonel Yemek Fotoğrafları

Yapım ve styling: Reyyan Özuğur Fotoğraflar: Ayşe Ezgi İçmeli Neredeyse bütün yemek bloggerları yemek videosu çekimleri, tv programı çekimleri teklifi alıyor. Ama ben bunların hiç birini değerlendirmediğim için size bunlardan bahsedemiyorum. Zaten bunların üstüne benim için çok daha güzel bir teklif aldım. Ben yaptım hazırladım, Ayşe Ezgi İçmeli alet edavatıyla fotoğrafladı. Hani benim

Milföy Kol Böreği

Milföy Kol Böreği Malzemeler; 4 adet ikili milföy (8 kare parça) 1 çay bardağı un 2 adet haşlanmış patates 1 adet soğan Kırmızı pul biber, kara biber, tuz 1 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ Yumurta sarısı  Çörek otu Mavi haşhaş tohumu Yapılışı; Rondodan geçirilmiş soğanı sıvı yağda soteleyin. Patatesleri üzerine rendeleyip baharatlarını ekleyerek birbirine iyice

Ev Yapımı Çokokrem - Nutella - Sürülebilir Çikolata

Bir markanın ürünün adının önüne geçmesi onun ne kadar güçlü bir marka olduğunu gösterir ve de ne kadar beğenildiğini. Mesela 10 yıl öncesine kadar sürülebilir çikolatanın adı çokokremdi, yavaş yavaş chokella sonra da nutella oluverdi. Öyle ki nutellasız kahvaltı sofraları yok, nutella kadının ve erkeğin stresli zamanlarında tatlı krizlerinde kaşık kaşık dalabileceği bir kurtarıcı.. Şİmdi

TARHANA VE YAPILIŞI

1- Yoğurt yayıkta yayılır, yağı alınır ve ayran yapılır. 2- Ayran büyük bir kazan içerisinde odun ateşinin üzerine konur. 3- Kazanın içine yarma ve un katılıp koyu hale gelinceye kadar karıştıra karıştıra pişirilir ve TARHANA halini alır. 4- Kazan ocaktan indirilir TARHANA soğumaya alınır. 5- Tarhana soğumadan önce sıcak sıcak yensin diye üzerine yayıktan alınan sadeyağ (tereyağ) konularak bütün komşulara dağıtılır. 6- Soğutulan tarhana analarımızın ellerinde el büyüklüğünde şekil verilerek daha önceden evlerin damlarında hazırlanan meşe yaprağı veya kamıştan oluşturulan sergiler üzerine serilir. 7- Damlara cergeler kurulur, kuruyan tahranayı mal melal, kuş kurt, kedi köpek, telef etmesin diye başında beklenir. Geceleri üzeri örtülür ama yine serginin başında yatılır. 8- Tarhana bu sergiler üzerinde kıtır kıtır kurutulur. 9- Kurutulan tarhana yoksul Anadolu insanının kış döneminde en önemli yiyeceklerinden biridir. 10- Tarhananın çorbası ve tarhana kavurması dediğimiz yemeği yapılır.