Ana içeriğe atla

Kuşyuvası Kurabiye


Merhabalar arkadaşlar,
Sonunda döndüm. Haydi başlıyalım o zaman. Pazartesi okullar açılıyor hayırlısıyla. Biz de çocuklarımızla birlikte etkinlik olarak da onlarla zaman geçirebileceğimiz hem de çok sevecekleri kurabiyeyi aynı zamanda yiyebilecekleri kuşvası kurabiye yapalım mı?
Cevap evetse buyurun tarife. Herkes tarafından çok sevilecek bu kurabiyeler...

Malzemeler;

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin yada 250 gram tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • aldığı kadar un (2-3 subardağı kadar)
Üzeri için;
  • pişmaniye
  • badem şekeri

Yapılışı;
  1. Un hariç bütün malzemeleri karıştırıp un ekliyoruz. Bir taraftan yoğurup bir taraftan un ekliyoruz. Çok katı olmayacak kadar sarımsak ezeceğinden geçecek kadar yumuşak olsun.
  2. Sarımsak ezeceğinin içine hazırladığımız hamurdan bir parça koyup önce ortasına sonra kenarlarından yuvarlak geçerek kuş yuvasına benzetmeye çalışarak şekil veriyoruz. Her kurabiye için yeni bir hamur koymak gerekiyor, işin en sıkıcı yönü bu.
  3. Kurabiye hamuru bitince (benim iki tepsi kadar çıktı) üzerlerinden kola kapağı ile bastırıyoruz. Burası pişince şişmesin diye yapıyoruz bunu.
  4. Orta ısıdaki fırında 150 - 160 gibi pişiriyoruz. 
  5. Soğuyunca pişmaniyeden bir tutam ortasına koyup üzerini badem şekerleri ile yumurtalarını ekleyip kuş yuvamızı tamamlıyoruz. Afiyet olsun...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1