Ana içeriğe atla

Külahta Kek - Dondurma Külahında Kek


Merhabalar,
Külahta kek yaptım, epeyce uzun zaman önce. Külahların yanıp yanmadığını merak ettiğinizi biliyorum. Cevap: Hayır, yanmıyor.
Marketten aldığınız bir kutu külah içine hazırladığınız kek hamurunu koyuyorsunuz. Artarsa muffin kalıplarına da koyabilirsiniz. Sonra üzerine kremşanti, çikolata sos, vs, siz nasıl isterseniz öyle süslüyorsunuz.
İçini de gösteren resimlerim olsun isterdim lakin akşamın darında yapıldığı için, çocuğum da epeyce sorun çıkartınca ancak bu görüntüler kaldı elimde.
Ben kekini portakal kabuğu ile aroma verdiğim sade kekten yana kullandım. Siz isterseniz kakaolu kek de tercih edebilirsiniz.
Son olarak gelelim nasıl oldu da dik bir şekilde fırına verdim kısmına. Benim tek kullanımlık kağıt tepsim vardı onun tersinden külah girecek kadar yuvarlaklar açtım, külahları oturttum ve içini doldurdum iki parmak kalacak şekilde. Sonrası malum fırın .
Tepsinin kenarlarına dikine koyup pişirenler de varmış o zaman da güzelce pişiyormuş bilginize,




Malzemeler;

  • 1 paket tabanı düz dondurma külahı
  • 2yumurta
  • 1 su bardağından az eksik şeker
  • 1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
  • 1 türk kahvesi fincanı süt
  • 1limonun kabuğu
  • 1 vanilin
  • 1/2 kabartma tozu
  • aldığı kadar un
Üzeri için;
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • bir paket sade kremşanti
  • hazır çikolata sosu, şekerlemeler
Yapılışı;
  1. 1 su bardağı süt ile bir paket sade kremşantiyi iyice çırpıp dolaba kaldırıyoruz.
  2. Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Süt ve sıvıyağı ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilini bir kapta karıştırıp, eleyerek sıvılara ekliyoruz. Karıştırıyoruz.
  4. Ben tek kullanımlık kağıt tepsinin altını çevirip deldim. Külahları bu deliklere yerleştirdim. Siz isterseniz derince bir fırın kabının kenarından destek alacak şekilde külahları yerleştirebilirsiniz. Kek hamurunu külahlara doldurup külahın ucundan bir parmak kalınlığından fazla mesafe bırakıyoruz fırına alıyoruz.
  5. Fırında fanlı ayarda (ben öyle kullanıyorum siz kendi fırınınızın ayarında pişirin) 160 derecede pişiriyorum. Soğumaya alıyoruz.
  6. Hazırladığımız kremşantiyi sıkma torbasına alıp külahlara sıkıyoruz ve üzerini çikolata sosu ve şekerlemelerle süslüyoruz. Afiyet olsun...
Not; Kek hamurunuz külahlara pay edildikten sonra artarsa, minik muffin kalıplarına koyup külahlarla birlikte fırına onları da sürebilirsiniz.



Bu blogdaki popüler yayınlar

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Kolay yağlama tarifi (Kayseri)

Kayseri yöremize ait bir yemek çeşidi  Kayseri yöremize ait yağlama yı bir de böyle deneyin. Hem çok pratik ve hızlı, hem de çok lezzetli! Malzemeler 1 paket lavaş 1/2 çay bardağı sıvı yağ 300 gr kıyma 2 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 3 adet domates 1 yemek kaşığı salça 1/2 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Yapılışı Kıymayı renk değiştirene kadar kavurun, soğanları ve sarımsakları ekleyip 5 dakika pişirin. Domates, salça, su, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Domatesler pişip kaybolana kadar pişirin. Lavaşları ısıtın. Bir kat lavaş üzerine pişirdiğiniz kıymalı harçtan her tarafına gelecek şekilde yayın. Üzerine tekrar lavaş serin ve tekrar kıymalı harç koyun. Malzemeniz bitene kadar bu işlemi yapın. En üstte kıymalı harç olmalı. Üçgen dilimler halinde keserek süzme yoğurt ve kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz.

Portakallı Islak Kek - Muffin

Merhabalar yeniden, Keklerimizi pazar günü yapıp yedik. Portakal mevsimi gelmişken bundan bolca faydalanmayı bir borç bilircesine, her yerde kullanıyorum. Salatalara limon suyunun yanında portakal suyu da ekliyorum mesela, yada kabuğunu sütlü tatlılarıma mutlaka ilave ediyorum. Bu kez hem  kabuğunu kekin içine hem de kekin üzerine pişirmeden portakal suyu - su ve şeker üçlüsü ile ıslatmayı tercih ettim. Sonuç olarak kekler yumuşacık bol portakal kokulu ve nefis oldular. Evimizin minik misafirleri de beğendiklerini söylediklerine göre lezzeti onaylandı.  Kapalı Ankara havasında ancak bu görüntüleri alabildim. Bazen gerçekte çok daha güzel olan şeyler resimde olduğundan daha vasat çıkar ya işte, bu kekler de inanın daha canlı daha cıvıl cıvıldı.  Üzerindeki şeker hamurlu çiçekleri İzgi ve Bengi ile beraber yaptık. Oyun hamuru ile oynar gibi uğraştık didindik en sonunda birazcık başardık sanki :)  Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı şeker 1 küçük çay bardağı sıvıyağ 1 kü...