Ana içeriğe atla

Sütlü Cevizli Tel Kadayıf tarifi

Sütlü cevizli tel kadayf tarifi. Kurban bayramı yaklaşıyor bayramlık tatlı olarak tel kadayıf yapabilirsiniz. İşte sütlü cevizli tel kadayıf tarifi....

Sütlü Cevizli Tel Kadayıf Malzemeleri
500 gram kadar tel kadayıf
250 gram tereyağı
250 gram ceviz içi
Üzeri için Şurup malzemeleri:
750 gram kadar toz şeker
4 su bardağı süt
 Tarifi
İlk olarak kadayıfımızı yapmaya elerimizle kadayıfları tel tel ayırarak başlıyoruz. Daha sonra tepsimizi alıyoruz. Kadayıf için biraz derince bir dikdörtgen tepsi tercih ediniz. (Tatlıcı tepsisi) Tepsimizi az tereyağı ile yağlıyoruz. Daha sonra bir kapta tereyağımızı eriterek tel kadayıflarımızı harmanlıyoruz güzelce. Kadayıflaın yarısını tepsimize yayıp elimizle bastırıyoruz. Cevizi mutfak robotumuzla kıyarak tepsideki kadayıfımızın üzerine bolca serpiyoruz. Kalan kadayıfı da üst kat olarak serpiştirip elimizle bastırıyoruz. Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika üzeri kırmızılaşana kızarana kadar pişiriyoruz. Daha sonra şuruba geçiyoruz. Şekeri ve sütü ocakta karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca kadayıfımızın ılınmasını bekliyoruz. Daha sonra kıvamını bulan kadayıfın üzerine gezdiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz kendi halinde. Daha sonra kare keserek servis tabağında üzerinde iri kırılmış ceviz içi ile servis ediyoruz.
Takvim

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Kolay yağlama tarifi (Kayseri)

Kayseri yöremize ait bir yemek çeşidi  Kayseri yöremize ait yağlama yı bir de böyle deneyin. Hem çok pratik ve hızlı, hem de çok lezzetli! Malzemeler 1 paket lavaş 1/2 çay bardağı sıvı yağ 300 gr kıyma 2 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 3 adet domates 1 yemek kaşığı salça 1/2 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Yapılışı Kıymayı renk değiştirene kadar kavurun, soğanları ve sarımsakları ekleyip 5 dakika pişirin. Domates, salça, su, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Domatesler pişip kaybolana kadar pişirin. Lavaşları ısıtın. Bir kat lavaş üzerine pişirdiğiniz kıymalı harçtan her tarafına gelecek şekilde yayın. Üzerine tekrar lavaş serin ve tekrar kıymalı harç koyun. Malzemeniz bitene kadar bu işlemi yapın. En üstte kıymalı harç olmalı. Üçgen dilimler halinde keserek süzme yoğurt ve kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz.

Portakallı Islak Kek - Muffin

Merhabalar yeniden, Keklerimizi pazar günü yapıp yedik. Portakal mevsimi gelmişken bundan bolca faydalanmayı bir borç bilircesine, her yerde kullanıyorum. Salatalara limon suyunun yanında portakal suyu da ekliyorum mesela, yada kabuğunu sütlü tatlılarıma mutlaka ilave ediyorum. Bu kez hem  kabuğunu kekin içine hem de kekin üzerine pişirmeden portakal suyu - su ve şeker üçlüsü ile ıslatmayı tercih ettim. Sonuç olarak kekler yumuşacık bol portakal kokulu ve nefis oldular. Evimizin minik misafirleri de beğendiklerini söylediklerine göre lezzeti onaylandı.  Kapalı Ankara havasında ancak bu görüntüleri alabildim. Bazen gerçekte çok daha güzel olan şeyler resimde olduğundan daha vasat çıkar ya işte, bu kekler de inanın daha canlı daha cıvıl cıvıldı.  Üzerindeki şeker hamurlu çiçekleri İzgi ve Bengi ile beraber yaptık. Oyun hamuru ile oynar gibi uğraştık didindik en sonunda birazcık başardık sanki :)  Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı şeker 1 küçük çay bardağı sıvıyağ 1 kü...