Ana içeriğe atla

Sütlü Cevizli Tel Kadayıf tarifi

Sütlü cevizli tel kadayf tarifi. Kurban bayramı yaklaşıyor bayramlık tatlı olarak tel kadayıf yapabilirsiniz. İşte sütlü cevizli tel kadayıf tarifi....

Sütlü Cevizli Tel Kadayıf Malzemeleri
500 gram kadar tel kadayıf
250 gram tereyağı
250 gram ceviz içi
Üzeri için Şurup malzemeleri:
750 gram kadar toz şeker
4 su bardağı süt
 Tarifi
İlk olarak kadayıfımızı yapmaya elerimizle kadayıfları tel tel ayırarak başlıyoruz. Daha sonra tepsimizi alıyoruz. Kadayıf için biraz derince bir dikdörtgen tepsi tercih ediniz. (Tatlıcı tepsisi) Tepsimizi az tereyağı ile yağlıyoruz. Daha sonra bir kapta tereyağımızı eriterek tel kadayıflarımızı harmanlıyoruz güzelce. Kadayıflaın yarısını tepsimize yayıp elimizle bastırıyoruz. Cevizi mutfak robotumuzla kıyarak tepsideki kadayıfımızın üzerine bolca serpiyoruz. Kalan kadayıfı da üst kat olarak serpiştirip elimizle bastırıyoruz. Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika üzeri kırmızılaşana kızarana kadar pişiriyoruz. Daha sonra şuruba geçiyoruz. Şekeri ve sütü ocakta karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca kadayıfımızın ılınmasını bekliyoruz. Daha sonra kıvamını bulan kadayıfın üzerine gezdiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz kendi halinde. Daha sonra kare keserek servis tabağında üzerinde iri kırılmış ceviz içi ile servis ediyoruz.
Takvim

Bu blogdaki popüler yayınlar

Elmalı Kafes Kurabiye

Mutlu haftalar sevgili dostlar, Elmalı kurabiye hemen hemen herkesin seveceği kurabiyelerden. Çok farklı şekillerde yapılır. Ben bu kez kafes şeklini denedim. Görüntüsü bakımından herkesin seveceği, tadını da beğeneceklerini umduğum bir tarif odu. Bu şekli vermeyi bilmeyenler için ayrıntılı fotosunu paylaşacağım inşallah. Sağlıcakla kalın. Malzemeler; 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1/3 su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı pudra şekeri dolu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin aldığı kadar un İç harcı için 5 adet elma 1 türk kahvesi fincanı ceviz 1 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı şeker üzeri için; pudra şekeri Yapılışı; Elmalı soyup, rendeleyin. Bir tavaya alıp üzerine şeker, tarçın ekleyip biraz kavurun. Ceviz ekleyip altını kapatın soğumaya alın. (fazla kurutmayın) Tereyağ, yoğurt, pudra şekeri birlikte çırpın. Sıvıyağ, vanilin ekleyin karıştırın. Un ekleyin ve ardından kabartma tozunu ekleyin. Yoğurun (gerekirse un ilavesi yapılabilir) Hamurdan

En Kolay Crumble

En Kolay Crumble  Malzemeler; 2 adet orta boy şeftali 5 - 10 adet kırmızı erik 1 paket fındıklı bisküvi Servis için dondurma Yapılışı; Çabuk ve kolay bir tatlı yapmak için tüm gereken malzemeler bunlar. Pişmiş meyve ve kıtır hamur seviyorsanız onları bir de dondurmayla buluşturun tamam.  Şeftalilerin kabuklarını soyun, eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve hepsini küp küp

Mısırunlu Poğaça

 Oğlum için yaptığım bu poğaçanın içine tereyağından sıvıyağa, yumurtadan peynire, yeşillikten ceviz ve nişastaya kadar pek çok malzeme ekledim tabi asıl özelliğini veren mısırununu da ihmal etmedim.  Çatlak patlak gibi durduğuna bakmayın lezzetli ve kolay poğaçalar bunlar, Hatta fırına sürmeden önce poğaçaların üzerini bıçak yardımıyla artı şeklinde çizerseniz oradan çatlayıp daha şık da görünebilir. Ben mi neden yapmadım, sonradan aklıma geldi :( Her neyse mayasız poğaça yapmak biraz da içini doldurup doluşturmaktan hoşlanıyorsanız benim gibi denemenizde fayda var. Malzemeler; 1 sb mısırunu 100 gram oda sıcaklığında tereyağ 2 yemek kaşığı ceviz içi 1 yemek kaşığı mısırnişastası 1 küçük çay bardağı yoğurt 2 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1/2 tatlı kaşığı tuz (peyniriniz çok tuzluysa azaltılabilir) 1 paket kabartma tozu bir tatum nane maydanoz (ince doğranmış) 1 küçük çay bardağı kadar ince doğranmış peynir  2 su bardağı un Yapılışı; Tereyağ, sıvıyağ yumurtalar (birinin sarısı üzerine a