Ana içeriğe atla

Sütlü Cevizli Tel Kadayıf tarifi

Sütlü cevizli tel kadayf tarifi. Kurban bayramı yaklaşıyor bayramlık tatlı olarak tel kadayıf yapabilirsiniz. İşte sütlü cevizli tel kadayıf tarifi....

Sütlü Cevizli Tel Kadayıf Malzemeleri
500 gram kadar tel kadayıf
250 gram tereyağı
250 gram ceviz içi
Üzeri için Şurup malzemeleri:
750 gram kadar toz şeker
4 su bardağı süt
 Tarifi
İlk olarak kadayıfımızı yapmaya elerimizle kadayıfları tel tel ayırarak başlıyoruz. Daha sonra tepsimizi alıyoruz. Kadayıf için biraz derince bir dikdörtgen tepsi tercih ediniz. (Tatlıcı tepsisi) Tepsimizi az tereyağı ile yağlıyoruz. Daha sonra bir kapta tereyağımızı eriterek tel kadayıflarımızı harmanlıyoruz güzelce. Kadayıflaın yarısını tepsimize yayıp elimizle bastırıyoruz. Cevizi mutfak robotumuzla kıyarak tepsideki kadayıfımızın üzerine bolca serpiyoruz. Kalan kadayıfı da üst kat olarak serpiştirip elimizle bastırıyoruz. Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika üzeri kırmızılaşana kızarana kadar pişiriyoruz. Daha sonra şuruba geçiyoruz. Şekeri ve sütü ocakta karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca kadayıfımızın ılınmasını bekliyoruz. Daha sonra kıvamını bulan kadayıfın üzerine gezdiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz kendi halinde. Daha sonra kare keserek servis tabağında üzerinde iri kırılmış ceviz içi ile servis ediyoruz.
Takvim

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

LORLU ANNE KURABİYESİ

 Bugün ülkemiz için önemli bir gün. Hayırlısıyla, vatandaşlık görevimizi yerine getireceğiz. Şu parti bu parti meselesi değil, ülkemiz için hangisi hayırlıysa o yada onlar gelsin inşallah diyorum. Rabbim hayırlara vesile etsin.  Bu kurabiyeler, yoğurt yapmak için aldığım süt kesilince, kesilen sütten lor yapmamla meydana geldi.  Eskilerden annelerimizin yaptığına benzettiğim için, anne kurabiyesi de demek istedim ismine. Biraz kıtır oluyor üzerindeki şekerden dolayı. Biz çok severek tükettik umarım sizler de beğenirsiniz. Eskileri yad edelim biraz olmaz mı ? Malzemeler; 2 yumurta (birinin beyazı üzerine) 250 gram tereyağ (oda sıcaklığında) 1 su bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu ( 1 çay kaşığı dolu karbonat kullandım ben daha güzel kızarması için) isteğe göre portakal kabuğu rendesi yada vanilin 1,5 su bardağı tuzsuz lor peyniri aldığı kadar un üzeri için biraz toz şeker Yapılışı; Yumurtanın birinin beyazını ayırırız. Şeker ile yumurtayı şeker eriyinceye kadar çırpar...