Ana içeriğe atla

Parfe tarifi

 İstediğiniz meyve ve bisküvileri kullanarak yapabileceğiniz parfeyi dondurucuda saklayın, acil bir durumda misafirlerinize ikram edin. 



Malzemeler:

1 paket bebe bisküvisi
1 paket sade kremşanti 
1 su bardağı süt
1 çay bardağı iri doğranmış fındık,
3 paket doğranmış çikolota (Dilediğiniz bir çikolatayı kullanabilirsiniz)

Üzeri için:
1 paket bitter çikolata (80 gr)
Yarım su bardağı iri fındık kırığı

Parfe yapılışı:

Bir kaba toz krem şantileri ve soğuk sütü koyun, koyulaşana kadar çırpın. Çırptığımız krem şantinin içine bisküvileri parçalayıp ilave edelim.  Bisküvileri ezmeden krem şantiyi ve bisküvileri karıştıralım. Ardından fındığı ve doğradığımız çikolataları da ilave edip tekrar karıştıralım. Kek kalıbının tabanına streç film serelim, üzerine hazırladığımız harcı döküp eşit şekilde yayalım. Kenarlarından sarkan streci parfenin üzerine kapattıktan sonra buzluğa kaldırıp 3-4 saat bekletelim. Bu sırada bitter çikolatayı benmari usulü eritelim ve buzlukta dondurduğumuz parfenin üzerine hazırladığımız sosu dökelim. Dilerseniz üzerini fındık kırığı ile süsleyebilirsiniz.
milliyet.com.tr

Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1