Ana içeriğe atla

Yuvalama çorbası tarifi

Gaziantep usulü muhteşem bir yuvalama çorbası tarif.

MALZEMELER

ÇORBASI İÇİN 
500 gram kuzu eti
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet ince doğranmış kuru soğan
1,5 litre su
Tuz
Tane karabiber
KÖFTELER İÇİN 
100 gram yağsız dana kıyması
1/2 su bardağı ılık suda ıslatılmış kırık pirinç
1/4 su bardağı un
1 çorba kaşığı ıslatılmış ince irmik
Tuz
Karabiber
Bir küçük kase sıvı yağ (elinizi batırmak için)
YOĞURT SOS İÇİN 
300-350 gram süzme yoğurt
1 yumurta
1 çorba kaşığı tepeleme un
2 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN
1 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI

Kırık pirinci ve irmiği ılık suda en az yarım saat ıslatın ve süzün, her ikisini de birlikte robotta un haline getirin.
Geniş bir kabın içine kıymayı, unu ve un haline getirdiğiniz pirinçli irmik ile tuzu koyup iyice yoğurun. Dolapta 1 saat dinlendirin.
Düdüklü tencereye 1,5 litre su koyun eti, soğanı, tuzu ve karabiberi de ekleyin 15 dakika pişirin.
Dinlenen hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizi sıvı yağ ile ıslatıp bu parçaları küçük köfteler haline getirerek yuvarlayın.
Etlerin suyunu süzüp didikleyin, sadece et suyunu tencerede bırakın.
Tencerede kalan et suyunun içine hazırladığınız ufak köfteleri atıp 5 dakika haşlayın.
Köfteler haşlanırken geniş bir kapta yoğurdu su ile inceltin. İçine unu ve yumurtayı koyup iyice çırpın.
Kaynayan çorbanın suyundan 1-2 kepçe alın yoğurdu ılıtın ve karışımı yavaş yavaş çorbaya ilave edip karıştırın.
En son etleri ve nohutları koyup 1-2 taşım kaynatın.
Üzerine kızmış tereyağında kavurdupunuz kuru naneyi ekleyin.
Kaynak:Dila Sakarya
                         YÖRESEL GAZİANTEP YEMEK TARİFLERİ

Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1