Nefis ferahlatan limon bar; yapımı son derece kolay bir o kadar da çabuk!
Malzelemeler
1 su bardağı tereyağı
2 +1/4 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
4 yumurta
2 limon suyu
2 +1/4 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
4 yumurta
2 limon suyu
Hazırlanışı
Adım 1
Fırını 170 dereceye ayarlayın. 20x30 cm boyutunda fırın tepsisini yağlayın.
Adım 2
Oda sıcaklığında tereyağı, 2 bardak un ve 1/2 bardak şekerle karıştırıp yoğurun. Hamuru fırın tepsisine elinizle bastırarak yerleştirin.
Adım 3
Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Bir kapta kalan 1,25 bardak şeker ve 1/4 bardak unu karıştırın. Limon suyu ve çırpılmış yumurtaları ilave edin, karıştırın. Karışımı pişirdiğiniz hamurun üzerine dökün.
Adım 4
20 dakika daha fırında pişirin. Soğumaya bırakın. 5 cm'lik karelere bölün, dilerseniz üzerine pudra şekeri serpin,limon dilimleriyle servis yapın.
Kaynak:Mukaddes şenel