Diyarbakır yöresine ait bir pilav çeşidi duvak pilavı tarifi
MALZEMELER
ÜSTÜ İÇİN
500 gr dana kıyma
1 bardak kabuksuz çiğ badem
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
1 bardak kabuksuz çiğ badem
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
PİLAV İÇİN
2 bardak pirinç
3 yemek kaşığı kaşık tereyağı
2 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı kaşık tereyağı
2 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
Pirinci 15 dakika ılık suda bekletin.
Tereyağını tencereye koyun, eritin.
Pirinci süzüp birkaç dakika kavurun sıcak suyu ve tuzu ilave edin.
Suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakın.
Diğer taraftan bademleri yağla kavurun üzeine kıyma ve baharatları ekleyerek pişirin.
Pişen pilavı servis tabağına alın üzerine kıymalı harçı yayın maydanoz ile süsleyebilirsınız.
Tereyağını tencereye koyun, eritin.
Pirinci süzüp birkaç dakika kavurun sıcak suyu ve tuzu ilave edin.
Suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakın.
Diğer taraftan bademleri yağla kavurun üzeine kıyma ve baharatları ekleyerek pişirin.
Pişen pilavı servis tabağına alın üzerine kıymalı harçı yayın maydanoz ile süsleyebilirsınız.
mynet