Ana içeriğe atla

Bonbon tatlısı tarifi

Bonbon tatlısı tarifi.

Malzemeler
2 adet yumurta
2 çay bardağı tozşeker
2 çay bardağı fındıkyağı veya tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
1 adet yumurtanın akı
İçi için: 200 gram kaju fıstık
Şerbeti için: 3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Bonbon Tatlısı Yapılışı
1 Yoğurma kabına 2 adet yumurta, tozşeker, fındıkyağı veya tereyağı, kabartma tozu ve vanilyayı alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtün ve 20 dakika dinlendirin. Hamuru oklava yardımıyla çok ince olacak şekilde açın. 2 Daha sonra dikdörtgen (5 cm eninde, 4 cm boyunda) bir kalıpla şekiller kesip, çıkarın. İç malzeme için kajuyu bıçak yardımıyla kıyın ve 1 adet dikdörtgen hamurun ortasına 1 çay kaşığı kaju koyun. Kenarlarına yumurta akı sürün ve ikinci dikdörtgen hamuru üzerine kapatın. Kenarlarını büküp, bonbon şekeri şekli verin. Diğer hamurlar ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Tatlıları yağlanmış tepsiye aralıklarla dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencereye koyup, kaynatın. İçine limon suyu ilave edip, bir taşım daha kaynatın ve soğutun. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Soğutup servis yapın
.takvim

Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1