Taze fasulye güveci tarifi....
Malzemeler
1 kilo taze fasulye
300 gram kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
1 adet patates
2 adet sivri biber
3 adet domates
4-5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
Maydanoz
Taze soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pul biber
İsot
300 gram kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
1 adet patates
2 adet sivri biber
3 adet domates
4-5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
Maydanoz
Taze soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pul biber
İsot
Yapılışı
Öncelikler fasulyeleri yıkayın ve doğrayın. Sonra 1 adet soğanı küp küp doğrayın ve güvecinizin en altına yayın. Üzerine doğradığınız fasulyeleri yayın. Ardından küp küp doğradığınız kuşbaşı eti, kalan soğanı, sivri biberleri, patatesi, taze soğanı, maydonozu ve en üste de sarımsakları ekleyin. Üzerine sıvı yağ dökün. Sonra salçayı alın ve malzemelerin üzerini geçecek kadar sıcak suya koyun ve tuz-baharatları da ekleyin karıştırın. Sonra diğer malzemelerin üzerine dökün. Güveci alüminyum folyoyla kapatın ve ilk 10 dakika yüksek ateşte, sonrada kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun!