- 3 adetyumurta
- 1 su bardağıtoz şeker
- 1 su bardağıportakal suyu
- 1/2 su bardağısüt
- 1/2 su bardağıayçiçek yağı
- 2,5 su bardağıun
- 1 paketkabartma tozu
- 1 adetrendelenmiş portakal kabuğu
- 1 adetrendelenmiş limon kabuğu
Kek kalıbını yağlamak için:
1 yemek kaşığıtereyağı
Üzeri için:
3 yemek kaşığıpudra şekeri
Pişirme Önerisi
Arzuya göre kek harcına tarçın ve unlanmış kuru üzüm ilave edebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtalar ve toz şekeri oval bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ekleyip yumurta sarıları beyaz bir hal alana kadar bir mikser yardımıyla, yüksek devirde karıştırın.
- Ayçiçek yağı, süt, portakal suyu, rendelenmiş portakal ve limon kabuğunu katın. Özleşene kadar karıştırın.
- Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edin ve kıvam alana kadar kek harcını karıştırın.
- Kelepçeli bir kek kalıbını oda sıcaklığında tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız kek harcını, yağlanmış kalıba boşaltın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, yaklaşık 40 dakika pişirin. İçini çekip, dinlenen keki kalıbından çıkartın.
- Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri eleyip, dilimledikten sonra servis yapın. Mis kokulu, üzeri çatlayana kadar puf gibi kabarmış keki sevdiklerinizle paylaşın.