Sabah kahvaltısında enfes yumuşacık poğaçalar yemeye ne dersiniz? İşte adım adım pofuduk poğaça yapımı…
Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta
1 paket maya
5 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı tuz
6 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvı yağ
Çörek otu
Hazırlanışı
Süt, maya ve şekeri bir kapta karıştırın. Üzerine sıvı yağ 1 yumurta arısı ve tuzu ekleyerek yoğurun. Ununuzu yavaş yavaş ilave ederek hamurunuzu kıvama getirin. Hamurunuzu tezgahta da biraz yoğurun. Elde ettiğiniz poğaça hamurunu bir kaba alarak üzerini streç filmle kapatın ve 40 dakika mayalandırın
Mayalanan hamurdan istediğiniz büyülükte parçalar koparıp şekil verin. Tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün. Son adım olarak üzerine çörek otu serpin ve poğaçaları önceden ısıttığınız 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
haberler.com