Ana içeriğe atla

Yumurtasız Kek Tarifi

Yumurtasız kek tarifi işte sizlere yumurtasız yumurta olmada yapılabilen kek tarifi...

Malzemeler

1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
50 gram tereyağı ya da margarin
1,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı limon suyu
10 yemek kaşığı un


Hazırlanışı
İlk adımda yumurtasız kek hazırlamadan önce 50 gram tereyağını veya margarini önceden oda sıcaklığına getirin. Daha sonra geniş ve derin bir kapta 1 su bardağı toz şeker ve 1,5 su bardağı sütü, toz şeker eriyene kadar mikser yardımıyla iyice çırpın.

Oda sıcaklığına gelmiş olan 50 gram tereyağını, 1 çay bardağı sıvıyağını ve 1 çay kaşığı limon suyunu çırptığınız toz şeker ve süt karışımının içine ilave edin ve 3 dakika daha çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta 10 yemek kaşığı unu, 1 paket kabartma tozunu ve 1 paket vanilyayı eleyerek birbirine karıştırın. Bu karışımı, çırptığınız diğer sıvı malzemelerin içine azar azar ilave edin ve karıştırın. Önceden yıkayıp kabuğunu rendelediğiniz 1 adet limonun kabuğunu da bu karışıma ilave edin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın.

İkinci adımda fırını 175 dereceye ayarlayın ve ısıtın. Fırın tepsisini ya da kek kalıbını margarin ile yağlayın üzerine de un serpin. Sonra hazırlamış olduğunuz yumurtasız kek hamurunu fırın tepsisine dökün ve tepsiye yayılmasını sağlayın. Önceden 175 derece ısıtmış olduğunuz fırında 40 dakika pişirin. Yumurtasız keki, piştikten hemen sonra değil 5 veya 10 dakika sonra fırından alın ve ılımaya bırakın. Kekiniz ılıdıktan sonra kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası
Yumurtasız kek tarifinde süt yerine yoğurt kullanırsanız, kekiniz daha sert kıvamda olur. Süt kullanıldığı zaman kek, daha yumuşak ve ıslak kek kıvamında olur. 

Kadınlar kulubu

Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1