Ana içeriğe atla

Petek Kurabiye


 Bu kurabiyeleri yapmak çok kolay. Mutfağı seven hanımlar yaratıcılıkta sınır tanımıyor. Buldukları her şeyden kalıp çıkarabiliyorlar. Mesela tarak kullanarak şerbetli tatlı, kesme aparatı kullanarak kurabiye, sarımsak ezici kullanarak kuşyuvası kurabiye yapabiliyorlar. Ben burada ne mi kullandım, kaydırmaz.
 Kaydırmaz, hani halılarımızın altına serdiğimiz kare kare delikli silikona benzer örtü var ya onu.
Şimdi böyle yazdım diye burun kıvararak bakmayın bu dediklerime, sonuçları muhteşem oluyor bence. Pek çok insan da benimle aynı şeyi düşünüyor olmalı ki bu dediğim tarifleri yapanlar ve beğenenler oldukça fazla.
 Tabi bunlarda kullanacağımız her türlü malzemenin sıfır olacağını söylememe gerek yoktur değil mi hanımlar.
Şimdi gelelim tarifimize.
Malzemeler;

  • 150 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ
  • 1 yumurta
  • 3 su bardağı kadar un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1vanilin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı;
  1. Malzemeleri karıştır, yoğur. Kulak memesi kıvamında kurabiye hamuru olsun.(Un miktarı her zamanki gibi kontrollü olsun, sonuncu bardağı azar azar ilave edin, gerekire herpisini katmayın)
  2. Hamuru strecin yada buzdolabı poşetini yırtarak onun arasına koyun biraz açın. Sonra poşetin üst kısmını açın kaydırmazı koyun, merdane ile üzerinden şekli çıkıncaya kadar geçin. Her zamanki kurabiye kalınlığında olsun 1/2 cm kadar.
  3. İstediğiniz şekillerde kesin tepsiye dizin. 150 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Afiyet olsun..


Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1