Ana içeriğe atla

Kereviz Salatası



Kereviz salatasını hiç pişererek denediniz mi? Ben daha önceden çiğden yapıyordum. O şekilde de seviyorum bu salatayı, fakat bazıları kerevizin kokusunu sevmiyor. Bu şekilde pişirince sevemeyen birine göre tamamen kokusu gidiyor diyemem tabi ama büyük oranda gidiyor. Hatta arkadaşım kerevizi yemediğini söyledi o bile yedi bu salatadan.
Malzemeler;

  • 3 adet büyükçe kereviz
  • 2 adet elma (ekşi olabilir)
  • 2 diş sarımsak
  • 7 kaşık sulu yoğurt
  • 2 kaşık mayonez
  • tuz
Yapılışı;
  1. Kerevizlerin kabuklarını soyup limonlu suya atın ki kararmasın.
  2. Elmaları da soyun onu da bu suya atabilirsiniz.
  3. Kerevizleri rendeleyin, biraz sıvıyağ koyduğunuz tencerede kavurun. 
  4. Sonra elmaları rendeleyip onu da ekleyin birlikte kavurun biraz tuz ekleyip soğumaya bırakın.
  5. Sarımsağı ezip yoğurt ve mayonez ekleyip karıştırın. (dikkat edin çok da sulu olmasın salatanız için bu hiç iyi olmaz)
  6. Hazırladığınız yoğurtlu karışımı kerevizlere ilave edin karıştırın. 
  7. Servis etmek için portakalları enine yuvarlak dilimleyin. Bu dilimlediğiniz portakalın üzerine hazırladığınız kereviz salatasından 2-3 kaşık kadar koyun. Üzerini dereotu ceviz gibi şeylerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Kolay yağlama tarifi (Kayseri)

Kayseri yöremize ait bir yemek çeşidi  Kayseri yöremize ait yağlama yı bir de böyle deneyin. Hem çok pratik ve hızlı, hem de çok lezzetli! Malzemeler 1 paket lavaş 1/2 çay bardağı sıvı yağ 300 gr kıyma 2 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 3 adet domates 1 yemek kaşığı salça 1/2 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Yapılışı Kıymayı renk değiştirene kadar kavurun, soğanları ve sarımsakları ekleyip 5 dakika pişirin. Domates, salça, su, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Domatesler pişip kaybolana kadar pişirin. Lavaşları ısıtın. Bir kat lavaş üzerine pişirdiğiniz kıymalı harçtan her tarafına gelecek şekilde yayın. Üzerine tekrar lavaş serin ve tekrar kıymalı harç koyun. Malzemeniz bitene kadar bu işlemi yapın. En üstte kıymalı harç olmalı. Üçgen dilimler halinde keserek süzme yoğurt ve kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz.

Portakallı Islak Kek - Muffin

Merhabalar yeniden, Keklerimizi pazar günü yapıp yedik. Portakal mevsimi gelmişken bundan bolca faydalanmayı bir borç bilircesine, her yerde kullanıyorum. Salatalara limon suyunun yanında portakal suyu da ekliyorum mesela, yada kabuğunu sütlü tatlılarıma mutlaka ilave ediyorum. Bu kez hem  kabuğunu kekin içine hem de kekin üzerine pişirmeden portakal suyu - su ve şeker üçlüsü ile ıslatmayı tercih ettim. Sonuç olarak kekler yumuşacık bol portakal kokulu ve nefis oldular. Evimizin minik misafirleri de beğendiklerini söylediklerine göre lezzeti onaylandı.  Kapalı Ankara havasında ancak bu görüntüleri alabildim. Bazen gerçekte çok daha güzel olan şeyler resimde olduğundan daha vasat çıkar ya işte, bu kekler de inanın daha canlı daha cıvıl cıvıldı.  Üzerindeki şeker hamurlu çiçekleri İzgi ve Bengi ile beraber yaptık. Oyun hamuru ile oynar gibi uğraştık didindik en sonunda birazcık başardık sanki :)  Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı şeker 1 küçük çay bardağı sıvıyağ 1 kü...