Ana içeriğe atla

4 malzemeyle unsuz çikolotalı kek nasıl yapılır?

Çay saatlerinin 1 numaralı lezzeti keklere iddialı bir tarif daha ekliyoruz. Sadece 4 malzeme ile hazırlayacağınız bu lezzet sufle tadında hatta daha da güzel. Başka bir güzel yanı da içinde un yok ama mutluluk sebebimiz çikolata var.
Sizde merak ettiyseniz bu özel keki gelin malzeme listesine hiç vakit kaybetmeden bakalım. Hazırlaması ve pişme süresi ile sadece bir saatinizi alacak çikolatalı unsuz kek sizinde favori lezzetleriniz arasında yer alacak mı acaba?
Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 200 gr bitter çikolata
  • 200 ml krema
Çikolatalı Unsuz Kek TarifiHAZIRLANIŞI: Çikolatayı bıçak ile küçük küçük kıyıp, benmari usulü eritiyoruz. İçine kremayı ekleyip, iyice karıştırıyoruz. Pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırdığımız çikolata ve kremayı ocaktan alıp, ılınmaya bırakıyoruz.
Yumurta ve tercihen esmer şekeri 15 dakika kar gibi oluncaya kadar çırpıyoruz. Soğuyan çikolatalı ganaja çırptığınız yumurtaları 3 defada alttan yukarıya doğru karıştırarakyediriyoruz. Kenar kısımlarına kadar yağlı kağıt serdiğimiz kalıba hazırladığımız karışımı döküyoruz. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirip, kürdanla ortasının pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Fırından çıkarıp, ilk sıcaklığı geçince karelere bölerek ılık ılık servis ediyoruz.
yeşiltopuklar.com

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

LORLU ANNE KURABİYESİ

 Bugün ülkemiz için önemli bir gün. Hayırlısıyla, vatandaşlık görevimizi yerine getireceğiz. Şu parti bu parti meselesi değil, ülkemiz için hangisi hayırlıysa o yada onlar gelsin inşallah diyorum. Rabbim hayırlara vesile etsin.  Bu kurabiyeler, yoğurt yapmak için aldığım süt kesilince, kesilen sütten lor yapmamla meydana geldi.  Eskilerden annelerimizin yaptığına benzettiğim için, anne kurabiyesi de demek istedim ismine. Biraz kıtır oluyor üzerindeki şekerden dolayı. Biz çok severek tükettik umarım sizler de beğenirsiniz. Eskileri yad edelim biraz olmaz mı ? Malzemeler; 2 yumurta (birinin beyazı üzerine) 250 gram tereyağ (oda sıcaklığında) 1 su bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu ( 1 çay kaşığı dolu karbonat kullandım ben daha güzel kızarması için) isteğe göre portakal kabuğu rendesi yada vanilin 1,5 su bardağı tuzsuz lor peyniri aldığı kadar un üzeri için biraz toz şeker Yapılışı; Yumurtanın birinin beyazını ayırırız. Şeker ile yumurtayı şeker eriyinceye kadar çırpar...