Ana içeriğe atla

4 malzemeyle unsuz çikolotalı kek nasıl yapılır?

Çay saatlerinin 1 numaralı lezzeti keklere iddialı bir tarif daha ekliyoruz. Sadece 4 malzeme ile hazırlayacağınız bu lezzet sufle tadında hatta daha da güzel. Başka bir güzel yanı da içinde un yok ama mutluluk sebebimiz çikolata var.
Sizde merak ettiyseniz bu özel keki gelin malzeme listesine hiç vakit kaybetmeden bakalım. Hazırlaması ve pişme süresi ile sadece bir saatinizi alacak çikolatalı unsuz kek sizinde favori lezzetleriniz arasında yer alacak mı acaba?
Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 200 gr bitter çikolata
  • 200 ml krema
Çikolatalı Unsuz Kek TarifiHAZIRLANIŞI: Çikolatayı bıçak ile küçük küçük kıyıp, benmari usulü eritiyoruz. İçine kremayı ekleyip, iyice karıştırıyoruz. Pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırdığımız çikolata ve kremayı ocaktan alıp, ılınmaya bırakıyoruz.
Yumurta ve tercihen esmer şekeri 15 dakika kar gibi oluncaya kadar çırpıyoruz. Soğuyan çikolatalı ganaja çırptığınız yumurtaları 3 defada alttan yukarıya doğru karıştırarakyediriyoruz. Kenar kısımlarına kadar yağlı kağıt serdiğimiz kalıba hazırladığımız karışımı döküyoruz. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirip, kürdanla ortasının pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Fırından çıkarıp, ilk sıcaklığı geçince karelere bölerek ılık ılık servis ediyoruz.
yeşiltopuklar.com

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Kolay yağlama tarifi (Kayseri)

Kayseri yöremize ait bir yemek çeşidi  Kayseri yöremize ait yağlama yı bir de böyle deneyin. Hem çok pratik ve hızlı, hem de çok lezzetli! Malzemeler 1 paket lavaş 1/2 çay bardağı sıvı yağ 300 gr kıyma 2 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 3 adet domates 1 yemek kaşığı salça 1/2 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Yapılışı Kıymayı renk değiştirene kadar kavurun, soğanları ve sarımsakları ekleyip 5 dakika pişirin. Domates, salça, su, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Domatesler pişip kaybolana kadar pişirin. Lavaşları ısıtın. Bir kat lavaş üzerine pişirdiğiniz kıymalı harçtan her tarafına gelecek şekilde yayın. Üzerine tekrar lavaş serin ve tekrar kıymalı harç koyun. Malzemeniz bitene kadar bu işlemi yapın. En üstte kıymalı harç olmalı. Üçgen dilimler halinde keserek süzme yoğurt ve kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz.

Portakallı Islak Kek - Muffin

Merhabalar yeniden, Keklerimizi pazar günü yapıp yedik. Portakal mevsimi gelmişken bundan bolca faydalanmayı bir borç bilircesine, her yerde kullanıyorum. Salatalara limon suyunun yanında portakal suyu da ekliyorum mesela, yada kabuğunu sütlü tatlılarıma mutlaka ilave ediyorum. Bu kez hem  kabuğunu kekin içine hem de kekin üzerine pişirmeden portakal suyu - su ve şeker üçlüsü ile ıslatmayı tercih ettim. Sonuç olarak kekler yumuşacık bol portakal kokulu ve nefis oldular. Evimizin minik misafirleri de beğendiklerini söylediklerine göre lezzeti onaylandı.  Kapalı Ankara havasında ancak bu görüntüleri alabildim. Bazen gerçekte çok daha güzel olan şeyler resimde olduğundan daha vasat çıkar ya işte, bu kekler de inanın daha canlı daha cıvıl cıvıldı.  Üzerindeki şeker hamurlu çiçekleri İzgi ve Bengi ile beraber yaptık. Oyun hamuru ile oynar gibi uğraştık didindik en sonunda birazcık başardık sanki :)  Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı şeker 1 küçük çay bardağı sıvıyağ 1 kü...