Ana içeriğe atla

Yalancı köfte tarifi

Yalancı köfte tarifi yalancı köfte en kolay nasıl yapılır?

Malzemeler
3 su bardağı miktarında köftelik bulgur
3 su bardağı miktarında kaynar su
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı miktarında un
3 tatlı kaşığı miktarında kekik

Sos malzemeleri
2 yemek kaşığı miktarında tereyağı
3 yemek kaşığı miktarında sıvı yağ
Pişirilen yemeğe göre ayarlanacak yoğurt
3 diş sarımsak
Pişirilen yemeğe konulacak yoğurda göre ayarlanacak pul biber

Hazırlanışı
Öncelikle bulgur için geniş ve derin bir kap bulalım.
Elimizdeki bulgur malzemesini hiç bir şekilde yıkamadan bu derin kabın içerisine dökelim.
Elimizde 3 su bardağı miktarında bulunan kaynar suyu bulgurlara ekleyip kabın üstünü de kapatarak 25 dakikalık bir bekleme süreci geçiriyoruz.
Bu bekleme sürecinde elimizdeki soğanları rendeleyerek ya da blenderdan geçirerek hazır hale getiriyoruz.
Daha sonra bu süreçte suyu iyice çeken bulgurların içerisinde unumuzu, kekiği, yumurtayı ve rendelenmiş soğanımızı ekleyerek tuzlu yemek anlayışımıza göre istediğimiz miktarda tuz ekliyoruz.
Mümkün olduğunca uzun bir süre belirleyerek bütün bu malzemeleri yoğurmaya devam ediyoruz. Yoğurmanın yeterli olduğu noktayı, yoğurduğumuz malzemenin elimize yapışmayacak şekilde olmasından anlayabiliriz. Bu yoğurma sürecinde ellerimizi de ılık suyla arada bir ıslatmayı da ihmal etmiyoruz.
Bu hamuru küçük küçük yuvarlak köfteler halinde yoğurup bir kapta biriktiriyoruz.
Sonrasında pişirme sürecine geçtiğimizde geniş bir tencereyi yarısına kadar suyla dolduruyoruz. İçine de orta miktarda tuz ekleyip suyu iyice kaynamaya bırakıyoruz.
Su fokurdayarak kaynamaya başladığında hazırladığımız bu yuvarlak yalancı köfteleri suyun içine atarak 25 dakikaya yakın bir süre kaynamaya bırakıyoruz. Bu kaynama sürecinde köfteleri tencerenin içinde fazla karıştırmamaya özen göstermeliyiz çünkü malzemenin dağılma riski çok yüksektir.
Bu köfteleri kaynattığımız dakikalarda bir yandan da sosumuzu hazırlayalım. Elimizdeki tereyağını, sıvı yağı ve pul biberi bir tavada kızıştırarak pişirelim. Bu kızıştırma sırasında bir yandan da elimizdeki sarımsakları sosun ve yoğurdun üzerine eklemek için ufak ufak doğrayalım. Sos hemen olacağı için tavaya dikkat etmeye ve yakmamaya özen gösterelim.
Tüm bunları yaptıktan sonra dakika olarak yalancı köftelerimizin de pişme süresi geçmiş olacaktır. Köftelerin altını kapatıp bir süzgeç yardımıyla malzemeyi tencerenin içinden alıp uzunca bir tabağa yerleştirelim. Elimizdeki yoğurdu muntazamca yemeğin üzerine döktükten sonra hazırladığımız sosu ve dilimlediğimiz sarımsakları da yemeğin üzerine dökelim.
mailce.com

Bu blogdaki popüler yayınlar

Elmalı Kafes Kurabiye

Mutlu haftalar sevgili dostlar, Elmalı kurabiye hemen hemen herkesin seveceği kurabiyelerden. Çok farklı şekillerde yapılır. Ben bu kez kafes şeklini denedim. Görüntüsü bakımından herkesin seveceği, tadını da beğeneceklerini umduğum bir tarif odu. Bu şekli vermeyi bilmeyenler için ayrıntılı fotosunu paylaşacağım inşallah. Sağlıcakla kalın. Malzemeler; 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1/3 su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı pudra şekeri dolu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin aldığı kadar un İç harcı için 5 adet elma 1 türk kahvesi fincanı ceviz 1 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı şeker üzeri için; pudra şekeri Yapılışı; Elmalı soyup, rendeleyin. Bir tavaya alıp üzerine şeker, tarçın ekleyip biraz kavurun. Ceviz ekleyip altını kapatın soğumaya alın. (fazla kurutmayın) Tereyağ, yoğurt, pudra şekeri birlikte çırpın. Sıvıyağ, vanilin ekleyin karıştırın. Un ekleyin ve ardından kabartma tozunu ekleyin. Yoğurun (gerekirse un ilavesi yapılabilir) Hamurdan

En Kolay Crumble

En Kolay Crumble  Malzemeler; 2 adet orta boy şeftali 5 - 10 adet kırmızı erik 1 paket fındıklı bisküvi Servis için dondurma Yapılışı; Çabuk ve kolay bir tatlı yapmak için tüm gereken malzemeler bunlar. Pişmiş meyve ve kıtır hamur seviyorsanız onları bir de dondurmayla buluşturun tamam.  Şeftalilerin kabuklarını soyun, eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve hepsini küp küp

Mısırunlu Poğaça

 Oğlum için yaptığım bu poğaçanın içine tereyağından sıvıyağa, yumurtadan peynire, yeşillikten ceviz ve nişastaya kadar pek çok malzeme ekledim tabi asıl özelliğini veren mısırununu da ihmal etmedim.  Çatlak patlak gibi durduğuna bakmayın lezzetli ve kolay poğaçalar bunlar, Hatta fırına sürmeden önce poğaçaların üzerini bıçak yardımıyla artı şeklinde çizerseniz oradan çatlayıp daha şık da görünebilir. Ben mi neden yapmadım, sonradan aklıma geldi :( Her neyse mayasız poğaça yapmak biraz da içini doldurup doluşturmaktan hoşlanıyorsanız benim gibi denemenizde fayda var. Malzemeler; 1 sb mısırunu 100 gram oda sıcaklığında tereyağ 2 yemek kaşığı ceviz içi 1 yemek kaşığı mısırnişastası 1 küçük çay bardağı yoğurt 2 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1/2 tatlı kaşığı tuz (peyniriniz çok tuzluysa azaltılabilir) 1 paket kabartma tozu bir tatum nane maydanoz (ince doğranmış) 1 küçük çay bardağı kadar ince doğranmış peynir  2 su bardağı un Yapılışı; Tereyağ, sıvıyağ yumurtalar (birinin sarısı üzerine a