Ana içeriğe atla

Yalancı köfte tarifi

Yalancı köfte tarifi yalancı köfte en kolay nasıl yapılır?

Malzemeler
3 su bardağı miktarında köftelik bulgur
3 su bardağı miktarında kaynar su
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı miktarında un
3 tatlı kaşığı miktarında kekik

Sos malzemeleri
2 yemek kaşığı miktarında tereyağı
3 yemek kaşığı miktarında sıvı yağ
Pişirilen yemeğe göre ayarlanacak yoğurt
3 diş sarımsak
Pişirilen yemeğe konulacak yoğurda göre ayarlanacak pul biber

Hazırlanışı
Öncelikle bulgur için geniş ve derin bir kap bulalım.
Elimizdeki bulgur malzemesini hiç bir şekilde yıkamadan bu derin kabın içerisine dökelim.
Elimizde 3 su bardağı miktarında bulunan kaynar suyu bulgurlara ekleyip kabın üstünü de kapatarak 25 dakikalık bir bekleme süreci geçiriyoruz.
Bu bekleme sürecinde elimizdeki soğanları rendeleyerek ya da blenderdan geçirerek hazır hale getiriyoruz.
Daha sonra bu süreçte suyu iyice çeken bulgurların içerisinde unumuzu, kekiği, yumurtayı ve rendelenmiş soğanımızı ekleyerek tuzlu yemek anlayışımıza göre istediğimiz miktarda tuz ekliyoruz.
Mümkün olduğunca uzun bir süre belirleyerek bütün bu malzemeleri yoğurmaya devam ediyoruz. Yoğurmanın yeterli olduğu noktayı, yoğurduğumuz malzemenin elimize yapışmayacak şekilde olmasından anlayabiliriz. Bu yoğurma sürecinde ellerimizi de ılık suyla arada bir ıslatmayı da ihmal etmiyoruz.
Bu hamuru küçük küçük yuvarlak köfteler halinde yoğurup bir kapta biriktiriyoruz.
Sonrasında pişirme sürecine geçtiğimizde geniş bir tencereyi yarısına kadar suyla dolduruyoruz. İçine de orta miktarda tuz ekleyip suyu iyice kaynamaya bırakıyoruz.
Su fokurdayarak kaynamaya başladığında hazırladığımız bu yuvarlak yalancı köfteleri suyun içine atarak 25 dakikaya yakın bir süre kaynamaya bırakıyoruz. Bu kaynama sürecinde köfteleri tencerenin içinde fazla karıştırmamaya özen göstermeliyiz çünkü malzemenin dağılma riski çok yüksektir.
Bu köfteleri kaynattığımız dakikalarda bir yandan da sosumuzu hazırlayalım. Elimizdeki tereyağını, sıvı yağı ve pul biberi bir tavada kızıştırarak pişirelim. Bu kızıştırma sırasında bir yandan da elimizdeki sarımsakları sosun ve yoğurdun üzerine eklemek için ufak ufak doğrayalım. Sos hemen olacağı için tavaya dikkat etmeye ve yakmamaya özen gösterelim.
Tüm bunları yaptıktan sonra dakika olarak yalancı köftelerimizin de pişme süresi geçmiş olacaktır. Köftelerin altını kapatıp bir süzgeç yardımıyla malzemeyi tencerenin içinden alıp uzunca bir tabağa yerleştirelim. Elimizdeki yoğurdu muntazamca yemeğin üzerine döktükten sonra hazırladığımız sosu ve dilimlediğimiz sarımsakları da yemeğin üzerine dökelim.
mailce.com

Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1