Ana içeriğe atla

Yalancı köfte tarifi

Yalancı köfte tarifi yalancı köfte en kolay nasıl yapılır?

Malzemeler
3 su bardağı miktarında köftelik bulgur
3 su bardağı miktarında kaynar su
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı miktarında un
3 tatlı kaşığı miktarında kekik

Sos malzemeleri
2 yemek kaşığı miktarında tereyağı
3 yemek kaşığı miktarında sıvı yağ
Pişirilen yemeğe göre ayarlanacak yoğurt
3 diş sarımsak
Pişirilen yemeğe konulacak yoğurda göre ayarlanacak pul biber

Hazırlanışı
Öncelikle bulgur için geniş ve derin bir kap bulalım.
Elimizdeki bulgur malzemesini hiç bir şekilde yıkamadan bu derin kabın içerisine dökelim.
Elimizde 3 su bardağı miktarında bulunan kaynar suyu bulgurlara ekleyip kabın üstünü de kapatarak 25 dakikalık bir bekleme süreci geçiriyoruz.
Bu bekleme sürecinde elimizdeki soğanları rendeleyerek ya da blenderdan geçirerek hazır hale getiriyoruz.
Daha sonra bu süreçte suyu iyice çeken bulgurların içerisinde unumuzu, kekiği, yumurtayı ve rendelenmiş soğanımızı ekleyerek tuzlu yemek anlayışımıza göre istediğimiz miktarda tuz ekliyoruz.
Mümkün olduğunca uzun bir süre belirleyerek bütün bu malzemeleri yoğurmaya devam ediyoruz. Yoğurmanın yeterli olduğu noktayı, yoğurduğumuz malzemenin elimize yapışmayacak şekilde olmasından anlayabiliriz. Bu yoğurma sürecinde ellerimizi de ılık suyla arada bir ıslatmayı da ihmal etmiyoruz.
Bu hamuru küçük küçük yuvarlak köfteler halinde yoğurup bir kapta biriktiriyoruz.
Sonrasında pişirme sürecine geçtiğimizde geniş bir tencereyi yarısına kadar suyla dolduruyoruz. İçine de orta miktarda tuz ekleyip suyu iyice kaynamaya bırakıyoruz.
Su fokurdayarak kaynamaya başladığında hazırladığımız bu yuvarlak yalancı köfteleri suyun içine atarak 25 dakikaya yakın bir süre kaynamaya bırakıyoruz. Bu kaynama sürecinde köfteleri tencerenin içinde fazla karıştırmamaya özen göstermeliyiz çünkü malzemenin dağılma riski çok yüksektir.
Bu köfteleri kaynattığımız dakikalarda bir yandan da sosumuzu hazırlayalım. Elimizdeki tereyağını, sıvı yağı ve pul biberi bir tavada kızıştırarak pişirelim. Bu kızıştırma sırasında bir yandan da elimizdeki sarımsakları sosun ve yoğurdun üzerine eklemek için ufak ufak doğrayalım. Sos hemen olacağı için tavaya dikkat etmeye ve yakmamaya özen gösterelim.
Tüm bunları yaptıktan sonra dakika olarak yalancı köftelerimizin de pişme süresi geçmiş olacaktır. Köftelerin altını kapatıp bir süzgeç yardımıyla malzemeyi tencerenin içinden alıp uzunca bir tabağa yerleştirelim. Elimizdeki yoğurdu muntazamca yemeğin üzerine döktükten sonra hazırladığımız sosu ve dilimlediğimiz sarımsakları da yemeğin üzerine dökelim.
mailce.com

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Kolay yağlama tarifi (Kayseri)

Kayseri yöremize ait bir yemek çeşidi  Kayseri yöremize ait yağlama yı bir de böyle deneyin. Hem çok pratik ve hızlı, hem de çok lezzetli! Malzemeler 1 paket lavaş 1/2 çay bardağı sıvı yağ 300 gr kıyma 2 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 3 adet domates 1 yemek kaşığı salça 1/2 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Yapılışı Kıymayı renk değiştirene kadar kavurun, soğanları ve sarımsakları ekleyip 5 dakika pişirin. Domates, salça, su, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Domatesler pişip kaybolana kadar pişirin. Lavaşları ısıtın. Bir kat lavaş üzerine pişirdiğiniz kıymalı harçtan her tarafına gelecek şekilde yayın. Üzerine tekrar lavaş serin ve tekrar kıymalı harç koyun. Malzemeniz bitene kadar bu işlemi yapın. En üstte kıymalı harç olmalı. Üçgen dilimler halinde keserek süzme yoğurt ve kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz.

Portakallı Islak Kek - Muffin

Merhabalar yeniden, Keklerimizi pazar günü yapıp yedik. Portakal mevsimi gelmişken bundan bolca faydalanmayı bir borç bilircesine, her yerde kullanıyorum. Salatalara limon suyunun yanında portakal suyu da ekliyorum mesela, yada kabuğunu sütlü tatlılarıma mutlaka ilave ediyorum. Bu kez hem  kabuğunu kekin içine hem de kekin üzerine pişirmeden portakal suyu - su ve şeker üçlüsü ile ıslatmayı tercih ettim. Sonuç olarak kekler yumuşacık bol portakal kokulu ve nefis oldular. Evimizin minik misafirleri de beğendiklerini söylediklerine göre lezzeti onaylandı.  Kapalı Ankara havasında ancak bu görüntüleri alabildim. Bazen gerçekte çok daha güzel olan şeyler resimde olduğundan daha vasat çıkar ya işte, bu kekler de inanın daha canlı daha cıvıl cıvıldı.  Üzerindeki şeker hamurlu çiçekleri İzgi ve Bengi ile beraber yaptık. Oyun hamuru ile oynar gibi uğraştık didindik en sonunda birazcık başardık sanki :)  Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı şeker 1 küçük çay bardağı sıvıyağ 1 kü...