Ana içeriğe atla

Medovik pasta (Ballı Rus pastası) tarifi

Yapımı biraz zahmetli olsa da tadına baktıktan sonra 'değdi' diyeceğiniz 'ballı Rus pastası' olarak bilinen Medovik pasta tarifi...

Ballı hamurla hazırlanan ve her katı tek tek açılarak pişirilen, arası krema dolu leziz bir pasta...
Mutlaka denemelisiniz...

Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı bal
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
1/2 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağıkrema
250 gram labne peynir

Nasıl yapılır

Tereyağı, şeker ve balı tencereye alarak düşük ısıda eritin ve ılımaya bırakın. Düşük ısıda eritmenizin nedeni- şekerin karamelize olup dibe tutmasını önlemek.
Yumurtaları ayrı bir kapta çatal yardımıyla çırparak, ılınan tereyağı-şeker karışımına ekleyin ve tel çırpıcı ile güzelce karıştırın. Kabartma tozunu ekleyin. Unu eleyerek her seferinde yarım bardak ekleyerek karışıma yedirin. Hafif ele yapışan bir hamur elde edinceye kadar güzelce karıştırın.
Hamurunuzu 8 eşit parçaya bölün ve her parçayı bolca un serptiğiniz zeminde merdane yardımıyla açın. Açtığınız hamurları 9-10 cmlik kek kalıbının tabanını kullanarak yuvarlak şekilde kesin. Yuvarlak hamurlarınızı ve kenarlardan çıkan parçaları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5'er dakika pişirin ve ılımaya bırakın.
Kremayı şekerle güzelce çırpın, daha sonra labne peyniri de ekleyerek kremayı hazırlayın. Ilıyan bisküvileri, aralarına krema sürerek üst üste düzgün bir şekilde dizin. Pastanızı yan yüzeyleriyle birlikte ya da sadece üzerini kremayla kaplayın.
Pişirdiğiniz kenar parçalarını toz haline getirerek pastanızı süsleyin. Buzdolabında dinlendirdikten sonra, meyvelerle süsleyerek servis edebilirsiniz.
kadinvekadin.net

Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1