Ana içeriğe atla

Fiyonk böreği tarifi

MALZEMELER
- 4 adet yufka
İÇ HARCI;- 4 adet haşlanmış patates
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber

SOSU İÇİN;
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un

ÜZERİ İÇİN;
- 2 yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu


MALZEMELER

Önce patatesleri haşlayıp, soyup eziyoruz. Tereyağı, tuz, karabiber ekleyip ezmeye devam edin. Arasına sürmek için sıvı yağ, un, nişasta, sirke karışımını derin birkapta hazırlıyoruz.
Gelelim yufkalara; düz bir zemine bir yufkayı seriyoruz, 4 e katlayın kenarlarını keserek 4 kare yufka oluşturun. Küçük kare yufkanın birinin üzerine hazırladığımız sıvı yağlı karışımdan fırçayla her yerine sürüyoruz. Yufkanın ortasına aralıklı 2 top patatesli harçtan koyun. Patatesli topların üzerini kapatacak şekilde iki kenardan kapatın. Dikdörtgen şekline gelen yufkanın iki ucundan katlayın bu sefer küçük bir dikdörtgenimiz oldu. Kesip kenara ayırdığımız fazla yufkalardan şeritler kesip küçük dikdörtgen yufkanın ortasından fiyonklu olucak şekilde kapatın. (Sıvyağlı karışımı yapıştırıcı gibi her aşamada kullanın). Dİğer kare yufkalarada aynı işlemi uygulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip, üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
habertürk

Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1