Ana içeriğe atla

Sahur için patatesli kolay gözleme tarifi

Patatesli kolay gözleme, sahurda kolaylık olmasıiçin hazır yufka kullanılıyor. Siz zevkinize göre farklı malzemeler de kullanabilirsiniz....

Malzemeler:
4 adet hazır yufka
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet haşlanmış patates
1/2 demet maydanoz
100 gram beyaz peynir
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Püf Noktası
Patatesleri sıcakken püre haline getirin ve baharatları ekleyin.
Pişirme Önerisi
Arzuya göre yufkaların ara katlarını eritilmiş tereyağı ile yağlayabilirsiniz.
Yapılışı:
Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun ve derin bir karıştırma kabına alın.
Maydanozu incecik kıyın. Haşlanmış patatesler ile birlikte beyaz peyniri ezip, püre haline getirin.
Doğranmış maydanoz, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve kırmızı toz biberi katın, karıştırın.
Hazır yufkalardan birini mutfak tezgahı üzerine açın. Hazırladığınız iç harcı dört eşit parçaya bölün.
Patatesli iç harcı yufkanın orta kısmına yerleştirin ve küçük parçalar halinde dağıtın. Dört kenarda kalan yufka parçalarını sırasıyla kapatın.
Aynı işlemi diğer yufkalara da uygulayın ve kare şeklinde dört adet gözleme elde edin.
Geniş tabanlı teflon bir tavada zeytinyağını kızdırın. Yağın fazlasını bir kağıt havlu yardımıyla alın. Hazırladığınız gözlemeleri, kızgın tavada arkalı önlü ters çevirip renk alana kadar kızartın.
Aralarda tavayı yağlamayı unutmadan diğer gözlemeleri de aynı şekilde pişirin. 
haber7

Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1