Geleneksel bir Türk tatlısı olan lokma sünet, düğün, mevlid gibi etkinliklerde ikram edilir. Peki bu kadar günlük hayatımızda olan lokma tatlısının yapılışı nasıldır?
İzmir lokmasının yapılışı
Şerbeti için bir tencereye şeker, su ve limonu alın ve kaynatmaya başlayın. Kıvamı çok koyulaşmadan ocaktan alıp soğuması için kenarda bekletin.
Lokma hamurunu yapmak için, bütün malzemeleri bir kaba alıp mikserle iyice çırpın. Hamur kıvamı kek kıvamı gibi olmalıdır. 1 saat kadar hamurun mayalanması için bekletin.
İzmir lokmasının malzemeleri
6 su bardağı un
4 su bardağı su
2 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
bir tutam tuz
Şerbeti için;
3 su bardğaı şeker
3 su bardağı su
birkaç damla limon suyu
4 su bardağı su
2 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
bir tutam tuz
Şerbeti için;
3 su bardğaı şeker
3 su bardağı su
birkaç damla limon suyu
İzmir lokmasının yapılışı
Şerbeti için bir tencereye şeker, su ve limonu alın ve kaynatmaya başlayın. Kıvamı çok koyulaşmadan ocaktan alıp soğuması için kenarda bekletin.
Lokma hamurunu yapmak için, bütün malzemeleri bir kaba alıp mikserle iyice çırpın. Hamur kıvamı kek kıvamı gibi olmalıdır. 1 saat kadar hamurun mayalanması için bekletin.
Tencereye yağ ekleyip kızdırın.
Lokma hamurundan küçük küçük parçalar alıp kızgın yağa atın.
Kızaran hamurları sık sık karıştırın.
Kızaran lokmaları yağdan alıp soğuk şerbete atın ve şerbetin içinde birkaç dakika bekletin.
Lokma tatlınız servise hazır.
milliyet