Ana içeriğe atla

Atom kurabiye tarifi

Ağızda dağılan nefis hamuru, enerji deposu iç dolgusu ve müthiş şekilleriyle atom kurabiye tarifi

Atom kurabiye malzemeleri:
 

150 gram margarin
1 yumurta
1 bardak pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 vanilya
Un
 
İç malzemesi:
5 kuru kayısı
5 kuru incir
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı kırılmış ceviz
 
Atom kurabiye yapılışı:
 
İncir ve kayısıları küçük küçük doğrayıp diğer iç malzemelerle harmanlayın. Kabartma tozu ve un hariç bütün hamur malzemelerini başka bir kapta karıştırın. Yavaş yavaş un ve kabartma tozu ekleyerek yoğurmaya başlayın.
 
Kulak memesi kıvamına gelince limon rendesinin iç kısmına biraz sıvıyağ sürüp streç filmle kaplayın. Elinize cevizden biraz büyük hamur alarak içini oyup iç malzemeden koyun ve kapatın. Limon sıkacağının içine hafifçe bastırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdikten sonra 175 derecede önceden ısıttığınız fırında pişirin.
bizimlezzetler.com

Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1