Ana içeriğe atla

Yemek artıkları nasıl değerlendirilir?

Evdeki yemek artıklarını değerlendirmenin çeşitli yolları vardır.

- Alışverişe gitmeden önce buzdolabındaki gıdaları tüketin. Haftada bir kere sadece buzdolabında var olan gıdalarla yemekyapmayı deneyin.

- Daha taze olan gıdaları buzdolabında arka taraflara, raf ömrü azalan gıdaları ise ön taraflara yerleştirin. Böylece gıdanın bozulmadan önce tüketilesi sağlanır.

- Buzdolabının sıcaklığını gıdanın daha uzun süre taze kalmasını sağlamak için 4 derece °C ayarlayın.

- Zamanında tüketemeyeceğinizi düşündüğünüz fazla miktardaki gıdayı dondurarak ihtiyacınız olduğu zaman çözündürüp kullanabilirsiniz.

- Restorandaki yiyemediğiniz arda kalan yiyecekleri eve götürmek için paket yaptırın.

- Açık büfelerde yiyebileceğiniz kadar miktarı tabağınızda yer verin. Doymadığınızı hissettiğiniz an tekrar fazlası için gidebilirsiniz.

- Evde verdiğiniz davet sonrasında arda bir hayli yemek kaldığında onları israf etmemek adına aşağıda çeşitli fikirleri uygulayarak değerlendirebilirsiniz.

1) Artan etler için çorba, salata, pilav ya da börek içinde
2) Artan pirinç pilavı için kadınbudu köfte, çorba, pırasa gibi sebze yemeklerinde
3) Kabak dolmasından artan kabak içleri için mücver ya da börek içinde
4) Artan nohut ve kuru fasulye gibi bakliyatları çorba, salata ya da pilav içinde
5) Bayat ekmekleri ya zeytinyağı ve baharat ile harmanlayıp fırında kruton yapıp çorba ve salataların üzerinde kullanabilirsiniz ya da ekmeleri kurutup robottan geçirdikten sonra köfte yapımında kullanılabilir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1