Ana içeriğe atla

Patatesli Bulgur Köftesi




  Bu çok lezzetli köfteyi, defalarca yaptım. Her yaptığımda çok beğenildi. Hafif bir acılık versin diye, acı biber salçası ekliyorum, maydanozu da ben çok yakışır bulmadım açıkçası, patatesle bulgurun uyumu zaten yeterince doğal ve güzel oluyor çünkü.
  Serpilciğimden öğrendim ben bu köfteleri, kendisine tarif için çook teşekkür ediyorum. Seviyorum seni canım arkadaşım yeni tariflerini de bekliyorum, ok :)
  Bu kez aşamalı görüntüleyemedim, en kısa zamanda eklemek dileğiyle. Deneyin siz de çok seveceksiniz....

Malzemeler;

  • 2 su bardağı kısırlık ince bulgur
  • 4 adet patates
  • 1 büyük yada iki orta büyüklükte kuru soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1/2 kahve fincanı kadar sıvıyağ
  • tuz, karabiber, kimyon, pul biber
  • 1 kaşık dolusu domates salçası
  • 1/2 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • isteğe göre maydanoz
Yapılışı;
  1. Patateslerin kabukları soyulup biraz tuz ilavesi ile suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Suyunu biraz fazla koyun ki bu suyu bulguru ıslatmakta kullanacağız.
  2. Patatasler soğumaya alınınca, suyunu bulgurun üzerini geçecek kadar patatesin sıcak suyu ile yumuşamaya alırız. (bu esnada gerekirse sıcak su ilavesi yapabilirsiniz, sıcak su bulgurun üzerini hafif geçsin yeter)
  3. Bulgurlar yumuşarken, kuru soğanı ince ince doğrarız, bolca sıvıyağda tavaya alırız.
  4. Soğanlar yumuşayınca içine yine ince ince doğradığımız sarımsakları ekleriz.
  5. Biber ve domates salçalarını da ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra biraz tuz ilave edip, ılımaya alırız.
  6. Sıra geldi patateslere, ister patatesleri çatalla ezin, isterseniz rende ile kolayca da ince tarafından rendeleyin. Bulgura ekleyin, domatesli soğanlı sosu da ilave edip, biraz karabiber, az pul biber ve biraz da kimyon ekleyin, yoğurmaya başlayın.
  7. Patatesler ile bulgur çok kolay özleşecektir. Siz isterseniz maydanoz da ekleyebilirsiniz fakat ben tercih etmiyorum böylesi daha lezzetli oluyor bence.
  8. İyice yoğurun elinizle şekil verecek hale gelince ister çiğköfte gibi parmak izlerini bırakarak isterseniz benim gibi daha düzgün şekil vererek servis tabağına alın. Üzerine limon sıkarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye - Browni Kurabiye

Açıkçası defalarca yediğim ıslak kurabiyeleri yapmaya şimdiye kadar hiç istek duymadım. Çünkü ya bana çoook tatlı geliyordu, yada çok hamur. Süt ile ıslatmayı tercih eden tarifleri görünce ben de bu şekilde denedim. Tadı tam da benim damak tadıma göre idi. Yiyenlerden de tadı az yada kuru gibi laflar gelmedi. Bu kurabiyeleri servis edeceğiniz zaman da ıslatabilirsiniz. O zaman da yine birinin sıcak birinin soğuk olmasına dikkat edin. Ya kurabiyeler sıcak olacak yada şerbet. Şerbete bir atıp çıkarmak yeterli. Biraz bekleyecekse kuruyacağı için üzerlerine birer kaşık daha şekerli süt döküp ıslak kalmasını sağlayın lütfen. Afiyet olsun... Malzemeler; 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 50 gram kakao (3 yemek kaşığı) 1/2 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü kullanın) Islatmak için; 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker Yapılışı; Tereyağ, yumurta ve şekeri birlikte çırparız. Sıvıyağ, kakao, kabartma ...

Kabak sütlüsü tarifi (Rize)

Rize ilimizn kabak sütlüsü tarifi yöresel lezzetlerden olan kabak sütlüsü Rize ilimize ait bir tatlı türü. İşte kabak sütlüsü tarifi... Kabak Sütlüsü - Rize Malzemeler: 1 kg balkabağı 2 kg süt 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı un 1 paket vanilya Y apılışı : Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz… Startv

Krep

Krep Malzemeler; 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz veya şeker Yapılışı; Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1