Ana içeriğe atla

Patatesli Bulgur Köftesi




  Bu çok lezzetli köfteyi, defalarca yaptım. Her yaptığımda çok beğenildi. Hafif bir acılık versin diye, acı biber salçası ekliyorum, maydanozu da ben çok yakışır bulmadım açıkçası, patatesle bulgurun uyumu zaten yeterince doğal ve güzel oluyor çünkü.
  Serpilciğimden öğrendim ben bu köfteleri, kendisine tarif için çook teşekkür ediyorum. Seviyorum seni canım arkadaşım yeni tariflerini de bekliyorum, ok :)
  Bu kez aşamalı görüntüleyemedim, en kısa zamanda eklemek dileğiyle. Deneyin siz de çok seveceksiniz....

Malzemeler;

  • 2 su bardağı kısırlık ince bulgur
  • 4 adet patates
  • 1 büyük yada iki orta büyüklükte kuru soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1/2 kahve fincanı kadar sıvıyağ
  • tuz, karabiber, kimyon, pul biber
  • 1 kaşık dolusu domates salçası
  • 1/2 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • isteğe göre maydanoz
Yapılışı;
  1. Patateslerin kabukları soyulup biraz tuz ilavesi ile suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Suyunu biraz fazla koyun ki bu suyu bulguru ıslatmakta kullanacağız.
  2. Patatasler soğumaya alınınca, suyunu bulgurun üzerini geçecek kadar patatesin sıcak suyu ile yumuşamaya alırız. (bu esnada gerekirse sıcak su ilavesi yapabilirsiniz, sıcak su bulgurun üzerini hafif geçsin yeter)
  3. Bulgurlar yumuşarken, kuru soğanı ince ince doğrarız, bolca sıvıyağda tavaya alırız.
  4. Soğanlar yumuşayınca içine yine ince ince doğradığımız sarımsakları ekleriz.
  5. Biber ve domates salçalarını da ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra biraz tuz ilave edip, ılımaya alırız.
  6. Sıra geldi patateslere, ister patatesleri çatalla ezin, isterseniz rende ile kolayca da ince tarafından rendeleyin. Bulgura ekleyin, domatesli soğanlı sosu da ilave edip, biraz karabiber, az pul biber ve biraz da kimyon ekleyin, yoğurmaya başlayın.
  7. Patatesler ile bulgur çok kolay özleşecektir. Siz isterseniz maydanoz da ekleyebilirsiniz fakat ben tercih etmiyorum böylesi daha lezzetli oluyor bence.
  8. İyice yoğurun elinizle şekil verecek hale gelince ister çiğköfte gibi parmak izlerini bırakarak isterseniz benim gibi daha düzgün şekil vererek servis tabağına alın. Üzerine limon sıkarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Elmalı Kafes Kurabiye

Mutlu haftalar sevgili dostlar, Elmalı kurabiye hemen hemen herkesin seveceği kurabiyelerden. Çok farklı şekillerde yapılır. Ben bu kez kafes şeklini denedim. Görüntüsü bakımından herkesin seveceği, tadını da beğeneceklerini umduğum bir tarif odu. Bu şekli vermeyi bilmeyenler için ayrıntılı fotosunu paylaşacağım inşallah. Sağlıcakla kalın. Malzemeler; 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1/3 su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı pudra şekeri dolu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin aldığı kadar un İç harcı için 5 adet elma 1 türk kahvesi fincanı ceviz 1 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı şeker üzeri için; pudra şekeri Yapılışı; Elmalı soyup, rendeleyin. Bir tavaya alıp üzerine şeker, tarçın ekleyip biraz kavurun. Ceviz ekleyip altını kapatın soğumaya alın. (fazla kurutmayın) Tereyağ, yoğurt, pudra şekeri birlikte çırpın. Sıvıyağ, vanilin ekleyin karıştırın. Un ekleyin ve ardından kabartma tozunu ekleyin. Yoğurun (gerekirse un ilavesi yapılabilir) Hamurdan

En Kolay Crumble

En Kolay Crumble  Malzemeler; 2 adet orta boy şeftali 5 - 10 adet kırmızı erik 1 paket fındıklı bisküvi Servis için dondurma Yapılışı; Çabuk ve kolay bir tatlı yapmak için tüm gereken malzemeler bunlar. Pişmiş meyve ve kıtır hamur seviyorsanız onları bir de dondurmayla buluşturun tamam.  Şeftalilerin kabuklarını soyun, eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve hepsini küp küp

Mısırunlu Poğaça

 Oğlum için yaptığım bu poğaçanın içine tereyağından sıvıyağa, yumurtadan peynire, yeşillikten ceviz ve nişastaya kadar pek çok malzeme ekledim tabi asıl özelliğini veren mısırununu da ihmal etmedim.  Çatlak patlak gibi durduğuna bakmayın lezzetli ve kolay poğaçalar bunlar, Hatta fırına sürmeden önce poğaçaların üzerini bıçak yardımıyla artı şeklinde çizerseniz oradan çatlayıp daha şık da görünebilir. Ben mi neden yapmadım, sonradan aklıma geldi :( Her neyse mayasız poğaça yapmak biraz da içini doldurup doluşturmaktan hoşlanıyorsanız benim gibi denemenizde fayda var. Malzemeler; 1 sb mısırunu 100 gram oda sıcaklığında tereyağ 2 yemek kaşığı ceviz içi 1 yemek kaşığı mısırnişastası 1 küçük çay bardağı yoğurt 2 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1/2 tatlı kaşığı tuz (peyniriniz çok tuzluysa azaltılabilir) 1 paket kabartma tozu bir tatum nane maydanoz (ince doğranmış) 1 küçük çay bardağı kadar ince doğranmış peynir  2 su bardağı un Yapılışı; Tereyağ, sıvıyağ yumurtalar (birinin sarısı üzerine a